Д3+К1 и ДхаОмега давав од 8 ми ден. Ама да бидам искрена, требаше одма да ги прекинам кога ми кажа педијатарот и да преминам на вигантол. Од нив грчевите беа полоши.
Мајки со бебиња месец и пол, додека цица бебето многу нервозно тегне пушта влече, се витка со грбчето, не на секој подој. Има ли кај вас вакви промени?
Zdravo,taze porodena majka,9dena...da prasam po kolku ml pijaat bebinata?nekogas znae 70ml da ispija,a nekogas 30ml.
Здраво мамички, моето синче за 10 дена ќе прави 5 месеци ама последниве неколку дена има течна сцетло зелена столица и се кака 4/5 пати и плачи. До пред месец дена беше само на цицањр а срга плус и адаптирано. Дали е од столицата од настин или пак вадење на запчиња, оти непцата му се бели
Stolicata moze da mu e I od samoto adaptirano mleko bidejki sodrzi poveke zelezo. Dali predhodno bevte samo na cicanje I Kako posle ti prifati sisence? Kaj mene e bez nekoja den TRI meseci ama od koga e rodena nikako ne prifaka sisence a se obidov so poveke I nikako ne biduva odma Se gadi...
Претходно бевме само на цицање, шишенце тешко прифати една недела се мачевме, не сакаше да пид го враќаше и потоа почнав да го клавам во транспортерот и така да пие и еве сега се навикна
И кај мене така правеше и секој подој фрустрирчки ми беше затоа и почав да се одмолзувам.Кај мене беше причина недоволно млеко за такво однесување.
Kakvo mleko I davas? Super sto ste nasle nacin I ste se naviknale. Jas gi probav Recisi site mleka uste bebelan mi ostana I toa ke go zemam I sisinja nekolku smeniv se obidov I koga e gledna togas da nudam ama nikako ne ni odi...
За 2 дена сме полни 6 месеци па ќе се префлиме во другата група. Туку да прашам, почнат е процесот на вадење запчиња и на бебе му се лачи многу плунка, на неколку пати му залетна и изгуби воздух. Дали е ова нормално додека се навикнат? Се плашам да го оставам сам за до тоалет да претрчам.
Колку во тотал спијат вашиве бебиња? Јас или добив на лото со ваква спанка или не знам што е... Дали да се радувам или не 15 дена е бебе. Во 24 часа дали е будна 2-3 саати. Само кога ја бањам,пресоблекувам и евентуално во раце е будна некогаш,некогаш и во раце се комира... Жолтицата е веќе помината. Јаде,цица,полни пелени. Заплакува кога ќе и дојде време за јадење и после си продолжува пак.. Првото ми беше пискало и не спиеше ,сега многу ми е чудно..
Честитки да е жива и здрава ќеркичката, незнаев дека се породи радувај се дур спија, моево 2ро исто така беше, се чудев и јас како можи така да спија, да не плачи сега смени пред 2 недели со спиењето дење, иначе уште не плачи, ретко регресија изгледа е сега, (5 месеци на 16ти) додека скокови со ова бебе не осетив, за разлика од првото ѓаволче Знајш првото исто ко твоето пискало од болница, од толку што не "уплаши" неможевме порано да се решиме за второ
Изгледа има вистина ко ќе речат едно лошо едно мирно мене не ми се веруваше да ја имам таа среќа да имам помирно бебе ама еве машала тука е до мене
Фала ти женска Минатата генерација сите бевме со пискалчиња. И тоа убаво не 'здрмаа' и кај мене траеше процесот 'како да се решам за второ' Да му се радувам на ова додека е мирно значи,и да не галамам многу Ех,што убаво Значи 2023-та бебињата се погодени мирни. Да уживаме додека трае
Поќе мака имаме со големиот Нека се живи и здрави сите дечиња Денес банана проба, ден 2, ја јадеше со мерак, прв пат во какето имаше малку формиран измет, како зрнца ориз иначе досега беше вода само
Мајки дали користите греач и стерилизатор, дали сметате дека е потребно? Се мислам дали да купам, затоа што неможам да дојам, многу ме боли, па решив да се измолзувам и од шише да и давам. Некој со искуство?!