Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.462
    Ние ја имаме оваа и супер му е за глодање и за држење му е баш згодна.
    И оваа на chicco е супер омилена ни е

Прикачени фајлови:

На Bebence29 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.128
    Допаѓања:
    1.633
    Мам имаат мали протоци

На Dpokahontas му/ѝ се допаѓа ова.
  3. PoisonGirl

PoisonGirl Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    692
    Допаѓања:
    1.506
    Јас ја земав за првото од сите глодалки највеќе таа му задржуваше внимание. Дополнително премногу лесно се витка и на два пат ја превиткуваше и ја ставаше така во уста. Скапа е да , но душата и ја извади во буквална смисла додека не почна да ги вади 4ките и ја искина од нервоза.

4. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    После секое пиење ги мијам со сјај фрош ги редам во тенџере и ги посипувам со жешка вода завриена во бокал. Еднаш во 2-3 дена ги редам пак во тенџере и ги вријам на шпоретот 2-3 мин да вријат.

На Dpokahontas му/ѝ се допаѓа ова.
  5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Поголемото имаше ваква и од виткање дупка се направи кај вратот.
    И помалата со два прстени исто така ја имаше, на два дела ја раскина, па нова му купував.
    Сега помалото ја има црвената со еден прстен, ја скапа од глодање и уште е жива. Сакам да си ја пробам среќата и нејзе да и' ја купам големата, да видиме дали ќе се направи пак дупка.

6. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    439
    Дали може некој слика да прикачи како ви е наместена количката на 45 степени?

7. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Како какаат вашите бебиња што пијат аптамил 1. Последните 4-5 дена почнува да пие и на пола шише се кака па не сака одма да го допие. Побарува уште малку пред да заспие. Се мислам можно ли е веќе да не му одговара?

8. Dragana Gj.

Dragana Gj. Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    43
    Od koga moze na 45 stepeni da se stavaat?

9. BadKarma94

BadKarma94 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    278
    Моето кака обично 2 пати дневно, често дури јаде или одма после јадење. Ама ако кака дури јаде после му го додавам и си го јаде цело шишенце.
    *пие де

На Dragana Gj. и atz1995 им се допаѓа ова.
  10. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    439
    Од 5 месеци би требало да може, но сепак на прегледот на 4 и пол месеци ќе каже ортопедот.

На Dragana Gj. му/ѝ се допаѓа ова.
  11. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    По што го препознавте 4ти скок мајки што бебето е само на АД? Потенцирам на АД бидејќи ако цица најверојатно ќе сака нон стоп да цица. Моето има 10 дена до 4ти скок, но навечер почна да заспива само во мене во раци, па се мислам можно ли е да е почнал скокот?

12. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.097
    Допаѓања:
    9.535
    Не мора да значи дека бебе ќе јаде повеќе во четврти скок. Секое различно го мине. Моево во втори скок јадеше повеќе отколку сега во четврти скок. Може и да јаде помалку од вообичаеното.
    Е сега тек е на пола, ама до сега супер е. Не смеам да се жалам. Бара само малку повеќе внимание и близина. Ако бидат и следните две ипол недели вака супер сме.

На Asja, Viveki и atz1995 им се допаѓа ова.
  13. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    И моето јаде помалце сега во 4 скок:)

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.725
    Допаѓања:
    46.397
    Бебе си го прави партали челото од гребење. Сум приметила дека секогаш кога сака да се разбуди се гребе по лице. Преку ден приметувам и му ги држам рачињата, ама навечер не го слушам пред да почне да кенка, и кога ќе го видам веќе е касно. Дали е ова честа појава?
    Прашувам бидејќи исто и се сомневам на егзема или многу сува кожа на делови од челото, па си мислам од друга страна да не се гребе дека го чеша?
    Ставам крема за лице со невен од Веледа но не ја држи кожата долго хидрирана, пак се појавуваат суви делчиња за час-два. Имате некоја препорака со што да го мачкам?

15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    За гребење нема чаре, само сечење нокти. Тебе изгледа уште не почнало да те гребе. Чекај, допрва доаѓа и тоа :D
    Цела сум во лицето со крвави црвени линии од што ме дрпа и драпа, партал ме прави, како маче е.
    За егзема нека го ѕирне доктор чисто да се потврди ако е тоа, ќе земеш кремче соодветно за тоа. А кое би му помогнало, ќе треба да пробаш.
    На пример, на некои Мустела им помага, на моето ич не му помагаше.

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.331
    Допаѓања:
    19.533

Моето се гребе кога е гладен, ренде се прави само сечам ноктиња, турпијам, џабе ке си напарви ноќе гребаници.. да го провериш за кожата на доктор па после има мастови и доктори само на природна база никако не се лажи за со антибиотици и сл зошо дур мачкаш ке е добро, после дупло ке се нафрла. Мм има псоријаза јас многу со него се имам измачено по доктори, мастови, апчиња.. за бебе се плашев дека и он ке има ама сега засега добар е фала богу пу пу..

17. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.196
    Допаѓања:
    26.141
    Војничкото лазење е најсмешно :rofl: иначе не се секирај, фокус му е лазењето сега, па кога ќе совлада како треба тоа шо има наумено, ќе продолжи со звуци.

Мајки јас вчера на контрола со бебка за вакцинии, беба ми е 6.600. Мене двете цурици ми се манекенки хаха читам во книшка и Нина била 6500 на скоро 6 месеци ама пак и поголемо се роди.

Клара со вкусови уште нема почнато, одбива да вкуси, не отвара уста и прета со глава лево десно,се надевам дека ќе смени за некока недела, оти следната правиме 6, почнав да се загрижувам, не би истата мака да ја терам по втор пат.

На Ceneva и lackygirl им се допаѓа ова.
  18. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    297
    Bebe skoro 4meseca celo vreme se ligavi i toa mnogu i samo nesto vo usta saka da stavi normalno e taka ?

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.204
    Допаѓања:
    24.618
    Првото ми имаше егзема, само биодерма помогна и ден денес ја користам 5г ќе прави сега.
    За гребење нема гајле одма му поминува, другиот ден како да не бил гребнат, не му фаќај рачиња.
    Скроз нормално :)

20. lalinda

lalinda Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    438
    Допаѓања:
    166
    Мајки кажете што да мачкам на шијата се потсечува, станува црвено па ќе го снема на кратко, па пак ќе се појави. Сега дури и црвени точки се појавија како брунки. И многу ја чеша