Потврдувам за машкото мочање. Не е до пелените ,да знаеш. Со првото машко уште прв ден дома прокисна,а не дека нешто многу мочана пелена. Сега со женскава се чудев првите денови напред гледам не е обоена линијата на памперсот,позади утоп.. и утоп да и е цела пелена пак не протекува. Јас научена цело време напред со курето ми мочаше првото. А заедничко и за машко и за женско е дека само што ќе отвориш пелена,ќе се измоча. Непишано правило.
Мојов од мочање 2 пати дали има прокиснато ама каки повеќе пати, иначе да напред полна скроз назад помалку, утре 5 месеци е јас уште трошам 8-10 пелени денот
Бетер сум и јас. Ме мава психа ако слушнам малку да прдне одма проверувам и најмалку да е извалкан го менувам. Една кутија babylove за 5-6 дена
Majki dali imate iskustvo so hiperpigmentacija na bebe moeto ima 3 meseci i sega mu se pojavi dole na gazeto vaka nesto izgleda kje odam na lekar sekako ama me interesira mislenje se izvinuvam za latinicava nemam kirilica blagodqram
Не мора, но секако ќе биде буден. Мене би ме мрзело да станувам па да одам во друга соба за да го кренам. Особено па и ако цица кај е крајот кога ќе почне на 1 саат па на 15минути да цица и се така во круг. Искрено секогаш постои ризик од сидс да не се лажеме и да може да се преврти и да сврти глава баш во тој момент може да заби глава во креветче и да не ја помести и да се угуши.
Да,моето има од внатрешна страна на коленото. Педијатарот рече дека ќе си го има цел живот,како ќе расте и тоа ќе станува поголемо. Не знам дали има врска со гени,сопругот има таква флека на грбот.
Мајки, колку време по отварање на Далерон сирупот треба да се користи? Што носите превентивно кога одите со бебче негде на неколку дена?
Мајки денес со бебето сме дома прв ден, има густа мокрача два пати ми се помоча дур го соблекував и по две три капки густо жолто од курето му искочи. Секако се јавувам сабајле на педијатар, дали ви се случило и од што?
Здраво мајки, бебето ми е 3 месеци, активен е многу си игра си прета си гука, си ги гледа рачињата си ги мрда, кога го ставам на музичка подлога ги мава тропките но не ги става рацете во уста, дали 2-3пати ја има ставено раката во уста.. дали има простор за загриженост?
Мајки на 2-3 месечни бебиња, по колку време ги оставате за tummy time ? Ортопед ми рече 2 часа во тек на ден со паузи, ама мене ова ми изгледа премногу. Ја ставам неколку пати во тек на ден едвај по 5 мин издржува и тоа со плачки..
Дали е нормално да се лупи кожата? За некој ден правиме месец дена. Обично на нозете и кај мешето и се лупи повеќе. Мачкам,хидрирам пак се лупи.
2 часа? Па 2 часа ни возрасен не седи во една положба, а не па бебе, па и на стомак уште. мене па ортопед ми рече пола час на 3 месеци, а ни моето не седеше ни 5 мин. Реално кога почнуваат да се вртат на стомак сами, тогаш повеќе седат така. Важно е да се остава на под. На стомак колку сака толку оставај, сигурно нема со плачење да седи со сила.
Од 20-30минути сесија треба да е. Но нормално не наеднаш по толку прво пробај 5 мин па 10 па 15 оставај додека да закенка ептен веќе да неможе. Да и се лупеше али како што се бањаше ја бришев со тетра па побрзо се исчисти особено во деловите кај ноџињата.