Од носето да не му е? И моето деновиве крчка по малце при цицање му прскам спрејче и влечам со аспиратор по еднаш,два пати на ден.
Ноќеска влечев 2 пати, еве го сега спие мирно од кај 7. Се мадевам ништо нема да му е. А и не сме се мешале никаде со многу луѓе секогаш гледам да е на отворено кога сме надвор, да не се молови и сл.
Која крема за против студ и ветер ја користите за бебиња? Барав во дм од таа нивната ама немаат подолго време, а во ани фарм гледам попуст 20% имаат од денес. И бебешки акни со што ги третирате?
Да не тргнало запче? Гледај да не е сува просторијата кај што спиете. Бебешки акни со ништо. Ставав еозин на првото и се влошија. Крема за студ сега не користам ,а со првото користев од Веледа.
Не користам никаква крема, сме немале проблем до сега. Обична за лице имам на Веледа ама и таа ептен ретко ја мачкам. Мек е како памук, не сфаќам што ќе му е крема, непотребна хемија. Бебешките акни со ништо посебно не ги третирав, знаев да го намачкам со мое млекце и толку. Сами од себе си поминаа.
5 meseci i 1 nedela sme denovive e po nervozen koga pie mleko siseto go grize isto i cuclata kogo mu davam da zeme nesto odma vo usta go stava i grize spie donar e i navecer ama kako da go macat zubcinja dali moze od toa da e ?
Мојот е 4++ но одамна ми прави така. Јас редовно му давам глодалки гриза дури прави мммјамајам мјам. Мислам дека сепак забите се подолг процес. Може сега да почнуваат полека, но кога излегуваат мислам дека е многу поизразено. Можеш да го допреш на вилиците да видиш дали се набабрени или дали гребат.
Nekogas koga place taka ke mu gi cepneme ke mu masirame nepcata i odma se smiruva a inace i mojot pravi odamna take ama sega nekako povekje
Моето од 4 месеци гризе сѐ живо, сега е 8 ипол, заби нема уште. Викаат дека е поизразено кога ги вадат и се понервозни. Мада што има деца и што нема да го приметиш, а ќе видиш запче.
Тргнати се забите, прво се местат внатре, еве го и моево почна софи глодалката да ја јади, на града неколку пати силно ме стега ко да каса, 4м и 10 дена, првото извади 2 наеднаш на 6 месеци, а вака почна од кај 3 месеци исто. Многу се лигави, многу, лигавчето цело в уста го пика и џвака. Ама не е многу нервозен засега се трпи. За мозолчиња со млекце и јас го мачкав, ништо др ова бебе нема проблем со сува кожа, никаков лосион немам ставено, само веледа користам за капење, a големиот еве и сега е со егземи, биодерма цело време со него користам. @Carolin. Не носи сега на доктор ништо не е тоа, да не фати таму нешто друго. Скоро 2 недели со мрсули беше и моево, спрејче млеко во носето прскам, ко ќе цица му прскам па му тргам, и гурелчиња малку има 3 дена на сабајле, исто млекце му прскам, на доктор не го однесов. Прво ко беше поќе затнат со кромид спиевме 2 ноќи, па после поопушти и еве го поминува, а баткото пак оди во градинка.
Ајде да прашам , давам Ваја пробиотик по 7 капки . Е сега овие два три дена не може да се искака , штом дадам пробиотик се искакува , ама еднаш у ден ( еднаш ама квалитетно ). Дали може да му ги поделам капките пример 4 сабајле 3 навечер ?
А има мака преку ден зошо пак не кака? Ако нема мака нема зошто да се секираш, јади ти полесна храна и преку тебе ке прима, нема потреба да му ги делиш капките.
Не е на мајчино , на Ад е .. Има мака да грефче е како се напрега да се искака ама не може . Сабајле му го дадов пробиотикот одма се искака супер е сега , ама навечер пак иста песна Па затоа мислев ако му ги поделам да не се искака и сабајле и навечер да му е полесно
Јас давам по 4 капки ваја иначе не знам зошто така педијатарот кај што се породив ми рече. Па пробај подели ги, колку месеци е бебо?
По 7 давав и јас, така пиши на упатството, јас веќе не давам, нема проблем и без нив исто му е, 4+ месеци. Прво биогаја давав по 5 капки, па ваја зедов, исто му беше и со двете. Иначе на доење.
Во 7ма недела дали има скок,одбива да цица и да пие млеко(на комбинирано сме ) и 7 саати денес нема заспиено само ена дремка од 15 мин Плус кива цел ден многу често