Да да на кг сум послаба од пред да останам трудна. Ама телово е крш, пешачам вртам точак 2-3 пати неделно и меркам да почнам вежбам а уште не почнав. Јас по конструкција си имам дебели нозе, кога и да се дебелам у бутки и газ оди се, сега сум сегдр сплесната ништо немам на мене..
Исто и јас во бутки и газ а сега ништо нема, и самодовербата бега со нив ама после одбивањето, на 14 месеци го одбив првото, си се вратив во нормала се надевам ќе се вратат и овај пат. За разлика од тебе ништо не вежбам немам ич време, ич. Оти и големиот ми е бебе сега Ново кај бебче се кара, кога му досадува брат му му ржи, му грчи мн е смешен, па ќе викни на крајот као Доста е Непцата мн го мачат, премногу
Јас планирам да порачам, да имам, досега не сум користела за големиот а многу другарки се задоволни.. За мачкање оти да не, ништо не е страшно, природно е.
И кај нас непцата и тоа ржење и се кара со играчки со кебенце а бе со се што му е во рака, се пика во уста. Се надевам ќе му излезе забче набрзо да му олесни барем малку.
Здраво, да ве прашам дали знаете што значи црвени веѓи. Најадена е, наспиена а над очите како црвени линии и се појавуваат. 2 и пол месеци е. Исто и кога плаче пушта солза, а велат бебињата плачеле без солзи
Моето со солзи плачи одамна од месец можи, а можи и од сам почеток, ако се зацрвени во веѓи му се спие на моето. @Carolin. Исто, ќебенцето го јади, се јади буквално, со плачење често се завршува од што го боли плус почна и брадавиците да ми ги каса тегни и стега. Засега само осанит му давам, 12 биле најмногу во денот, поназад @Sofi.ja мислам ме праша, јас по 8 му давав на првото 2 3 пати денот. Ќе земам и некоја маст да пробам, имам 4 различни ама со поминат рок, дентинокс ќе земам, сите се исти.
Црвени веѓи е најраниот знак дека на бебето му се спие. Прво почнуваат црвени веѓи па посче да зева и крајно е хистерично плачење што не ни треба да стигнете до таму. Штом видиш дека му се зацрвенуваат одма легни го или нишкај го за да заспие и така помирно ќе спие.
Devojko, sin mi rodil so obem na glava 36 mm. Posle eden mesec mu se zgolemi 38. Mene mi izgleda mnogu golemo. Dali imate slicno iskustvo nekoja od vas?
Na moevo padna na 4 dena (4 januari). Mnogu rano. Do togas samo alkohol brisev. A od togas hidrogen 1 kapka i baneocin. Vaka mi kaza patronaznata sestra. Na GAK mi rekoa samo alkohol vnatre nadvor prebrisuvaj. A pedijatarot doticen ne ni znaese sto e baneocin i bas nikakov sovet ne dobiv. Denes e 19ti den, seuste ima maalce krv, koga go brisam so gazata se zabelezuva. Se javiv na patronaznata vika normalno e, da prodolzam so hidrogen i baneocin dodeka se isusi skroz. Vo megjuvreme go vodenime na banjanje, samo termofor mi kazaa radi krvarenje da ne koristam. Update za zolticata na 19ti den Bocnavme biliribin, Vkupen 165 Direkten 18 Indirekten 147Na GAK neonatalog mi kaza da odam ponedelnik na detska na gastro, da go bocnat da vidat hepatalni enzimi kako se. Oabako treba se davale nekoj kapsuli rastvoreni. Se slusnav i so doktorka na detska klinika, vika spored vrednostite deka nema potreba da doagjam, deka stom cica ke se iscisti. I plus dekstroza da davam 10%. E sega ne prasav dekstrozava po kolku na den i kolku da dadam. Ako znae nekoja neka mi pise. I sega na misla sum koja doktorka da ja slusam. Ne mi se odi po kliniki so virozive. Denes eve go se budi cica na 2-3 casa. Polni peleni.
Мене и патронажна и педијатар ми рекоа само хидроген тоа за што се користи? вчера му падна. Колку пати во ден чистите со хидрогенче? Вака добро личи малце има само како засирено на долната страна ама нема свежа крв и на чистење газата е чиста. А за пелени до кога да виткам под? Таман се израдував полесно ќе го местам да не се мокри патронажнава вика уште виткај ги доле.
I jas uste gi vitkam, kako se moca vikam da ne go pomoca pa za sekoj slucaj. Baneocin e antobiotski prasak. Mislam porano poveke go koristele, sega ponovo vreme vikaat ne treba....isto kako za ranava od epiziotomija sto mi rekoa samo acidi borici na vloska, a vo konsultacija so postar ginekolog mackav hepatrombin i otokot mi se namali za 2 dena. Inace edvaj na gazov sedev. Inace cistam mackam 2-3 pati vo den. Ako vidis deka ima vnatre zasuseno krven koagulum, kapni iscisti, taka mi kaza patronaznata da se trgne toa za da moze vnatre da se susi. Ako e cisto i vekje nema potreba.
A zosto go vodenite. Mojata e dva I pol meseci no koga se Rodi ni rekoa da vnimavame da ne go vodenime papoceto. Zatoa I stoejkji ja banjav so pelena na papoceto, se dodeka ne zazdravi skroz pa posle ja legnuvav vo koritceto. Ja cistev so alkohol prvo, 2 pati dnevno, posle koga I padna so hidrogen. I stavav od prasokot plus. Ne deka e strasno da se navodeni, slucajno, no za namerno ne znam
Da, sеkako, no mi e cudno deka cela nokj spiese, I od sabajle, I eve uste, edvaj za jadenje ja Budam. Moze od vaкcinate I e tolku pospana, ne znam. Чудна работа, кога не спијат со душа чекаме да заспијат и да спијат, а кога толку многу спијат пак ми е страВ. Затоа прашав само што стана од спиење пак црвени веѓи...
Од вакцините е и мојава беше поспана 2 дена и тоа убаво од вакцините па еве ја сега се врати во нормала.
Колку кила е и колку е долг. Се се зема во предвид. Инаку првите 5 месеци обемот на главчето расте 2 до 2.5 а потоа се намалува на 1 па пред годинката на 0.5
Во среда ја вакцинирав, ништо не и беше тој ден ни вчера, денес ми е таква. И прави гестови како да е многу гладна, дури ибшишето го брка и става во уста, па го плука. Се грчинкако да и е ладно, нема температура. Ништо не кажуваат овие што вакцинираат што да очекуваме, само ми рекоа можело да качи температура или пролив