Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.662
    Знам само дека тешко се искоренува и дека е многу заразна.
    Од кого ја закачи твоево бебенце ???

2. Matea212

Matea212 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    84
    Neznam i mene ne mi e jasno celo vreme razmisluvam.od kade bi mozelo da dojde do ova neznam ne sakam da gresam dusa ama prvo pomisliv na dedo mi toj e bolen od kancer cesto odi na operativni zafati na terapiii ednas bese kaj nas samo za da si ja zapoznae pravnukata pa se mislam deka e mozno da e od nego zosto kako sto procitav ovaa bakterija gi napagja lugjeto so slab imunitet i hronicno bolnite...i sega celo vreme samo toa mi se vrti vo glava sto ako e moeto dete bolno spobudalev vise

3. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.662
    Не се будали, не си прави нервози џабе.
    Тоа е бебе и сите бебиња имаат слаб имунитет, нели ние мајките редовно водиме сметка што да им се даде да јадат и кога за да го појачаме имунитетот.
    Каква болест какви бакрачи.
    НО....стафилококата мора да ја искорените...
    Следи упаства од лекар и не слушај бабини деветини.

На Matea212 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Matea212

Matea212 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    84
    Daj boze da si vo pravo ! Da ne e nisti seriozno

5. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.662
    Поради ваквите работи сум многу против посета на бебиња до 40 дена...
    Толку се ,,кршливи,, ...
    Место да прават ,,атер,, и да почитуваат ,,адет,, таквите гости нека причекаат.
    Има ли смисол бебе да има стафилокока ???

На SpangeBob и Matea212 им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    326.975
    Од недоволно стерилизиран алат и раце по болниците.Како што памтам го носеше често по болница ради хрчењето и шлајм.Сигурна сум дека од таму сте закачиле.

7. Matea212

Matea212 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    84

8. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.627
    Допаѓања:
    36.972
    Не не,неκа идат и пρед 40дена,но неκа се здρави,а ми идат туκа стаρци над 60г ρасκашлани,измρсулавени,да го виделе бебето,па и уште стојат над него,дишат во него,уште да го гушнат и баκнат. Без осетни луѓе,да не не стасате да го видите детето? И што да пρави мајκата во таκви случаеви? Да ги избρκа?

Ви посаκувам побρзо опоρавување.

На Matea212 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Matea212

Matea212 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    84

10. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    мајки знам дека не е баш место за вакво прашање ама знам дека скоро сите сте сечени и шиени при порагај па ке може да ми одговорите,,,јас се породив пред 3 недели бебчето беше 4200,, ме секнаа и сошија и тоа бааги, раната повеке не ме боле, ама конците сеуште не ми се паднати.. а и немаат абер за пагање, како што успеав да ги напипам, а кога излегов од болница не прашав за конците,,,знам со првото дете пред 7 год сами паднаа ама не се секавам после колку време...поминаа 3 недели, и ми се чини како бааги време за конци да не паднат,, ако има некој, нека пише после колку време ви паднаа конците...инаку се породив природно...

11. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Ajde i jas tuka edno takvo prasanje, dali vie majki koi ste porodeni carski imate bolji povremeni?

12. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Jas licno nemam (imav do kaj mesec dena), no mi rekoa deka e sosema normalno da boli pri promena na vreme, kako I kaj drugite operacii.

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. IveBrajan

IveBrajan Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    593
    Јас немам на промена на време, само ако лежам на стомак подолго и после ептен нагло станам, ме заболува. Инаку немам, се породив пред 3ипол месеца :)

14. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Мамички дали некоја од вас ги користела капките за контрахирање на матката после породувањето methylergometril или ergometril, искуства ваши ве молам

15. ZojaP

ZojaP Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    308
    imam da me boli povekena desna strana. izgleda na promena na vreme a i me bolese.onie denovi koga nosev mider pa koga go vadev navecer. ne se sekojdnevni bolkite i ne traat dolgo

16. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Mamicki,bebcevo mi ima poln 1 mesec,e sega porano koga bese pomala samo sto ja stavev da cica vednas kakase,i po poveke pati na den za razlika od sega..neznam dali e normalno,sega nekogas dodeka ja dojam se luti place,ke cicne dvapati se rasplakuva kako da ja boli meseto,se pravi kako za kakanje ama nemoze da kaka vednas,se iskakuva otposle,neznam dali ja boli mese ili sto drugo moze da e?

17. Tanjusce

Tanjusce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    126
    И јас бев сечена и конците сами ми паднаа нешто пред 40 дена, така да нормално е што уште не ти се паднати не се секирај.

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Tanjusce

Tanjusce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    126
    И кај мене беше така на почеток, на секое цицање си какаше, а потоа намали и секое какање беше со грчење и напнување, плачење. Потоа некако се стабилизира, сега сме скоро 3 месеци и пак понекогаш знае да се напнува и да плаче за време на цицање и тоа сум приметила се случува исклучиво навечер. Инаку сега кака 2-3 пати на ден, некогаш и само еднаш. Најверојатно се грчеви, но ќе помине само од себе додека се стабилизираат цревцата, мене никакви капки не ми помогнаа. Може масажи да и правиш на мешето за да и помогнеш да ги извади гасовите.

На Mekuska, bella.s и espana им се допаѓа ова.
  19. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    I jas maka macam so denot koga kaka,cela se napnuva, place i toa mnogu....a i denovive ja boli stomace se vitka ,place i celo vreme da e vo race, a taman dve nedeli voopsto ne ja imav zemeno, sama se zanimavase vo relaksator....vcera vo apteka mi rekoa deka bolki vo mesheto se od Aptamilot(bev da kupam), deka bilo jako mlekoto...da i go smenam...celo vreme tia mislam dali sega po dva meaeca da menuvam mleko koe go prifaka, od koe napredyva...nekoi velat da nekoi ne ,bas se mislam...mi dadoa probiotik za pobrzo varenje na hranata,i normaliziranje na crevna flora....ako inate nekoj sovet bi mi bil dobredojden...

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.789
    Допаѓања:
    202.736
    Јас ги користев, ама после месец и пол од породувањето, затоа што ми дојде менструација и крварењето никако не престануваше, а беше обилно. Инаку и во болница мислам боцкаат со ерготил.
    Како и да е, ги зедов по препорака од двајца гинеколози, затоа што крварењето ми затера повеќе од десет дена. Во упатството пишува дека се пијат три пати на ден по 10 капки (мислам дека беа 10), ама пишуваше дека може да го секнат млекото и да бидат токсични за бебето. Одвај два пати се напив, со тешка грижа на совест, за среќа крварењето драстично ми се намали и прекина за три дена. Млекото ми се намали, тоа го осетив оти малиот не ми напредуваше толку колку на почетокот, па морав да воведам дохрана. Ако мора, користи ги, ако имаш избор немој, тоа е моја препорака.