Здраво Бебе ми е 3 и пол месеци и на доење сме. За спиење сме во раце цело време, преку ден се топли на мене додека цица и заспива, кога ќе пробам да го ставам на страна од мене се буди. Мислам дека незнам да ја наместам да спие настрана од мене, а раце болат и друго ништо неможам да фатам.. барам ваши совети и искуства Овој позиционер дали го има некој видено во живо и за што се користи? Сакам да го земам за да го заспијам со нишкање во раце па после да го преместам на кревет.. Незнам колку е добра идејава, секој совет и искуство би ми било добредојдено.
Баш негде читав пред некој ден дека бебињата во пдреден дел од денот сакаат да бидат блиску до нас дали тоа ќе биде навечер или преку ден е индивидуално но битно е дека сакаат внимание од неколку саати. Мојава е скоро месец ја ставам во релаксатор и пуштам бели звуци или усисивач и така дремнува барем 30минути до 1 саат иначе и ние преку ден сме во раце и кратки дремки но затоа навечер кога ќе се успие од 21 или 22 тера до сабајле еднаш пробав да ја разбудам и се покајав цела вечер ме уништи и реков од тогаш не.
Види таму каде што ја ставаш после да спие треба да и мириса на тебе, може мирисот го чувствува и се буди, многу се интелегентни сега и себични. Нека се обиде и маж ти некако да ја заспие. Мојата со мене се нешто мрчи, со татко и се откажува и веднаш заспива.
Zdravo majki, mi treba sovet. 11 nedeli sme od petok vlagame vo 12, a treba da se vakcinirame. Sakav da ja nosam pred 10 dena, no zakaci virus i odlozhiv. Sega ushte nekako ko da mi hrci so noseto i samo od sabajle i izlagaat mrsuli so nosko potoa vo tekot na denot nema. Ne znam dali da ja nosam radi noseto, ako ne ja odnesam sega ke ja propushtime Rota, bidejkji se primala do 12ta nedela taa vakcina
Можеш да ја однесеш кај педијатар што ја следи прво, ако треба и крвна слика направи. Ако ти даде зелено светло, носи.
Се согласувам со Каролин, на доктор ќе ви кажат. Кај нас прават прво крвна слика и преглед на бебе потоа ставаат вакцина, моето не ја прими рота поради истите причини (имаше сипаници). Исто и првото не ја прими бидејќи тогаш (пред 5 год) не беше воведена Мк, па да речам пу пу само 1 стомачен вирус го фати на 2 и пол години и само со пролив помина без повраќање. Така да и да не ја прими рота не е којзнае колкава штета. Како сте мами? Кај бебе 4тиот скок досега е супер освен денското спиење што зафркава др се е ок, ноќе почна да врзува по 7, 8 саати, дури страв ми е да кажам да не почни да не спие нека спие ноќе само др ништо не барам носето му поминува нема мн мрсули фала богу со толку остана. И имам едно прашање, од ко е родено десното колено му крцка ко ќе го фаќам за пелена менување, уште на првиот преглед матичната ми кажа и рече дека ништо не било на многу бебиња така му правело, дали некој го има истото?
Zdravo eve I vo ovaa tema da prasam Kako poaktivna, ke moze li da mi dadete preporaka za dobar ortoped
На колку часа треба да цица новороденче? Некогаш преспива по 3-4 саати и не ја будам за цицање. Пред малку почна да се буди и ја ставив одма на града ама нејќеше да цица него си заспа пак. Нема јадено 3ипол часа веќе а сега пак спие и не знам кога ќе се разбуди или да ја будам
Оли душа моја! Да сте ми здрави и живи, Бог да ве чува и да ви дава среќа срце Девојки пелениве на слипи многу мали кецот бре... Дајте предлог за шампон и млеко за тело (ве молам немојте од тие изгор скапите, ми треба нешто финансиски подостапно)
Првото го доев, беше како сат навиен на 4 часа цицаше. Педијатарот ме караше ми викаше да го будам да цица почесто. Пробував да го кубам, го расоблакам со градата во уста ама џабе. Битно си напредуваше и не се замарав. Сега второво ми е на АД и многу почесто бара да јаде. Кога се гладни си знаат и плачат, само со АД ми е страв кога му давам почесто сепак е АД. Колку се будни на 3 недели бебушките. Денеска како послабо малово да ко спие
Исто сме и ние,3++ . Пробав да го дојам легнат, до пред 2 недели обожаваше така да цица, но откако влеговме во трет скок бебето сака раце и крај завршено . Доколку не е во раце има плачки... Го гушкам на спална за да спие преку ден,завртен на страна. А навечер си е мирен,си спие сам. Се врти од грб на стомак и обратно ,па нема потреба да го местам. И јас би сакала да слушнам совет како и преку ден да си спие сам.
Мустела се преисплатливи. Купката(шампон) 750мл ми е купена од новороденче. Го бањам секој ден и уште не сум ја потрошила бебе е 4+ месеци.
Бејбилове пелени А козметика можеш БекутанСензитив или веледа...а често има попуст и на Мустелата па така што не е изгор
Од страна на пелени нема што не пробав, ниедни не и се погодија освен виолета double care. Сите прокиснуваа веднаш. Од козметика од бекутан сензитив сум презадоволна. И corine de farme, ама тие ми беа поклон и не знам колку се искрено.