Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Zenski, koga se pocnuva so koristenje parfemi okolu bebe? Mene mnooogu mi e rano za toa, no me interesira cisto informativno :)

2. Isabel

Isabel Популарен член

Поголемото ми е со тт и почнува кашлица, а за 2 дена имаме термин за вакцина за бебето на 2 месеци, што ве советуваат при ваков случај?

3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Јас би почекала оти голема е можноста да фати и малото :( со помин. Еве не го носам в градинка цел месец ради вакцината на малото.
    Имам ставено за излегување од 3 месеци, не јави реакција, ама само на алишта.

AlchinovaR1979, Isabel and DaisyDream like this.
  4. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Јас би почекала. Само внимавај со ротата,да не ја пропуштите.
    До 12та недела се става.

Isabel likes this.
  5. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Црвено и суво му беше

mellow likes this.
  6. Isabel

Isabel Популарен член

@lackygirl @Мариаа.
    Ја откажав, ми рекоа да се јавам наредната недела за да презакажиме. Фала Ви :hug:
    Инаку има 9 недели, значи имаме време.

Мариаа. likes this.
  7. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Nekoja ako ima iskustvo beba 3 polni nedeli od pred nekoj den stavase na 3 pa 2 pa na 1 saat denes denski place i sama se budi i pocnuva histericno da place ne mi se veruva deka se grcevi deka togas stega nozi i crvenee, ima mn plunka vo usta i nekako kako na momenti da mi hrce i nemozam ubavo sa ja izrignam dodeka odam vecer na pedijatar nekoja iskustvo

8. misli_si

misli_si Истакнат член

Може да се грчеви и мојата во трета недела и почнаа или е гладна. Врти ја стомак во раце, има видео на јутуб може ќе ти помогне. За плунката не знам не се сеќавам баш

Kikikikiri0405 and Fenix05 like this.
  9. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Што ти кажаа за плунката? И моево има доста си прави балончиња во сон па се закашлува :x

10. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Мојот е 8,5 недели и денес му се случи се она што го опиша
    Докторот ме ни е тука затоа и не се јавив
    Спиеше сабајле до 9 и кога му дојде бреме за преспивање почнавме со плачки
    Само што го успав и го ставив во креветчето одма ми стана
    Итн дури во 17 заспа
    Исто и мојов многу се лигави а рано е за започна

Kikikikiri0405 likes this.
  11. A.V.S 91

A.V.S 91 Истакнат член

Screenshot_20240124_101502_Chrome.jpg Screenshot_20240124_101409_Chrome.jpg Дали некој има искуство со вакви креветчиња? Во опис пишува дека се за до 6 месеци. Од аспект на практичност, функционалност што мислите? Немаме место за поголемо креветче во спална. Ако сакаме поблиску да ние ќе треба вакво нешто помало или јас во детска да се преселам Од кога може (теоретски, знам дека кај сите е различно) да спие само во соба?

12. Kikiiiii111

Kikiiiii111 Активен член

Zdravo majki.. edno prasanje mozebi e malku glupavo i smesno prasanjeto, no mlada i neiskusna majka sum pa za toa resiv da pobaram mislenje od vas koi ste ja pominale fazata so mali bebinja. Dali bebinjata vasi go pravat ova ko na slikava... Moevo non stop vaka se izvitkuva za da fati nesto ili koga go drzam vo race ako e nervozen vaka pravi nanazad se prekrsuva, se frla.. Na ova internetov pisuva se i sesto da se izvadis od pamet.. kako deteto nemalo dovolno razviena motorika, kako imalo nekoi falinki ova ona.. Inaku na 2ri fevruari pravime 6 meseci. Fala vi

Attached Files:

13. Miss_S

Miss_S Популарен член

Еве за првото баш имам пишувано
    Со тоа што кога е поактивно бебе/поголемо баш шушка и се слуша гребкање по мрежата. Инаку го користивме на прво ниво до кај 8-9 месеци, а после на долното и како креветче и како игрална.

A.V.S 91 likes this.
  14. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Како вториот модел имам од кангароо, подарен ми е, мене многу ми се најде за во дневна, во него спие цело време, и ноќе бидејќи уште в дневна спиеме, се менуваме со мм на неколку часа бидејќи в спална е големиот батко да не се разбудува од бебето, иначе е 5+ месеци и скоро го пополни креветчето, до 6 или 7 ќе го бери после не верувам. Така да не вреди толку пари за неколку месеци.

15. atz1995

atz1995 Истакнат член

Моето уште малце 6мес нон стоп правеше вака додека да научи да се врти на меше, па на грб. Сега откако научи прави поретко бидејќи веднаш си се завртува. Инаку додека го носам во раце знае да се замавне на назад од што сака нешто да види, а јас не го држам на грб туку само под газ.

lackygirl and Kikiiiii111 like this.
  16. misli_si

misli_si Истакнат член

I moeto taka pravi od 2 I pol meseci.sega vekje sme nakaj tri. Bas dodeka bevme kaj ortoped na kontrola taka napravi I taa rece saka da se vrti. No brzase I pocnuvase Pauza, ne ja vide bas. I mene me zagrzi, no mislam deka e premnogu rano za da znaci nesto loso. Moze e Faza nekoja.

Kikiiiii111 likes this.
  17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

И моето од раѓање вака се викаше ко кифла наназад :D првото дете не. И ми беше искрено чудно, ама тоа ми ти било поврзано со вртење на страна :) да, како растеше по малку се виткаше, па еве сега пробува нанапред да оди, легнат на меше се врти во круг, ми е интересен многу дека сака на меше, прави се што брат му не правеше, сигурна сум и дека ќе лази ова, одвај чекам :D
    Иначе продолжуваме со нервози со непцата :(

Мариаа. and Fenix05 like this.
  18. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Моево во спиење вака се витка има 19денови не ми ставај црни мисли во глава :x утре ќе го прашам педијатарот на контрола сме а ортопед не знам кога ќе треба сигурно е рано...знае прачка права да се исправи на града кога нема да ја фати одма и рика а вака со главчето се зафрла кога лежи на страна малце поради повраќање па си толкував дека му е од нервоза дека сака да се истегне на грб.

19. Carolin.

Carolin. Популарен член

Даваш осанит така? Мене денес ми стасаа и пишува над 6месеци? А мали ептен е жален. Да му дадам или? Има бела точка на десниот кец ваљда ке пука наскоро само плаче и ржи душава..

20. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Како сте денес
    Што рече педијатарот
    Мојот и вчера и денес е таков