Мајки помагајте. Бебе е лакомо 11 дена старо од шише вчера ми се задави почна многу да повраќа едвај го вратив. Денес и од града, не ждрига многу тешко, го исправив после јадење и така се засркна и поврати малце. Немам душа во мене не знам како ќе ја преживееме оваа фаза педијатаров вика нормално е ќе пројде ама јас се тресам како лист. Кажете како да го држам после јадење, како да не се дави кашла како да го подригнам странично ни рече да го дигнам и да штипнам за нога ама не почна да плаче одма може маж ми не го штипна доволно силно не памтам. Дали многу млеко му е ? Да му кратам на една града по 10мин или?
Не се плаши, моето исто правеше, ќе го исправиш и ќе го потапкаш по грбчето и ќе си се врати, кратење подој никако, колку сака нека цица мн е мало. И мене ми беше страв од прво ама после се навикнав.
Двете деца вака правеа. Ќе помине со тек на време после 4 месец. Кога ќе се заскрне сврти го надоле со глава и тапкај. Ако се прејадува ќе го држиш исправено по 30мин после цицање. За 30мин сигурно ќе ждригне. Не го легнувај беЗ да ждригне. Мака е, ама и ова ќе пројде, еве моето е сега 4м веќе не ждрига тешко и не повеаќа толку многу. Еве ти позиција за тапкање кога ќе се заскрне.ова се користи и кога се засркнуваат од храна.
Он ми се засркна вториов пат исправен на мене потпрен не знам што се случи ...па го ставав на рамо таму ждригна. А после подригнување да го легнам или држам уште?
Зависи од детето. Моиве двајца требаше да ждригнат по 100 пати. Легни го, ако спие мирно не треба пак да ждригне. Ако се витка, крени го пак да ждригне
Feniksce i moevo nekad e lakomko, pa mlaznici niz usta niz nos tece mleko od sekade Mnogu slabo mi zdriga detevo mene. Go drzam po 20mins-pola saat obavezno ispraven, ama nekad povrakja odposle. I ne zdriga za ziva glava. I posle grcevi ima. Epa ima, ama trista pozicii da go zdrignam probav i nejkeee. Ovie Colief kolku vreme im treba da deluvaat? Denes mislam 4ti den ni e kako davame. I cajce od anason davam. Prdi od toa, dobro e
Јас па го исправам Мене најмногу ми ждрига ако го исправам одма после доење, дирекно. Иначе 5 месеци од вчера па уште знае да поврати.
Мене исправен ми се задави, па го ставам на рамо од вчера цела вечер ждригнува и се комира како што бев згрчена исплашена фала богу добро ја поминавме ноќта без давење. Едино заспива на града на крај а ми тече многу млеко и ако не го тргнам се дави дека не голта одма и полни образи
Ако ги исправиш дур се дави му иде подоле во грло/душник. Ако го наведнеш, ради гравитација ќе излезе што е заглавено. За ждригање исправен да
Не му давај чај, подобро ти пиј и преку тебе ќе прима. Не му го полни мешето без потреба со вода. До 6 месеци не се дава вода кога се на ексклузивно доење.
Моето е скоро 7кг, уште користам 2ка бејби лове Пробав со 3та, големи се, неколку пати ми се помоча од тие, што никад претходно не се случило. Според кг што ги пишува на пакетот, одамна сме за 3ка, ама еве уште 2ка тераме.
A kakov caj da zemam, osven kim da varam so voda? Ako znaes nekoj da mi posocis. Thanks Definitivno golemi mu bea togas 2kive, zatoa kisnea. Eve sega e podobro, mislam poretko se slucuva, poso i e zbuckan i potporasnat (malce). Ke teram i jas so 2kive pa ke vidime. Fala.
Пиј си го тој и евентуално Лактамикс, повеќе не можеш да направиш. Грчевите се фаза од развојот на дигестивен систем и мора да се помине тој период.
Ако го користиш сирупот нурс харвејс не ти треба плус да му даваш ким зошто има во сирупот. Читни го составот го пишав во темата "Грчеви кај бебињата".
Fala, uste ne sum go zemala. Vtornik na pedijatar sum pa ke prasam. Epten sme mali deka, 17dena denes. I za Colief patronaznata mi rece posle 14 dena, no jas porano pocnav, ne ja bivase samo so probiotik.
Здраво женски, бебе 5 и пол месеци, вчера го забележав ксј курето баш кај што почнува кожата му е испукана и е црвено местото. Јас не знам од што би можело да е тоа. Еве на сликава имам нацртано каде е пукната . Дали некој имал слично искуство?
Потпарено е, Нема гајле, одмивај го со вода и бриши го и намачкај со нешто за пеленска регија, јас со Веледа го мачкам.