Не сум сигурна дека го разбирам прашањето, ама на таа возраст на син ми му давав една капсула само вит.Д и една вит.Д плус омега
Ама една капсула од тие со омега содржи само 400ие витамин Д. Тоа не е доволно (барем за син ми така беше). Затоа давав плус уште една само витамин Д. Тоа сакав да кажам. Едит: од 6 месеци преминав на вигантол и молерс
Можи малку настинато, гладно, можи и од твојата исхрана, спанаќ нешто да не имаш јадено, кај моево бебе се случува вака 2, 3 пати неделата.
Малку преладено, настинато нема гајле ако е еднаш или 2 пати, кај мене со мрсули беше 2 недели па имаше денови какаше зелено 2 3 пати денот, па потоа пак жолто, па шлајм во какето се тегнеше, ама си напредува, цица нема место за паника.
Мајки бебе е 10 дена. Бојава знам дека треба да е златно-жолта,но дали е во ред ова што се како топчиња? Цица и пие дохрана. Извинете не успеа ми се стави во спојлер..
Моево второ дете е ('беше) така. Не ни плачеше ни за јадење, кенкаше само. Сега има 3м и 3 недели почна да покажува карактер, се лути, плаче, се 'кара', се мршти )) не се секирај, одмарај додека е такво.
И пратив. Ми вика дека е ок. Мене топчињата ме плашат. На нет гледам како seedy poop, вика дека е нормално. После мекониум имаше малце зелена кака,сега почна жолта боја ама со топчињава е плус... Уф..
Мене педијатарот ми го предложи Тони Талески позади Католичка се наоѓал , ми рече првиот преглед бил најважен да го направам тука а после може и по државните .