Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. natash.a

natash.a Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    179
    Мојата и кога ждригне пак блуцка или ика Како што ги слушам по Јутуб велат ако не ждригне првите 3 минути џабе го држите подолго.

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.097
    Допаѓања:
    9.538
    Искрено за преку ден ако е. Кога почнува да ика, нудам да цицне и и поминува. Да блуцка сега поретко е. Мислам може пак да се случи. Ама кога беше месец -два, па тоа сред ноќ. Не блуцкање туку повраќање сглам. Па и низ нос некогаш. Мислам по цела ноќ исправено ми спиеше врз мене. Додека ја спуштам, пак дошло ред за јадење.

Четврти скок дојде друштво. Спие само ако лежам до неа и со фацата пикната кај мене на гради. Сабајле само првата дремка се успива и спие во креветче. После е плачки ако не е до мене. А станам станува и она. И така. Мислам дека и дневни дремки намалува веќе. Барем вчера и денес така е. По три. А знаеше и по пет пократки или четири кај што едена подолга беше, да спие.
    Татко и не може да ја успие, а цело време он ја заспиваше навечер. Треба да стојам до неа по цел ден. Инаку се лути и плаче.
    Дома ништо не можам да фатам.
    Само се молам да продолжи да ми спие ноќе. Преку ден се јаде што и да е.
    И заби во најава изгледа. А мало е. 3 ипол месеци. Ама рачиња нон стоп во уста и чешка жлабинки. Лиги нон стоп. И докторка рече завчера дека ќе дојдат наскоро. Јас поима немам како треба да изгледа. Воспалено не е.
    Глодалка не знае како да користи. Почнува да ја цица кога и давам.

На atz1995 и Ceneva им се допаѓа ова.
  3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    Мила од три месеци чеша жлабинки и лигави. Се што стига гриза за да ги чеша непцата. И ете уште нема забчиња на повидок. Може процесот месеци да трае.
    Јас колку што знам треба да биде местото црвено и како потечено кога избиваат, ама можеби грешам, вистина не знам.
    Инаку во 4 ти скок и моево црвче почна со кратки дневни дремки. Ретко повеќе од 50 мин да спие по дремка. Еве денес 4 дремки а ни 3 саати вкупно денско спиење нема :worried:. Ама фала богу барем навечер ми спие, се надевам така ќе продолжи и нема да ми мени.

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    19.535

Кај мене успева после цицање ова:

https://www.instagram.com/reel/Cx0w2AyN6we/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Пробај

На KuklickaSk, lackygirl и Larea им се допаѓа ова.
  5. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    зелени каки со шлајм при настинка кај мало бебе, дали значи дека е прикрај болеста како кај мрсули или нешто друго?

има само мрсули му го вадиме со физиолошки и пумпица, ставам кромид блиску, малку ко да му е фатен гласот на плачење се приметува

ова е 3-4 дена, се мислам кога ќе му помине?

6. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Мојов кога ќе се изнервира цела зграда знае :D или се фрла со нозете или ако сме во близина не штипе и греби.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Моето па запек имаше од маслиново, па репкино почнав да му давам и така се оправи.

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  8. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.097
    Допаѓања:
    9.538
    И во скокот ти спиеше исто навечер или да не се надевам? Ние сме нели на комбинирано, е арно ама последната недела не сака да цица, па молзам и и го давам, го пие. Нудам града, не влече. Плаче, вреска.
    Јас и тие пола саат кога она дремнува веќе ги немам. Или мора да ја гушкам да спие или мијам пумпа и шишиња. Ни машина алишта не стасувам да пуштам. Уште летни алишта ни се по плакар, а надвор 13 степени е кај нас.
    И јас мислев дека ќе потрае со забите. Не сум спремна и за нив. А она па ич не е. Поима нема што и се дешава. Ама некна ми рече докторката демек еве како потчено е. Јас после гледав ама не можам да препознаам.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.128
    Допаѓања:
    1.633
    Кога почнаа да ви се вртат од стомак на грб? Мојава абер нема да се префрли. На стомак обожава ама да се врати назад не знае и вришти:)
    Од пред некој ден почна да спие на стомак.
    И кога почнаа да си ги ставаат ви уста ноџињата?
    5+++ сме

10. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.206
    Допаѓања:
    24.618
    @Ceneva кога почнав со првото со вкусови 2 дена воопшто не искака, потоа какаше редовно секој ден и од 5,6 пати денот какаше 2, 3 пати и малку почна поцврсто да е... Па ќе почни и да мириса и така..
    Моево исто не ждрига секогаш, па ќе поврати, среќа намали повраќањето на еднаш, два пати денот или некогаш ич не повраќа. Намали и икањето фала богу :D

Втор скок, не спие мирно, од ко се разболи в количка почнавме да го возиме и сега само в количка спие и тоа со нишање за да презаспија. Грчеви на 2 месеци доби :^) обично на сабајле се, плачи се витка, мава, клоца... нека завршат до 3 :)
    Почна повеќе да се смее и да гуга, лустерот и бувчето од дормео најмногу ги сака :D

На AlchinovaR1979, јolene и Ceneva им се допаѓа ова.
  11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.380
    Од каде и какво купуваш од репка? Може ли масло од авокадо да се користи, има ли некоја листа кои масла се дозволени или?

12. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    Спие навечер од секогаш, ама од скокот наваму е невозможен за успивање посебно навечер, ете го уште ржи. Му се спие на очи не гледа што се вели, ама така отпор дава тоа е страшно. Е после си спие убаво и затоа и покасно стануваме во последно, кај 9 сабајле. Никако неможам да си го вратам стариот ред колку и да пробувам. А сега сме во 5 ти скок како ќе биде ќе видиме. Од денес ни почнува :?:

13. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.380
    Не се базирај толку на скоковите, сите деца не ги осеќаат исто. Моето во петти што го рачунаат за еден од потешките беше бубачка. :) Со вечерно спиење/успивање сме немале никогаш мака, ама и денски многу убаво си спиеше цел скок.

На MeryS и јolene им се допаѓа ова.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    Па јас ова со спиењево не го рачунам од скокот,туку регресија на сон. Денски спие кратко а повеќе пати, а навечер одбива да спие. Ама кога заспие заспие, ништо не форсирам. Инаку вака не осетив некоја мака во 4 скок, трет ми беше хорор за разлика од 4 ти. А сега 5 ти што ќе ни донеси ќе видиме. Што и да е ќе се издржи. Слатки маки :)

15. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.380
    Регресија имаше и моето околу 4-5ти месец, ама само на дневните дремки му се одрази, му се скратија ептен, ама за брзо се врати во нормала и сега му се таман. Како и да е, они си диктираат темпо што ние треба да го следиме. Нека се живи и здрави, сѐ се издржува. :)

На lackygirl, јolene и Ceneva им се допаѓа ова.
  16. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    668
    Допаѓања:
    903
    Кога почнавте да фаќате ред од прилика да се знае кога заспива денски и навечер, кога цица?

17. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.380
    При крај на 5ти месец.

18. barbie24

barbie24 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    20
    Мамички, дали некоја подарува Hipp Combiotic 1 или витамини?

19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    Така е се се издржува. Најстрашно ми е неговото будење во последно, како во полу сон. Ниту е буден, ниту спие. И плачи до зајдување, си ги чеша очите и носот и мижи. Тоа се случува ноќе некаде саат саат и пол по заспивање. Не се случува секоја вечер баш ама е често во последните две недели. Првите вечери кога почна да се дешава тоа едвај го смирував. А на што се должи тоа и дали е поврзано со нешто што му се дешава преку ден не можам се уште да откријам.

20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.290
    Допаѓања:
    28.041
    .пиши ми ако си од скопје имам хип.
    Голта секрет, така го исфрла. Не се плаши

На barbie24 и KidA им се допаѓа ова.