Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.067
    Допаѓања:
    9.395
    Алал да ти е! Преубави се.
    Ќе ти ја крадам идеата и ќе ја направам и јас таблата.
    Ако имаш уште изработки тагни ме кога ќе ги споделиш. Јас веќе си ги зачував тие предходно што ги имаш споделено :inlove:

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.277
    Допаѓања:
    19.398

Да дадов, морков па утре дента брокула со морков какви фаци правеше мајко мила, се згазивме од смеење со мм :rofl: Ама кај мене од морковот запек доби едвај се искака па сега крушка јадеше.

Вода јас му превривам од чешма и му давам да пие, си фати од шишето што пиеше млеко на почетокот.

3. lalinda

lalinda Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    165
    Има ли ограничено колку пати можам да влечам со пумпа за чистење нос? Многу е настинета, носот само што ќе го исчистам одма и се полни.

4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    24.572
    Се оштетува слузницата колку можеш помалку. Еве на големиот од мн што му чистев последнава година често крв му течи од носето.
    Вчера јас морков со јаболче, денес ред на компирот :D вчера исто ми правеше фаци ама изеде 6,7 лајчиња.

На Carolin. и lalinda им се допаѓа ова.
  5. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    385
    Какви памперси и адаптирано користите за малечките?
    Моиве се големи, за првото бев задоволна со Бекутан, за второто Бекутан катастрофа ми беа па земав Виолета.
    Сега гледам Слипи се повеќе се земаат..
    Во врска со адаптирано, за првото земав Хумана, за второто Хипп, некако овие ми беа со најпристапни цени пред 8/9 години. Сеа какво искуство имате?

6. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.277
    Допаѓања:
    19.398

Прави фаци ама отвара усте, што мене дури ми е чудно. Сите ми викаа нема да сака да јаде не очекувај прмногу. Ама ова мав прави и тоа малку што му го давам. Тиква му е омилено до сега, ржеше по уште :rofl:

7. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.277
    Допаѓања:
    19.398

Памперс од стокомак му користам и виолета, завису кое ми е поблиску за купување. АД јас давав една недела само истото од болница што му даваа нутрибен.

8. lalinda

lalinda Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    165
    Има ли друг начин како да ѝ се ослободи носето, освен со пумпа?

9. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    24.572
    Јас ги користам од Стокомак пелените Био Биа, му се погодија на моето и ефтини се, пред тоа пробав Бабу лобе убај ама поскапи ми се од овие а мн се слични, пробав и други ама останав на Био Биа :) за др нз, моево е на доење.
    @lalinda има со шприц испирање со физиолошки ама ми е страв на бебе, немам правено на малото, на големиот еднаш пробав кога имаше 2год и се уплаши а мн излегоа мрсули. А ако е затнато да неможи да диши, кромид сецкан ставај близу главчето.

На Fenix05 и lalinda им се допаѓа ова.
  10. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.098
    Допаѓања:
    2.476
    Памперсите Baby love ептен ни се погодија, а од АД пробавме 2,3 Аптамил Комфорт најмногу ни одговара.

11. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    11.554
    Мајки, да прашам, што може да значи, беба моја почна мн да си ги става рачињава во уста? И после цицање тоа го прави. За гладна не е гладна, зошто активно си цица, сита е се гледа, мирна е, ама знае да си гледа мртка и рачињата во уста..прават вашиве вака? Што значи?

12. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.098
    Допаѓања:
    2.476
    Мојава направи 2 месеци истото го прави. Но, не знам што значи, прво ми е, целата сум во????

13. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    11.554
    Мене сестрите во Систина ме советуваа дека одма можам да ја бањам заедно со папочето, да се потопува. Кај моево па и брзо падна, на 5ти ден, ден после враќање од болница така да не успеавме така да ја бањаме. Инаку прво се третира со етанол 70% алкохол па хидроген.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    11.554
    Што нема да прочитам (facepalm) греотка бебево :x

15. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.920
    Допаѓања:
    4.961
    Moevo 13 dena i isto buta racinja, cela tupanica ja lize. Sega go zeznav rakavici mu staviv :D Mislam toj refleksot za cicanje im e na najjako, i taka se smiruvaat nekogas. Kako nekoi sto cica palec, cucla, itn.
    Baska sto prvata faza od razvojot, sve osoznavaat preku usta. I sve butaat vo usta.

Inace papokot go cistev preeska , ni padna na 4tiot den uste. Od togas hidrogen i baneocin dva pati dnevno stavam. Ok bese ama gledam od vnatre krvari uste koga go cistam, prvo ima zakoravena krv, taa ja trgam so gazata, i pak malce krvavo na gazickata ima. Kako vi bese na vas?

16. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    11.554
    И мојава за неколку дена 2 месеци..маж ми се смее вика заби ќе вади..дај викам не зафркавај уште од сеа со забиве :D нека ни кажат поискусниве мајки :wasntme:

17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.672
    Допаѓања:
    21.339
    Си ги открила рачињата, најнормално си е, плус орална фаза. Ќе си ги јаде уште многу, нека си ја. :)

18. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    11.554
    Твоево мајка бајаги побрзало :D може и тоа да е, рефлексов за цицање пуштен на нај јако :D богами ко што е ненаситна, ништо не ме чуди :D

Додека зарасне убаво, така ќе биде, мојава беличка е по кожичката, па многу и се познаваше така со крвче, штом е паднато, терај си со хидрогенот. Со време ќе се повлече, ќе нема крв, без гајле. Сè исто беше и кај нас.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    11.554
    Штом и се слатки, нека си ги ручка :Dи ја учам сеа со неа, сè ми е ново :hug:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.756
    Допаѓања:
    9.507
    Моево само се пофаќа по глава со рачиња ги гледа ги става во муце ептен е мал за да е толку долго буден а мирен или грешам? 8 денови е денес е буден 1.5ч си лежи си гледа низ соба не плаче.

А за топломерот нас тоа ни го кажа патронажната јас се запрепастив ама не ја прашсв детали зошто немам намера да пробам :x