Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. SaNjANN

SaNjANN Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2019
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    138

Da majka, do sega bebuska nemala problem so stomaceto ili so kakanje kako sto mozam da procitam iskustva so drug probiotik. Sega za sega super deluvaat. Probajte, ne gubite nisto. Sledete reakcija i ke vidite dali odgovaraat.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  2. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.184
    Допаѓања:
    2.073
    Од вечерта на нова година до денес нема вечер да не плака пред спиење. Се погодено цел ден, дремки, јадење се под термин без проблеми. Како што си е смирен пред спиење му текнува вади цуцла фрла на земја и почнува да плака. Нејќе во раци не може да се намести прета, нејќе во количка се научил рита од нервоза. Зошто плака не можам да разберам? Демек уште не сме влегле во 5ти скок, а зошто е вака?
    Сама сум на успивање секоја вечер немам веќе идеи што да правам да не плака.

3. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.278
    Допаѓања:
    19.402

Да не е регресија? Или да вади заби? Провери низ усте.

4. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.920
    Допаѓања:
    4.961
    I jas mislam ok se posto ima fini redovni stolici.
    Denes 12 dena. Samo eve vcera i denes mi se grci. Mozebi polovina cas nokeska placese bez prestan, posle se smiruva. Pa pak preeska posle rucek . I koga spie vo son kenka nekogas, malce ke zaplace i ke prodolzi. Valjda normalno e. Veke pamet nemam sto e normalno sto ne. :?:

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.976
    Допаѓања:
    8.449
    Регресија на сон мајка. И моето беше така, како наполна 4 месеци заспивањето беше хорор. Ко да го коли некој. Богами доста време траеше. До 8 недели може да трае тоа

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.184
    Допаѓања:
    2.073
    Проверувам цело време нема уште заби, ама почнав да давам осанит гранули за секој случај бидејќи сè гриза. Читав нешто и за сепарациска анксиозност можела да почне дури од 5ти месец. Не ми пречи ни да го носам ни да го думкам само нека не плаче:drunk:

7. natash.a

natash.a Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    179
    Како да читам и за моето бебе, регресија ли е што ли е , косата ќе си ја искубам од нова година наваму, плаче навечер не се смирува до 3ч, ако заспие во 9 се буди накј 11 и 30 и плаче до 3, ми е страв да не и се поремети скроз спањето, па да не можам после да ја врнам во нормала. Кога завршува регресијата лесно ли ви се вратија бебињата на стариот ритам

8. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Zdravo, predlog za dobar toplomer, I koj e podobar bezkontaktniot Ili onoj za vo uvo?

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. F-M

F-M Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво мајки, бебчето ми има 4 месеци ама мака мачиме со воздух во стомак. На екслузивно доење сме, се трудам максимално подисправено да ја дојам и да ми подруга после секоја града, но има денови кога воопшто не ми подруга и после и е тешко и никако не спие. А и кога подрига после еден час повторно има воздух и многу прди. Некој совет?

10. Jeniffer

Jeniffer Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Здраво, тие што сте користеле Еозин за осип кај бебињата, по колку време го измивате?

11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    24.573
    На првото дете му ставив еднаш беше мн потпарен на 2 месеци, не памтам баш ама мислам стоеше така 10тина сати нз стварно не памтам, само маст Флогоцид не спаси тогаш, исто и сега за бебево.

На Jeniffer му/ѝ се допаѓа ова.
  12. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.005
    Допаѓања:
    9.460
    Kako davate sirup na tri meseci bebe? So spric davam pluka :sweat:

13. SaNjANN

SaNjANN Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2019
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    138

Mojava e mesec ipol, pocna da se grci posle vtortata/treta nedela, ne sakase da spie i celo vreme placese. Nea i se pojavuaa pretezno kaj 5-6 od sabajle posle doenjeto i ja teraa dodeka ne se pokaka. Kenka i sega i na dnevni dremki i navecer. Se nadevam ke pomine so tek na vreme.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.278
    Допаѓања:
    19.402
    Мајки каква крема мачкате на лице кај бебе? 5 месеци сме деновиве пешачам со него во кенгур па црвен ми е на образите од ветар и сонце малку што го фатило.

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Јас ја користев на бејбилов и ептен му помогна ама сега ја немам сретнато или имаат сменето пакување. Ја фалат и веледа дека била добра.

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    зависи со каков даваш ако даваш со обичен како за инекција тогаш бутни го внатре и по страна шприцај. Факт е дека ќе се буни ќе се засркнува ама така ќе можеш да дадеш. Ако и го ставаш на јазик ќе ти го плука секако.

17. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.005
    Допаѓања:
    9.460
    So onie so daleron sto idat spricevi. Vo obraz i spricam po malku ama go isplukuva tece od strana na ustata. Sea se mislam da probam so cucla od sise...

18. annamommy98

annamommy98 Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2023
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    38
    Здраво мајки
    ние само што влеговме во 4ти скок :?: од бебе што спиеше дента по 3-4 саата се претвори во бебе што дремнува само 20-30 мин. секое заспивање е борба… на вечер вреска во сонот се додека не ја земам во раци и така цела вечер правам остави га во креветче па земи га :whew: дали ќе бидеме вака цел скок? дали ке се врати во нормала со денските дремки? нека некој ме утеши оти не се издржува оваа |(

19. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.920
    Допаѓања:
    4.961
    Zenski, a ortopedskite vezbi od koga gi pocnavte? Tie so nodzinjata ispravi svitkaj. Papoceto padna uste 4tiot den. Ssega ima 12 dena. Mislam rekoa da padne pa da pocneme. A jas skroz izumiv , sega mi tekna.

20. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    До кога стававте хидроген и банеоцин на папоче?
    Веќе не врие кога му капнувам од хидрогенот..
    И дали веќе можам да му го мокрам?

Пред недела дена му падна папочето.