Da majka, do sega bebuska nemala problem so stomaceto ili so kakanje kako sto mozam da procitam iskustva so drug probiotik. Sega za sega super deluvaat. Probajte, ne gubite nisto. Sledete reakcija i ke vidite dali odgovaraat.
Од вечерта на нова година до денес нема вечер да не плака пред спиење. Се погодено цел ден, дремки, јадење се под термин без проблеми. Како што си е смирен пред спиење му текнува вади цуцла фрла на земја и почнува да плака. Нејќе во раци не може да се намести прета, нејќе во количка се научил рита од нервоза. Зошто плака не можам да разберам? Демек уште не сме влегле во 5ти скок, а зошто е вака? Сама сум на успивање секоја вечер немам веќе идеи што да правам да не плака.
I jas mislam ok se posto ima fini redovni stolici. Denes 12 dena. Samo eve vcera i denes mi se grci. Mozebi polovina cas nokeska placese bez prestan, posle se smiruva. Pa pak preeska posle rucek . I koga spie vo son kenka nekogas, malce ke zaplace i ke prodolzi. Valjda normalno e. Veke pamet nemam sto e normalno sto ne.
Регресија на сон мајка. И моето беше така, како наполна 4 месеци заспивањето беше хорор. Ко да го коли некој. Богами доста време траеше. До 8 недели може да трае тоа
Проверувам цело време нема уште заби, ама почнав да давам осанит гранули за секој случај бидејќи сè гриза. Читав нешто и за сепарациска анксиозност можела да почне дури од 5ти месец. Не ми пречи ни да го носам ни да го думкам само нека не плаче
Како да читам и за моето бебе, регресија ли е што ли е , косата ќе си ја искубам од нова година наваму, плаче навечер не се смирува до 3ч, ако заспие во 9 се буди накј 11 и 30 и плаче до 3, ми е страв да не и се поремети скроз спањето, па да не можам после да ја врнам во нормала. Кога завршува регресијата лесно ли ви се вратија бебињата на стариот ритам
Здраво мајки, бебчето ми има 4 месеци ама мака мачиме со воздух во стомак. На екслузивно доење сме, се трудам максимално подисправено да ја дојам и да ми подруга после секоја града, но има денови кога воопшто не ми подруга и после и е тешко и никако не спие. А и кога подрига после еден час повторно има воздух и многу прди. Некој совет?
На првото дете му ставив еднаш беше мн потпарен на 2 месеци, не памтам баш ама мислам стоеше така 10тина сати нз стварно не памтам, само маст Флогоцид не спаси тогаш, исто и сега за бебево.
Mojava e mesec ipol, pocna da se grci posle vtortata/treta nedela, ne sakase da spie i celo vreme placese. Nea i se pojavuaa pretezno kaj 5-6 od sabajle posle doenjeto i ja teraa dodeka ne se pokaka. Kenka i sega i na dnevni dremki i navecer. Se nadevam ke pomine so tek na vreme.
Мајки каква крема мачкате на лице кај бебе? 5 месеци сме деновиве пешачам со него во кенгур па црвен ми е на образите од ветар и сонце малку што го фатило.
Јас ја користев на бејбилов и ептен му помогна ама сега ја немам сретнато или имаат сменето пакување. Ја фалат и веледа дека била добра.
зависи со каков даваш ако даваш со обичен како за инекција тогаш бутни го внатре и по страна шприцај. Факт е дека ќе се буни ќе се засркнува ама така ќе можеш да дадеш. Ако и го ставаш на јазик ќе ти го плука секако.
So onie so daleron sto idat spricevi. Vo obraz i spricam po malku ama go isplukuva tece od strana na ustata. Sea se mislam da probam so cucla od sise...
Здраво мајки ние само што влеговме во 4ти скок од бебе што спиеше дента по 3-4 саата се претвори во бебе што дремнува само 20-30 мин. секое заспивање е борба… на вечер вреска во сонот се додека не ја земам во раци и така цела вечер правам остави га во креветче па земи га дали ќе бидеме вака цел скок? дали ке се врати во нормала со денските дремки? нека некој ме утеши оти не се издржува оваа
Zenski, a ortopedskite vezbi od koga gi pocnavte? Tie so nodzinjata ispravi svitkaj. Papoceto padna uste 4tiot den. Ssega ima 12 dena. Mislam rekoa da padne pa da pocneme. A jas skroz izumiv , sega mi tekna.
До кога стававте хидроген и банеоцин на папоче? Веќе не врие кога му капнувам од хидрогенот.. И дали веќе можам да му го мокрам? Пред недела дена му падна папочето.