Мајки, по колку треба да спијат бебињата на месец. Ние сме со грчеви цела ноќ плачиме, ни бебе спиено, ни мама.
Nie sme 5meseci i dve nedeli. Famoznata regresija si tera 5ta nedela a velat deka trae do 6 nedeli. So dusa cekam ova ne se izdrzuva. Na sred nok stanala 4 pati a t go gledas samo 3am. A do 7 uste minimum 4pati. Uzas edvaj vrzuvame saat ipol dva za spienje. 9 11 1:30 2:45 3:30 4:50 6:20 i poslednoto u 7i 45. Toa se nasite budenja od sinoka. Za zal sum.
Она спие до креветче прилепена до спалната. Исто е стара колку твоето. Ја сум кажи речи будна на секое нејзино вртење на глава, па се гребе. Не успеав да и исечам нокти три дена, сега бетер од жилети се. До вечер пред спиење морам, оти крвишта течат. А шо сакав да кажам. Кога ја насетам дека има шанси да се разбуди, ја фаќам за главче. Потпирам. Галам. Држам. И она не се разбудува. Ама јас, јас не спијам со ноќи. За викенд се менуваме со маж ми и одмарам малку. Инаку јаде еднаш околу 3-4 и во 6ипол секое сабајле ја земаме на спална со нас се гушка и спие до 8. Ако спие епрен немирно ја земам кај нас на спална и гушкам цела ноќ. Важно она е наспиена после, среќна и одморена и нема плачки. Е нас кој не прашува. Сега и од скокот дневните малку потешки се напати. Ама има подобри и полоши денови. Маж ми мислеше претерувам. Го оставив два дена со неа нон стоп, вчера го гледам оди и спие. Башка нервозен. па рече до детето било не било до нас .
Што би било друго ако не се грчеви. Бебе најадено, преоблечено,какано, Само да вришти да се црвенее и да крева нозе. Незнам што да речам сила немам
Издржи, такви се првите два три месеца. Што грчеви, што се привикнува на светов Мојата исто така не спиеше по цели ноќи, некогаш вриштеше некогаш само будна во раце да е. Преку ден спие ли?
Спие,со паузи од саат,два. И некогаш попладне знае да му се случи истото. Еден месец помина, се молам само сила да имам да се издржи
Издржи мајка. И кога ќе спие преку ден спиј и ти. Само така иначе нема да имаш сила. После 3 месец ќе се смени, може и порано.
Искрено се надевам за порано. Со прво се може да се спие преку ден, ама со второ стварно се нема време. Незнам по колку кафе и кока кола пијам во 24 саати, иначе ќе паднам по дома за спиење
Мајки, што правите кога вас ви е лошо? Почнав вчера да кашлам, др симптоми уште немам. Дојам, бебе 3,5 месеци. Матична не крева во моментов. Седам дома со маска ама кажете што пиете што е дозволено за доилки
ОРС електролити, блокмакс за болки, парацетамол, провен ургент Ц јас тук го прочитав после 2 кесички како нова бев. Немаш потреба од маска, дома сите бевме болни и тоа цел месец еден друг трет по една недела не држеше, бебе фала богу не фати, а во тој период и вакцина примавме.
Можеби си пишала, пропуштив не прочитав ама ако сте на доење толку кофеин на толку мало бебе не е добро. Може да резултира со неспиење.
За Нг дека ќе излагам со маж ми во кафана. Па затоа прашувам да знам до колку смеам да пијам. Е не ќе пијам само вода или кока кола. Инаку фалаа.
Од искуство со првото првата година многу плачеше со тоа што он имаше мака дел грчеви али највеќе коските го болеа зошто многу се извиши плус рано почна да седи стабилно и прооде на 8 и пол месеци се ова кога ќе го ставиш на куп телото му било хаос и затоа плачеше и неспиеше.
Мајки бебе како да ми грчи кога спие мислам не како туку грчи, и прееска за дремка го приметив и сеа пак. Инаку весел е цица, мочка кака се со ред ама ова со грчењево ме загрижува? Дури се мислам сеа на дежурен да го носам или да почекам до сабајле? Ауф со ова времево и вирусиве никакви..