Скафандер како мече најпрактичен за мало бебе. Види во Бомида на фб има ефтини а убави. Има и Локо кроко, јас планирам до бит пазар карши полицијата да ѕирнам во дуќаниве. Морам да пробам да не утнеме бројка 8и нешто кг има 5месеци е...
Mamicki, bebco ima 4 meseci i e na ekskluzivno doenje, veke cel mesec ima dijarea.. Prasamo pedijatar veli deka e normalno dokolku bebeto ne pokazuva i drugi promeni..Vesel si e, si jade isto kako i prethodno, se e isto a sepak ima dijarea. Ima li nekoja slicno iskustvo? Od sto bi mozelo da bide? Stolicata e ista boja kako i sekogas zlatno zolta i otkako ima dijarea on za eden mesec napredna samo 200g...Prethodno naprednuvase po 1kg.
Па течна е, нема ништо друго. Претходно кога му беше столицата во ред, имаше и кашесто густа содржина. Сега е само течна, лигаво леплива.
Зголемен број на столици? И на моето му е течна. Но за да заклучиш дека е дијареа треба да е повеќе пати во денот.
Тоа не е дијареа, нормална столица за доено бебе, за утеха моево има таква столица од ко е родено, 3 и пол месеци е, сеуште кака по 6,7 пати денот.... Еве го од 8 станат, 2 пати се какаше досега така. На почеток беше 10тина пати.. Дијареа е да кака пр 5 пати во 1 сат.
Супер си е Додека е на ексклузивно доење така ќе кака, моиве 2те исти скроз, 2те на ексклузивно доење, првтото ко почна со вкусови прво 2 дена не искака ич, потоа почна да кака поцврст и оформен измет, па се намалаија каките по 2, 3 пати на ден, па еве го 5 год уште така кака, по 2, 3 пати денот Во меѓувреме бебево искака 3 пат
Deneska bevmo na vakcina mi rekoja vtora doza rota i nekoj vakcina protiv infekcii baketrii nesto nekoj iskustvo od vakcinite reakcija
Купи си ленти за температура сечи го на четвртини и лепи на местото каде е боцнато. Менувај ги на 5-6 саати.
Освен што спиеше 2-3 часа по вакцината друго ништо. Си беше весел, не крена температура. Но лепенки му ставав секако 2-3 дена.
Здраво по грешка побарав совет во друга тема наместо во оваа. Инаку бебуш е месец дена и е на доење и дохрана по потреба. Во последната недела по доење или дохрана не сака да спие во креветчето, штом го ставам за 10 минути се буди. Ваш совет?
Само што направивме 4 месеца се смена во спиењето. Дневните дремки едвај 40 мин. И ноќе почна повеќе да се буди. Инаку може регресија на сон да се јави на 4,6,8,12 месеци. Така читав јас. И плус успивањето стана хорор, за ништо живо не даваше да го налегнам и исправено во раце се успивавме па добри 6 недели. Капнав да ти кажам, како шо имам мака со грб и кичма. Едвај заспивам од болки. Ама тоа е ете сега пак понормално се успиваме го занишувам дур да го спуштам во кревече и таму го понишувам малку и готов е. Тоа се јади. Се надевам така ќе продолжиме, оти тешко мене, 8 кг има не се држи веќе.
Јас не сум го успивала со нишање, ние сме навикнати на количката и вртиме километража по дома. Некоја вечер капнам одејќи низ станот, ама па моето не сака во раци, се тегне некако, многу ретко да заспие во раци. 4 месеци прави во среда па баш затоа сакав да видам дали ќе има некакви промени
И моето заспиваше во креветче дур му пеам. Ама се мена преку ноќ. Се надевам нема да осетиш регресија. Мене ми беше хорор успивањето.