Ние по препорака на педијатар почнавме прво со зеленчук,морков,тиквица,компир,брокула,пашканат,спанаќ, потоа со овошје, јаболко,круша,слива,банана,тиква,праска,кајсија. Со тоа што ми рече во секое да ставам по 1 мала лажичка ориз додека се вари овошјето или зеленчукот и така да изблендам и дадам.
Ај хелп Два дена ќе плаче за јадење правам Ад се местиме све , почнува да пие и тоа е драма се тегне се лигави кенка многу прета па си стои така со шишето во уста, ја гризе цуцлата , ќе му го тргнам у вис крева се од плачење . Два месеци сме иначе.
Zenski, 18 dena denes, lepotanov moj uste e zolto-portokalov i spie mnogu. Od bolnica na ispis ne ni spomnaa zoltica, na pedijatar prva kontrola, toj ne go ni vide ne pa da primeti deka e zolt, vazno prljavi prsti mu nabuta vo usta da vidi dali cical Ne go ni izmeri, vagata go zezala toj den, ama vaka go gledam mislam dobro napreduva. Se budi na 3-4 casa za cicanje. Sega na nov pedijatar sum tek vo vtornik. Dali da proveram bilirubin vo lab da go odnesam, ili da cekam vtornik.. nemam doktor momentalno i ne znam sto da pravam.
Еве ќе ти кажам моја ситуација со првото кпга се породив последен ден го сончаа цел ден и не испуштија после тоа уште месец дена беше жолт највеќе очињата му беа жолти и се исчисти.
Како тоа набута прсти да види дали цица? На вага се гледа дали цица. Ама ете викаш не работела. Грозно. Не се секирај за жолтицата,ќе помине треба време,и моето долго време беше жолто.
Јас со двете деца поминав жолтица. Со второво неколку дена во болница сончање,после дома раат. Првото ја фати дома и беше два месеци жолт. Муки. Успан,портокалов,тажен беше за гледање. Се роди во лето ,па го сончав на тераса секое сабајле. Сега немаш сонце,ама вади го на светло,мноооогу да цица и да мочка. Така ќе се среди. Од нозе,па нагоре се чисти. Последни се лицето и очињата.
Zdravo imam edno prasanje 3 meseci bebe prethodno na zvuk reagirase se vrtese so glavata so ocinjata barase od kaj ide glasot zvukot sega dva dena kako zaneseno mu zboruvame so zenata ne se vriti nitu pokusuva da vidi od kaj ide zvukot glasot a si guka veke i nekoi zborovi gi izgovara na primer ako da . Na pedijatarot mu javiv mi veli seka veke raspoznava nekoi raboti zaneseno e ne panicete .. sovet ?
Mozes preku den da go stavas do prozor da spie na svetlina Ako Ima sonce, mene toa mnogu mi pomogna,Vo bolnica nemase nisto no koga si dojdovme ne mozev da razbudam Ednas duri vo panika nikako ne se budese nokta vo sistina ja nosev. Posle pocnav da ja ostavam do prozor I za brzo I pomina.
Fala vi zenski, me smirivte, ke go stavam na prozor, i ke gledam pocesto da go budam za cicanje. I moevo odposle fati, doma koga dojdovme. @Мариаа. I ova e takvo portokalovo crveno zalno Inace doticniot doktor, ne eden, tri prsta mu nabuta prljavi vo usta na dete od edna nedela, posto so maliot prst ne go cicase, pa aj da probame i pokazalec i palec. Mislam tri dena ne spiev da ne zakaci nesto. Fala bogu dobar bese.
Zdravo imam edno prasanje 3 meseci bebe prethodno na zvuk reagirase se vrtese so glavata so ocinjata barase od kaj ide glasot zvukot sega dva dena kako zaneseno mu zboruvame so zenata ne se vriti nitu pokusuva da vidi od kaj ide zvukot glasot a si guka veke i nekoi zborovi gi izgovara na primer ako da . Na pedijatarot mu javiv mi veli sekaveke raspoznava nekoi raboti zaneseno e ne panicete .. sovet?
Моето дома фати жолтица и не знаев јас, првото немаше ич, на контрола матичната ми кажа дека има, моето не спиеше многу, на 2 сати цицаше и совет беше да цица почесто и на сонце да се чува, ама пекол беше август и од сабајле малку го чував на сонце, во очињата до 2 месеци беше жолто. Ќе ти пушатам слика во порка да видиш колку беше портокалов.
Моето прво 3 годишно дете кпга ќе се занесе не се ни врти треба да се развикам некогаш и ме живцира, а не пак бебе од 3 месеци. Еве и ние возрасните имаме периоди кај што сме занесени уморни и некогаш одговараме неповрзано со тоа што некој ќе не праша. Уживај со бебето.
Na tri meseci kazuva zborovi? Nemate potreba za griza sepak e mnogu malecko za da I'ma takva koncetracija, toa na TRI meseci Sega pocnuvat da se svestuva Kade e a ne pa li da se ocekuva poveke od nego
Уфф чудно ми стана бебево, смени расположение, плачлива е, тешка е на заспивање, чудно почна да ми плаче. Тоа ли се симптомите? Да очекувам и некои други симптоми?
Ние стигнавме до инхалации. Нос полн со мрсоли, има спуштено малку и на градите. Мајки кажете совет како полесно и побрзо да се помине ова.
Kolku treba da e ww na bebe od 6 meseci? Skros se izmeni so spienjeto i e mnogu nervozen, sekogas so nerviranje i placenje zaspiva.