Давам, имам братучеда Германија ми вика давај му дека се хомеопатски нема гајле, најмногу 12 денот можи. Штом има бело можно е да пука, кај моево рано ми гледа за пукање ама пренервозен е.
Sepak ne otidov petok sum na kontrola togas ke prasam sepak samo panicev soprugot me smiri toa sto piskase e ustvati deka ne ja zdrignuvav ubavo i zatoa mi krcese probav da i da davm pomalku da jade i odma da zdrigne i sega e ok nitu piska 2 dena po red si e se ok jas deka od sise izmolzeno i dadav i lakoma e mn i naednas jade se a za plunka ke prasam 2 pati mi napravi i se smiri sega ne mi prave taka
Majki, eozin ako ste mackale, crvenata tecnost, kolku cesto, i kolku ja ostavate da stoi? Za zabi probajte Gengigel bebi, koleski sto koristea za nivnite se zadovolni.
На два три пати ми се случува бебко да испие шишето и да заспие и да не подждригне ,буквално ми спие на рамо . Дали да го оставам така да си продужи да спие без да ждригне или ?
Пробај повисоко да го ставиш баш желудник на рамо и со раката гали по рбет нагоре до вратче така се размрдуваат и ждригнуваат барем моево кога е успано
Не знам каде пишува над 6 мес. Мојата кутија е бугарска осадент и пишува упатство за деца под 1 год и деца над 1 год. Нема за месеци ништо. Дополнително пишува да се искористи 6 месеци по отварањето. Јас давам веќе 2 недели и има подобрување.
Koj osanit go imash? Od 4 meaeci moze. Dve pod jaziche ili na obraz da se rastopat. Do 12 max na den.
Јас од сабајле ја кревам да ждригне, навечер не. Ја легнувам во 10 пие млеко легната заспива слесно во 1 одма шишето и продужува до кај 5 саат тогаш пак и давам и сабајле во 8 до тука не кревам да ждригне џабе ќе ја расонувам ако и е мака нема ни да спие ќе прета и кенка.
Да да до 6 месеци да се искористат, од што глеам многу што читам па сум разбрала ептен се извинувам на забуна
Мајки утешете ме дека не се нервирам само јас кога дремките не се по план. Уште транзитираме од 4 на 3 дремки. Пример Неќна 3 дремки од која последната заврши во 17 30 и нормално нема време за 4та мораше да го успивам после 19 30 и се будеше потоа накај 21 и плачеше.. Вчера требаше 4ти пат да дремне накај 18 никако не сака да заспие ме полуде заспа дури во 19 40 и потоа заспа во 22 часот без будења без плачки. Стана сабајле во 8 30. Дали јас се премногу оптеретувам секој ден да е приближно исти. Зошто некој ден кога дремнува подолго добро е со 3 дремки, но кога му траат по 30мин мора 4 пати да спие. Ај да не жалам многу ама само сакав слушнам дека не сум сама во овие математики
Зависи колкаво е бебето, ако е помало од 3 месеци оно си прави план не ти како си сака така ќе си прави, само да не е гладно треба да се грижиш
Кај мене кога транзитираше од 5 на 3 отиде директно. 4 месеци имаше тогаш, 2 недели се мачевме дур фативме ред. И после почна 2 саати буден саат ипол 2 дремка да има, така 3пати до спиење, пред спиење знае и 2ипол 3 часа да е буден и заспиваше. Сега само се надевам дека ке се вратиме на ова
Многу ретко успевам да му ги продолжам дремките. Празник е ако спие повеќе од 35мин. Таман осетам дека се буди да ставам цуцла да понишкам тој се оклештува со цела уста и значи нема да ме заспиете па. затоа не му стигаат 3, а некогаш се многу 4. 5++ е бебето не е за јадење проблемот ама очигледно многу сака акција
Ист е мојов. 35 мин ко темпиран, 8 полни месеци утре прави во 9 ти. Ретко да спие повеќе. Има најчесто 4 дремки. Ама почнува да се менува и намалува на три. Со тоа што пред спиење е повеќе буден и буквално збеснува. Заспива од 20:30 до кај 22 во најлош случај. Се буди 8-8:30