Не бе женички, не се убедуваме, туку разменуваме искуства. Ете, мене на пример, ми е сеуште многу фамозно како ортопеди и педијатри не можат во ништо да се синхронизираат... А не дека сме во различни земји... Тука сме. Како и да е, деца растат, живи и здрави!
Mamicki sakam da prasam nesto vo vrska so krvarenjeto posle poragaj prolistav ama ne vidov takva tema,ako ima da mi kazete da pisam tamu ili ovde da prasam
Mozes da prasas sekako vo temata: Menstruacija po poroduvanjeto, site majki sme pominale niz istoto i kje ti odgovorat
Navistina od vas podobro ke naucam nesto otkolku od lekarive se nekako kolku da se kaze deka te pregledale. A nas svekrva mi ni kupi pernice go ispravme i brzo da go stavime. Sreka sto ste pocnale vakva tema. Inaku od galapce ima li aber sto napravi ja mislam?
Preku den si spie vo kolicka, navecer so mene vo spalna...i jas znam deka do godinka treba da spijat na ramno, bar taka me sovetuvale i sum go primenuvala.jas imam edni pernicinja najniski bebeski, moze e eden santim visina i na nego si spie.a preku den si sedi vo relaksator i ne se buni.imam eden relaksator sto drma pa koga ke ja stavam pa i + masaza eheee znae i da zaspie.
Pa rece ke odi na lekar vo skopje neli stomakot ja bolese. Od togas ja nemam procitano ili sum propustila neznam.
кај нас забрането ни е на дете да му ставаче перница со 2 години. Дури и оградицата ја вадат од употреба во последно време бидејќи се намалува циркулацијата на воздухот во креветчето. И плус играчки плишани во креветчето никако. Новороденче мора да спие на грб и во врека за спиење, без перница и без јорганче. Така е кај нас а вие како сакате така.
Eve sum.Sega slucajno vidov. Mi rekoa ili nesto zaboraveno od carskiot ili ne daj boze tumor.Da se nadeva covek na prvovo rabotava dojde. Se odluciv za drzavna kaj Jankulovski.Denes pominav krv,ekg,rengen...i se vrativ kaj maloto.Utre kako ke se razdelam neznam.Vo sreda ke me operiraat.Ne dozvolija bar sreda rano da odam.Sekoj mig do nego mi e skapocen. Mi se cini ke se mrdnam utre koga ke se razdelam.No mora i ova da se izdrzi. Guskajte se vie site i za mene. Edna clenka pisa pogore,bogami tuka ima dosta pokorisni soveti i od lekarite.Mene barem cesto mi se nasle.
@galapce што судбина ке беше,тешка бременост и сега ова? Дај боже се да помине најдобро и да се вратиш здрава права кај бебуш.Имај верба во Бог.Мајка ми секогаш ме теши со реченицата Како Бог што е никој не е.... Известувај не ако бидеш во можност.
Леле @galapce...страшно. Како што викаш, човек да се надева на првото... Ајде со лесно нека е мила. Дај Боже да помине во ред. И како што ти рече и Joy, како Господ никој не е
@galapce so lesno mila,stiskam palci za tebe i molam gospod da ne e nisto seriozno pa sto pobrzo da si se vratis so bebus,srekna i zdrava. <3
@galapce Најлесно душо да поминеш, и да знаеш те мислиме. Да се чекираш тука обавезно. Ајде, само позитива, ќе помине за брзо.
@galapce najvazno e Gospod da e so tebe, ke izdrzis sto i da e, tolku izdrza pa sega za ova so mnogu sila i za ljubov kon bebto,brzo ke se oporavis i vratis ,ke uzivate zaedno i ke se guskate...ti ja pustam cela sreka...
@galapce Со лесно,само добра мисла и се ќе си биде во ред мила... Како викаат после дождот сонце доаѓа,така и кај тебе ќе помине сето ова па ќе се гушкате со бебушка
@galapce Ja sum taa sto vika ovde poveke ke naucam otkolku na lekar. Samo gospod da ne cuva daj boze so lesno da pomines i da si se vratis kaj bebus. Znaeme deka e tesko ama ti si silna i samo so pozitivni misli se ke bide dobro. Nie te mislime i te cekame so dobri vesti. So lesnoo
bas mi e zal za ova sto go citam . site nie ti prakjame ubavi misli i budi sigurna deka se ke zavrsi dobro.