Хахах зависи и до човекот. Мојава ја немам приметено на бебето дали вика сине, ама знае и на мене да ми рече сине, така да мислам дека повеќе е навика кај неа. Мирна жена е и не се меша, така да не и замерувам и да му рече сине. Или па може нема да ми е убаво, не знам.
Mojata sega nikade ja nema ,ima i drugi vnuci i ushte dve snai i so niv se gleda.Koga ke dojde kaj nas vika aj na baba porasni ti nie dvete kje se gledame....What!?! Jas pobesnev,vikam da..sekako...
Мајки, најдобронамерно, не земајте се при срце. Викаат некад сине од милост, мешаат имиња на внуци,посебно ако се на иста возраст.. најчесто не мислат лошо. Голема радост се внуците.
Што ти се вика искуство за прво се ме нервираше, сега скроз опуштена, нека викаат како сакаат, никогаш нема мајка да заменат, еве го 5 год е за мене е врзан а кај мајка ми прооде, прозборува, таа го чуваше до 2 год. Мајка е мајка и крај не сине, не ќере ги викале тие си знаат која е мајка. И ние ги мешаме имињата колку пати за бебево го кажуваме името од големиот и јас и мм, баби, сите па и ќе примети големиот, мори мамо не јас батко се покака (пример)
Феминки, прашав и во Доење, ама мислам и тука да прашам како поискусни... Дали има некоја искуство со Јасна консултантот за доење? Сакам да ја контактирам дека бебето се одби од доење, сега некоја недела е на шише.. па дали има некоја со позитивно искуство конкретно со ваков случај? Бебето е 4 полни месеци
Кај нас Јасна не се ни појави. Бебето имаше само 2 недели и замолив да дојде доколку е во можност, затоа што секако не планирав да го изнесам од дома толку мало. Ахам да, може да дојдам, кога, како, колку пари, добив само половични одговори и никаква потврда кога ќе дојде. Многу несериозен и непрофесионален пристап. Ако не можеш сам да си менаџираш, ќе си најмиш асистент. Не може да си консултант за лактација и менаџер и да водиш социјални мрежи и медиуми, one woman show.
Мн е кеш ориентирана за мој вкус. Наташа од доење со љубов дава и така совети, на фб, тука на форумов, за многу помалку пари. Се гледа дека е ептен посветена на темата.
Златна ни е Наташа..а има ептен познавање. Јас секој ден си ја благословувам. Кога ми беа хаос хормоните и кога плачев секој ден, десет дена по пораѓај, оти немам млеко, она така смирено ме опрај, што после некое време и до 50-50 стасав благодарение на нејзините совети. Душа е.
Мајки дали некоја користела ваква прекривка дали е паметно, добро за бебе и дали би требало да е плус покриенко од горе? Или може е попаметно баш вреќичка без ракави
Моето бебе не сакаше ич да биде умотано и не сум користела ништо. Цело време е со раците нагоре. Ако не ти е скапо купи го па ќе видиш, ама вреќа според мене е подобро.
Jas ke ja poflam Jasna vo sekoj pogled. Zivotospasuvac. Nemoze nekoj na viber ili fb so dva reda muabet da ti pomogne. Mislam deka Jasna od sto e prebukirana bira i svoja klientela a za luge od tipoy samo da prasam nema vreme. Jasna ne spasi ne ednas tuku dvaboati
Како бе бира клиентела? По кој основ бира? Кој што работи, колку пари има, чив е, кого знае, или како? Исто ко во ординација, дрско по тел немаме место, за после 30 мин да се јави 'хе хе извинете, вие сте на ххх може да ве упишеме'. Не, не сакам да ме упишеш со тој однос, фала. И уште нешто, двете деца ги доев/дојам ексклузивно, ама не може да иде со став или доиш или си никаква на мајки што даваат формула. Другарка уште има траума ос нејзинот муабет коа малото им беше бебе и не цицаше
Па што знам дали би изреагирала. Пример мајка ми на сите им вика сине, ќере , едноставно некој луѓе така од навика си го користат тоа. Мојата свекрва знае да го каже името на син и т.е. мажот ми кога му се обрака на моето дете. И само ќе застане божеее шта то причам. Не замерувам. Стари луѓе. За некој работи вистина претеруваат ама ајде нешто ќе поќутиш што можеш, за нешто ќе си кажеш што не е за ќутење и ќе помини денот. Не знаеме и ние какви ќе бидеме кога ќе дојдеме на нивни години, може бетер ќе сме
Ова ти е повеќе за како повиено да е бебе. Јас користев многу кратко, мислам 6-7 недела кога беше бебе. Имаше некој период, не се смируваше и не спиеше ако не е замоткана. Ама брзо и помина, па не сакаше после пак. За спиење вреќичка само. Соодветно дебела, без покривање од горе.
Не е добро. Во вакво нозете нема да може слободно да си ги шири, а бебе треба и да спие со раширени нозе.
Јас порачав од алиекспрес за 200-300ден имав слика пред, потоа не направив ниту за сликање не успеав да му го облечам, дури криво ми е Спојлер: Слика пред Нема потоа
Jas samo si go kazav moeto iskustvo i ne sporediv nicivo...a za toa koja i kako ke pomogne misLev bira Koj kako ke i se obrati dali ke pobara termin ili ke i postavi prasanje na fb ili viber.
Сонуваат ли бебиња на 5 месеци? Ноќеска прво тивко закенка,забрза дишање па почна да плаче. Делуваше како да е исплашен од страшен сон. Како ние кога се будиме. Долго време му требаше да се смири и да го стабилизира дишењето. Од памет ме извади едвај око склопив потоа