И јас додека давав бебитол неонате мака имавме. На почетокот кога почнавме со waya какаше мислам после секое доење, сега кака 3 до 4 пати на ден. Сабајле штом стане обвезно, околу 12, некогаш кака кај 17ч. Некогаш не, и последно околу 20:30. Секој ден исто време.
Jas davam dia stop probiotik ama non stop se grci za da kaka i samo preta koga spie ,nemirno spie ne znam od sto moze da bide.Mislam deka ne se grcevi veke,pominaa.Samo vo raci spie mirno Inaku kako pominavte so vtora doza vakcina,nie sme sega ovaa nedela i mnogu mi e strav..
Пробај да го смениш пробиотикот, можеби не ви одговара. Од втората вакцина син ми качи малку температура, ама ништо алармантно, до 37.5. Прочистени се сега вакцините и обично ретко кое бебе има реакција.
Девојки ми треба совет доколку некоја има слично искуство. Имаме 5.5 месеци и сеуште како да не и средена циркулацијата. Ноџињата знаат често да и помодрат или стапалата да и се скроз бели. Педијатар вели дека треба време да се среди. По негова препорака давав Б6 и Витамин Ц. Инаку бебе често се стега, кога е нервозна штипе, гребе во принцип многуу нервозно бебе од кога е родено. Моиве малку ме исплашија да барам и второ мислење и дали било во ред стегањето. Сега е болна па сабајле некако ноџињата и беа модри пак. Ако има некој мислење или искуство би ми значело бидејќи баш се замислив.
Не знам за циркулацијата, ама истата реакција ја има и моето бебе кога е нервозен. Штипе, греби, дома сме со маж ми двајцата како тепани. Нокти сечам два пати дневно. Претпоставив дека е нормална појава, зошто би била негативна?
Не знам.. Постојано мислам дека се стега, не е опуштена па си велам на толку стегање можеби и затоа не е регулирана циркулацијата. Дали може да постојат толку нервозни бебиња или да барам друго мислење. Не знам, ете кога некој нешто ќе ти каже ќе те стави во мисла.
Мамасити, вчера почнавме со вкусови почнав со морков. Се какаше после тие неколку лажички и од тогаш нема какано пак. Денес пак му дадов неколку лажички ама изгледа згрешив. Сега читам дека морков, компир, сладок компир, ориз ствараат запек. Не ни се има случено да не кака, чак какаме по три пати на ден. Ако не се искака до после што препорачувате утре да дадам за вкус да не продолжувам трет ден морков. Дали јаболка би го решила проблемот?
Зрела и мека да е крушата. Исто и банана да не е незрела за да не прави запек. Авокадо протерува. Чисто онака да пишам за инфо
Фала ви, ама се кака. Изгледа си е само од промената, што е нормално нели де. До сега само млекце и сега ова ново дур да се навикне. Ама мама на прво дете одма паника крева . Да ми беше второ сигурно немаше толку да анализирам ( ова од кажувања )
Ако, чисто да знаеш. Плус, нормално е да се промени и какањето штом јаде друго освен млеко. Не паничи одма ако не искакало Малку е подруго со второ и иако постојано пак се преиспитуваш, сепак си поминал низ тоа и повеќе самодоверба имаш и информации.
Дајте луѓе чаре за полесно ждригање, полудев. По саат ипол го шетам по дома ноќе да ждригне, не може да заспие од мака, а тешко ждригнува
Освен да пробувате различни позиции за ждригање. На Јутуб има неколку..инаку и јас по пола ден на рамо ја носам. Грб ме боли веќе, над 7 кг е. Со возраста малку полесно е, а веќе знам и да ја оставам на антирефлуксна перница ама со меше надоле и она како се крева си поджригнува сама. Ама ноќно време и јас шетам. Ако не подждригне, држам подисправено т.е. спие она во раце околу 15 мин па легнувам. Чинам најтешко ми е ова. Ама сега се јаде пошто станува само еднаш на вечер. Порано и ние по цела ноќ се менувавме со маж ми. Еднаш јас еднаш он. А ако не ждригне или ќе ми блуцне или ќе почне да ика. Се надевам дека од кога ќе почне да седнува, полесно ќе биде. Не ти помогнав знам, ама чисто дека и не си сама.