Фала девојки, искрено не ни имам купено ниту ставено на список хулахопки не ми текна за машко дека има супер тогаш, скафандер ради непрактичност во транспортер не сакав па затоа земав дебело ќебенце.
И јас не знаев дека хулахопки не треба на машко. Гледам мајки овде им облекуваат. Искрено, а машко, а женско не знам кое бебе ги носи од кеф. Инаку @Fenix05 кај нас времето е ептен променливо. И јас не сум сигурна стално како да ја облечам за надвор. Од оваа страна се ориентирам и баш ми е практично. Можеш да избереш дали во количка, во кенгур/марама или во ниедо од тоа ќе го носиш бебето. И според возраста, дали е под 3м или над 3 месеци, можеш и температурата да ја наведеш или го внесуваш градот, ти дава предлози како би требало да се облече бебе. Нормално сега не е дека ти мораш да се ослониш 100%, ама од прилика тоа е..ептен кога дува ветер може треба соодветно од предложеното, ама па ако не е морално, на ветер тешко кој вади бебе надвор. https://baby-wetter.de/
Mamicki bebco e 4 meseci, pievme sirup 7 dena Cefaleksin, no uste kasla isto kako so sluz a nisto ne iskasluva, nosot tece uste isto. Po 7 dena go odnesovme vo kozle kade ni kazaa da prekineme so sirupot i da pocneme inhalacii na 8 casa so iPratom. Eve 3 dena kako terame so inhalaciite nema ni mala promena..Uste koga disi se slusa kako rchenje, nosot uste teche, uste kasla kako da saka da iskasla, a ne moze..Veke pocnuva da me zagrizuva, zar e mozno ni od sirup ni od inhalacii da nema ni najmala promena..
Не знам дали си во Мкд ама небитно. Јас во јануари извадов бебе од болница Боди на долги Термо чорапи, ради што беше мала, над колена и дојдоа кога и ги облече сестрата. Комплетче како тоа лево, пантолончиња, блуза на преклоп, капче, марама и ракавици Од горе тенок скафандер И во транспортер. За до кола ќебе, во кола го тргнавме. Блиску бевме до болница немаше време да се загрее колата доволно, па го оставив и скафандерот да го носи. Инаку може и така да е многу.
Ако нема промена однесете го пак на болница нека го наслушаат. Па може нешто др ќе му дадат. Мн се мали.
женски да ве прашам, не најдов тема посебна - како да натерам бебе од 3 месеци пак да фати шише? само на доење е, н почетокот мораше да одам неколку пати на доктор и пиеше од авент natural без проблем, сега веќе 3-4 недели заборавив да давам и сега за ништо живо како да се има одучено да пие пробав и поголемо цуце, и други марки, и затоплена цуцла од шишето, ништо не помага. еднаш ја фати кратко од lansinoh ама после пак не. и мм проба да дава и јас, различни пози, и гладна и најадена и средно.. не знам веќе што друго да пробам? ми треба да можам да го оставам следните недели и не знам што да правам
https://instagram.com/nursingmama.ie?igshid=MzMyNGUyNmU2YQ== види во highlights, bottle refusal. Можеби ќе ти помогне.
Ми изгледа сличен принцип со тој што го имаме (слика подоле). Нас ни е преискористен, уште го користиме, а бебе е 7++.
Ние на опцијата со нишање го користевме дур беше помал, знаеше и да заспие нишкајќи се. Сега го користиме некогаш за јадење, дур имам работа низ дома а не можам да го пратам ако го ставам на земја. Исто кога имаме гости тоа си е негово место, си игра со играчка и им се смешка на сите. Гаранција дека бебето ќе сака да седи во него реално нема, нашето за среќа сака.
o фала ти многу убави совети, тоа за дистракција ми помогна малку 15мл на масата за преслекување додека се вртат горе играчките)) ќе пробувам утре пак.. ех од ништо нешто проблем си направив
И јас така заборавив неколку недели со обврски и тоа заборавило да пие. Ми се наоѓаше понекогаш за да отидам некаде да завршам некоја работа, сега се во трчање.
даа преку ден одам од страв да не спушти на плуча.еве сега си идам ми викаат биди трпелива,црп многу малку покачено,чистам носе повеќе пати во денот но денес пу пу освен сабајлето што закашла до сега нема ама носот му е чешма денес
Пишував пред некое време за моето бебе што повраќа. Почна да кака жолто, помешано со зелено, течна столица. Се нормално за бебе на 2 месеца. Ама мене не ме држеше место, не ми личеше во ред тоа повраќање згрутчено млеко. Прашав еден доктор, не беше зсгрижена за повраќањето, бебе качува повеќе од доволно кила. Отидов на второ мислење, исто, дозволено е да кака зелено, качува килажа, во ред е. Не е рефлукс. Отидов на трето мислење, бебе има многу гасови, грчеви... Ме сослуша и ми кажа дека бебето има алергија, може да биде јатки, млеко, риба, јајца... Отидов кај четврт доктор. Наташа Чучкова од Систина, ми излезе на фб дека ќе зборува за рефлукс кај деца. Закажав и кај неа. Единствен доктор што точно ми објасни што се случува со бебето, што повраќањето не ми го отфрли како 'нормално', што ми објасни дека детето е цело атопично, ми објасни јас што треба да сменам во мојата исхрана, дека е најверојатно алергичен на млечен протеин, заради засиреното повраќање. Ми кажа јас да бидам на строга диета, како да постапувам со неговиот рефлукс, кога се очекува да го надмине и сл. Еве 7 дена сум на диета. Бебе значително помалку повраќа. Каката е се пожолта, кожата се помалку рапава. Сакам да кажам, борете се да бидете слушнати ако мислите дека нешто не е вп ред. Да, и да не дознаев дека е алергичен, ќе го надминеше повраќањето со тек на време, на 5, 6, 9 месеци. Ама зошто да се мачи. Зошто да не му олеснам кога веќе зависи од мојата исхрана. Тоа сакав да пишам само. Бидете во секоја ситуација гласот на вашето бебе. Ако нешто не ви личи ок, барајте одговори
Често ли повраќаше, во голема количина? Ако можеш да ми опишеш, да знам отприлика, бидејќи и моето повраќа често, не знам дали е рефлукс.