Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Имаше на др гуднајт што е ноќен терор и кошмар ѕирни и ќе видиш. Може да сонува сепак по активни се и гледаат на 5 месеци. :)

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Истото ни се случи и нас оваа вечер. Моето едвај се смири. Прво не сакав да го види татко му зошто не го беше видел цел ден, но кога никако не можев да го смирам се појави мм и бебе ем сака да плаче ем да му се смее. Се смири за кратко потоа и заспа пак

3. KiviOdMaldivi

KiviOdMaldivi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    217
    Мајки дали може да ми се разболе бебето еден месец е старо,а другото е 3 години,почна да ми качува температура а цело време му се доближува го гушка и бакнува

4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Може, период на вируси е и настинки. Али консултација со педијатар што смееш да даваш за да спаѓа темп.

5. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.198
    Допаѓања:
    24.606
    Да можи, моето така настина на 50 дена... Заврши со антибиотик хиконцил бидејќи 25000 му беа леукоцитите. Големото е 5 год. Парацетамол му давав пола од килажата, прво цепчиња ефералаган ама од нив не му паѓаше под 38 тт, од парацетамолот му падна.

6. Kiksi1

Kiksi1 Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2022
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    68
    Здраво мамички, бебе се роди 3600 со 3400 излеговме од болница, должина 50цм.
    Сега за два месеца е со тежина 4550 а должина 60цм.
    Пие измолзено мајчино млеко, весел си е, си мокре пелени но сепак ме загрижува тежината, дали има простор за паника?

На Ceneva и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  7. Kiksi1

Kiksi1 Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2022
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    68
    Кај мене свекрвата не, ама бабата на маж ми ми има кажано дека тоа дете не е само мое, дека е на сите и дека сите имат право да се мешат гахахах

На lalinda му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    5.936
    BabySpa

искуства,цени?

9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.409
    Допаѓања:
    18.647
    Го следи педијатар? Некако малку качило на тежина за два месеци.
    Но сепак пораснало во должина.
    До 6м треба да ја дуплира родилната тежина, да има 7200.

10. Kiksi1

Kiksi1 Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2022
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    68
    Да го следи исто кажа дека оди повеќе во должина

11. lalinda

lalinda Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    438
    Допаѓања:
    166
    Епа нема појако. Кажи ѝ една го раѓа и еден го прави. Детето само на тие двајца е. Свашта ќе слушнеш

На AlchinovaR1979 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Некој мислење за турпииве која е подобра или доколку имате земено од негде да ми предложите?

Screenshot_20231210-123929_Messenger.jpg Screenshot_20231210-125004_Instagram.jpg

13. Kiksi1

Kiksi1 Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2022
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    68
    И викам е грешка си тоа си е мое и на внук ти и освен нас никој нема право да се меша и да го воспитува, вика ќе се мешаме сите. Викам да ти кажам освен ти никој друг не се ни меша, а од сите најмалце имаш право ти да се мешаш. И се налути не се качувала веќе на спратот, викам ич не мораш да се качуваш. После на маж ми викала добро не мора да ми се извине кога сака нека ми го симне да го видам, јас веќе не се качувам. Уште чека и извинување:D. Битно така се спасив од проблемот. :lol::lol::lol:

На AlchinovaR1979, lalinda, Ceneva и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.281
    Допаѓања:
    28.013
    Јас го однесов малото во Tiny Little Fingers. 1200 е, се бањаше, па масажа. Супер исксутво, уживаше малото

На SunnyGirl2 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    Уау, е ова немав слушнато. Хаха. Комедија бабава. Ич на акл да не ја ставаш. Требало да и кажеш : да не дојде ти во кревет да ни помогнеш да го направиме бебето :rofl::rofl::rofl:.
    Па и извинување чека леле леле (facepalm):D

16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    До 6 месеци треба да дуплира родилна килажа. Инаку доста има пораснато во висина, да не се секираш пред време. Ќе видите понатаму како ќе се одвиваат работите. За сега нема ништо алармантно јас мислам ;)

17. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    2.745
    Majki kako ste zadovolni od triteks?

18. jolooo_

jolooo_ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2019
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    637
    Досега имаме многу работи купено од тритекс бодиња, шпикозни, пижами и сме презадоволни

19. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.080
    Допаѓања:
    9.478
    Леле бе кога ќе ве прочитам како им се смарате на шо рекле баби и прабаби. Абе шо сакат нека викат, јас не се замарам со нив. Не ни знам шо рекле. Нит па имам време мозок на нив да трошам.
    Ко се прават поголеми мајки од вас, дајте им го кога ќе рикне, за три секунди ќе ви го вратат и нема да им текне пак.
    Дај уживајте си со децата, време не се враќа.
    Дали тоа дека ние нон стоп сами сме, па не ми е познато ова што го велите или карактер е во прашање. Шо знам.

Туку ај на мене така во кратко подолги црти објаснете ми како иде си воведувањето храна. На сто места прочитав, сто различни начини наидов. Збунета сум повеќе отколку што разбрав.
    Бебе е пет месеци и јас планирам да давам вкусови, ама не и оброк сеуште.
    Млеко снемав. Се мачев до скоро колку пати стасам да пумпам, за да соберам еден оброк барем. Ама веќе нема и не гледам смисла да се измачувам и јас и она.
    Од доктор уште од 4 полни ми беше одобрено да почнам, јас не сакав. И планирам од 6 месеци да давам еден оброк.
    Денес имав домашна тиква печена и и' дадов да лизне малку. Беше повеќе збунета, не плукна ама па и не дека знаеше шо прави..
    Дали можам цел месец само да давам да пробува и после да зголемам количина колку за оброк или треба постојано да зголемувам количина?
    За тоа кои намирници се дозволени исто наидувам на различни информации. Еве на пример и за тиквата, овде има инфо дека со морков заедно е една од намирниците, најбезбедни за старт, а на форумов сретнав инфо дека од 6 месеци се почнува :drunk:. Исто гледам и месо и житарици просо, овес и ориз тука се од пет месеци веќе дозволени. И поима немам како треба.
    Баби не прашувам за ум, ни па се објаснувам :rofl:

Последна измена: 10 декември 2023
    На lackygirl, Carolin., 8Moonlight13 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. 8Moonlight13

8Moonlight13 Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2022
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    25
    Јас ја имам од 2 слика, од али експрес ја нарачав, задоволна сум и не ја оштетува кожичката иако турпијата фаќа и на неа. Со ножички ми беше страв да му ги средувам, па од кога е роден сме со турпијата. :D

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.