додека стоеше папчето и ставав хидроген и банеоцин откако падна педијатерот ми рече да капнувам по малку сребрена вода 2-3 дена и толку и се исчисти
Mene na GAK akuserkive mi rekoa otkako ke padne samo alkohol da prebrisuvam naokolu i vnatre okolu 1 nedela. Patronaznata ni kaza so hidrogen 1 kapka i baneocin posto uste vlazno bese (padna 4tiot den). Rece dodeka vidis deka ne vlazi i krvari. Veke nema nisto, i denes ne go cistev ni prasak stavav. Mi kaza i slobodno da go morkam vekje. Pedijatarov isto mi kaza slobodno da go vodenam deka e dosta so i da pravam cim padnalo, ne ni znaese so e toa baneocin Zenski, a Omega od koga pocnavte? Sve mislam patronaznava mi kaza od 8mi den, zaedno so K1+D3, ama ne sum sigurna.
Ајдееее мене ми рекоа да чистам со 70% алкохол додека падне па капнување хидроген кога ќе падне. Бањање 3 пати неделно и слободно мокрење мене ми е шубе вчера ни рече патронажната го избањавме следно мислам ќе чекам да падне....едвај чекам во понеделник на педијатар
@DaisyDream од 8миот ден се почнува и со омегата и со д3+к1.Ова д3+к1 важи за мајки кои дојат. Јас не го мокрам папучето додека не падне,иако в болница го мокреа некако страв ми е. Само ја мијам кај газето секоја вечер. Ставам алкохол и банеоцин.
Папочето може да се мокри со протиќна вода, не вода што лежи како во корито на пример. Мене ми беше полесно да го бањам на чешма во туш кабина и не плачеше така, во корито рикаше буквално и му го мокрев. Иначе додека исуши банеоцин прашак и со едни алкохолни газички за рдна употреба му го бришев. Падна во првите 10 дена така нешто.
Јас 3 дена ставав само и толку после почнав во кадичка да ја бањам и со првото исто беше. Прашање до тие што извадиле порано заби, првото не буташе раце во уста, а сега ова мое дете од денес почна да гризе раце и нервозна е си прави балончиња и кога гризе раце лиги колку сакаш, можено е од 2 месеци да почне да вади заби или од скоков е нешто?
И мојава е 2ипол мес . и од пред некое време истото го прави Ама педијатар ми рече дека е нормално и да се лигави и да става раце во уста, рано е за заби
Какви сензорни активности им правите на бебињата од 2-3месеци што се? Дали е попаметно од кпцките да земам или од оние картите црно бели што се или најубаво ништо?
Јас сама си направив црно бели сликовници и црвена боја, ги гледаше, ги сакаше, ама не е нешто потребно мн да лупаш пари од активности најмногу му прави брат му со него најмногу се смее го гледа цело време
So ni pravele na nas toa. Mavtam so tropalca, mu narediv okolu zirafi, topki sareni svasta okolu krevetce, neka zjapa Bog znae sto i kako gledaat. Nikoj ne moze da mi dokaze sto gleda bebeto.
Jas pak. Ispamirav po temive bebeski do daska Grcevi imase eve sega pak. Ama kratko traat. Mozebi polovina cas bea sega. Termofor drzevme i vezbi so nodzinjata mu pravev. Odprilika sekoj den ima grcevi, ama ne se cela nokj (da cuknam vo drvo). Probiotik Diastop davame, mi dadoa vo bolnica 4 sisenca i zatoa toj. 13 dena vekje denes ima. Prasanjeto mi e, dali da pocnam so Colief (mi kazaa moze posle 14 dena), ili da smenam probiotik, ili niso da ne menjam i da teram duri ne e beter? Epten mi e grev koga place
Не вади заби. И моево второ од 2м е со раце во уста, педојатарот ми рече си ги открил рацете интересно му е. Ставаше раце за да се смири (пример грчеви кога има). И сега на 4м става раце, ама плус со што стигне да фати нормален дел од развој е.
Барав низ видеа сега да се потсетам, на 2,5 месеци ми е снимена со прстите во уста. Заб изваде пред да наполни 8 месеци.
Мојов е почнат со процесот заби, пренервозен е ме изеде по раце, почна да ме каса на брадавиците стега силно ме боли. Почнав со осанит гранули и имаат ефект се смирува брат му на 6 месеци извади запче, овај 5 ќе прај, мм на 4 месеци извадил и јас рано исто на 4-5 месеци, ако има врска генетика до 7 најмногу си велам ќе има... Ама маките почнаа Иначе со вкусовите е супер засега, има интерес, јади. @Carolin. Дали проба со брокула? Од неа гасови имаше првото, и дали почна со вода, јас заборавам да купам.
Јас само да ве поздравам и се гледаме во другата тема. Колку е само клише, ама кога бе помина пола година? А толку сум возбудена за следните шест месеци што следат. Де заби, де лазења, де чекорчиња, де зборчиња, де јадење . Толку многу предизвици за малите главчиња. Да се само живи и здрави.
Многу брзо поминува, лета времево растат одма се се заборава затоа да уживаме во моментот, сваќе за еден месец идиме по вас Еве да споделам мои изработки, сензорната табла е од првото дете.