Sto pomaga vo zapek? Dva dena nemame kakano. Probav so termometar, ne funksionira. I uste edno prasanje, koga ke pocne da mu se smeni ritamot na spienje? Se utepavme cela nokj, spieme cel den..
Здраво, дали има некое бебенце на 6, 7 месечна возраст што не се превртува од грб на стомак и не покажува знаци за седење?
За седење очекувај да седне само околу 8миот месец. За преветување стимулирај колку можеш и ставај го често на под.
6 месеци сме и ние, сеуште сам не се превртува. Тоа е како што пишала Софи.ја, на под највеќе што може и ќе си вежба.
Првото дете на 8 месеци се преврти прв пат, не лазеше, седеше стабилно од кај 7 месеци, прооде на 14 месеци и при тоа во дубак беше по малку Беше многу мрзливо бебе
Најголемиот дел од времето кога е будна е на под. Ќе продолжам со вежбички, па се надевам ќе биде за брзо А дали ги стававте сами во седечка позиција и кога не можеле? Јас сè уште не сум ја ставила и количката ни е на 45 степени.
Бебе 4полни месеци, во каква количка го возите? Имам 3во1, корпа транспортер и стандардното седиште. Сѐ уште се возиме надвор во транспортер, не знам кога е време да префрлам во последниот дел.
Седнат само кај мене во скут. Или кога седам на кревет некогаш го ставам меѓу нозе кај мене седнат а го држам под мишки. Тоа кратко само.
Еве ја сваќе. Да не речеш не сум ти рекла каква е. Читам сите се вртат. Она може ама не сака. Буквално не сака. Сите движења ги прави и за од грб на меше и за обратно, ама уште не се свртела. Дали се плаши не знам. Еве 6 месеци во сабота ќе прави. Лом е инаку. Под уста црвена од лиги, па егземите се проширија. И дадоа крем и средство за бања. Ама не е кортико. Уста изгреба некна. Скок 5 овие денови на макс. Еве лежам да дремне малку. Дома не смеам да и се изгубам од вид, хаос е. И така. Едвај чекам утре да дојде, да му ја предадам на маж ми и да си легнам у дневна да одморам малку, па да зачистам у сабота од сабајлето. Синоќа ај пак спиеше колку толку. Ама два саати се успиваше. Некни цела ноќ преташе, не спиев ич. Дали и тоа шо почнува да има оброк имс влијание, не знам.
Каков термометар мајка? Дали цица? Ако е на доење до 7 дена можат да не какаат, по ново и до 10. Јади компот од сливи, пиј чај од ким. Јади овесни каши нешто што тебе ти помага и на бебе преку тебе ке му помогне ако доиш.
Bevme deneska na doktor sve dobro bese nisto nemase ama se zakasluva osoboeno dodeka spie mi kazaja nekoj kapki za nos so morska sol ako nosot mue zatnat od toa dan mue
Моето се закашлува од плунка плус сеа многу му се лачи дека почнат е процесот на заби вадење. По 3 4 пати ноќе знае да се закашла, некогаш ич.