Од 6-8 месеци треба да има 2-3 дремки а на 9 месеци само 2. Така да треба да скратите затоа и толку малце спие.
Ооо само да знаеш колку сакам да му ги скратам и да спие саат и пол. Вака ништо не можам да завршам по дома. Ама оди многу тешко. Така спие од 4 месеци кога го фати регресија. Секакви методи имам пробувано, и тешко да го презаспијам, кога ќе му заврши тој циклус од 35 мин. Инаку нема полни 9 да би имал 2 дремки. Јас пробувам едната да му ја скратам и во последно успевам ама доста тешко оди да бидам искрена. Ама упорна сум и ќе успеам се надевам
@Fenix05 @l-a-d-y-di se e normalno taka mi kazaa na otroped dzabe se nervozirav za hrcenjeto posle jadeneje malku na povisoko da lezi plus i deka nema da povraka nema da i se vraka hrana
Здраво, кои активности се погодни и најубави за од 3 месеци натаму? И после трет месец како треба да и биде спиењето денски? Колку дневни дремки... Сега малата има 2 и пол месеци
Абе ништо додека отидам до тоалет лево десно еве ти го буден одма спремен да си игра. Мм се зафркава вика како камионџија е пола саат пауза на бензинска и продолжува
Од 3ти месец треба да има од 3-4дремки од 4 до 6 часа. И мојава е 2 и пол месеци и сеуште ја оставам да спие преку ден кога сака иако веќе треба да и се припазува зошто збеснува и сега се гледа и се ја интересира па потешко заспива
Истото и кај нас или пак ќе заспие само 15 минути па пак шара лево десно Што правите преку ден? И пејам, пуштам песнички, читам книги, со тропалки лево десно, ама пак е повеќе будна не знам како да ја занимавам си велам некогаш па и нека си леже малце сама нека се занимава
Лежам до нејзе и зборам, вежби правиме, на под лежи на меше вежба научи да се превртува, во релаксатор знае и да дремне додека јас работам низ дома и ја ставам на подлогата за вежбање со тропалките да ги фаќа и на пианото да удира со нозе.
Каква подлога имате? Како научи да се превртува? и за вежбите и ние правиме, за колкчиња само досега, денес ни покажаа и повеќе за главче, рачиња, стапала, такви вежби правите? колку време ја оставаш во релаксатор? (Јас премногу прашања имам, ама прво ми е и се плашам да не не правам нешто како што треба)
Zdravo mamicki. Vcera bevme na pedijatar posle 8 dena od raganje i se bese dobro samo sto bebusot ne kacil voopsto kilaza. Mnogu sum zagrizena na AD sme mi kaza pedijatarot mesto 60ml.da mu davam po 90ml.i gi piese vcera na dva pati gi ispi site na dva pati ispi po 75ml. Inaku pedijatarot mi kaza da ne de grizam deka ke pocne da si napreduva si kaka redovno zlatno zolta boja mu e stolicata.
Не е страшно, важно е сега да јаде.Мојата во тој период пиеше по 30 мл. Па за месец дена напредна 600 грама. Супер е штом пие по 75. Постепено ќе накачува и ќе стигне до 90. Не може одма на 90 да оди. Види за една недела пак, измери, на почетокот губат килажа, се чистат од плодовите вода. Прави му по 90 и следи. Мене ми кажа на 2 саати да ја ранам, па ако зголемува со пиењето на 3, аптамил тогаш користевме
Дали ги носите децата надвор на воздух деновиве? Ако да како ги облекувате? Ние искачаме по 40 мин, но не сака скафандер, со ќебе во количка се шетаме. 12 недели сме
Здраво мајки, колку често мењате пелена навечер кога спијат? Мојата навечер кога ќе заспие, и кога ќе стане за следното млеко одма презаспива, некогаш и не ждригнува, не знам дали да мењам пелена или не за да не ја расонам. Но од друга страна многу мрда и испушта звуци, не знам дали е дека не е сменета пелена или тоа е нормално…каква е вашата пракса? Иначе бебе е 3 недели
Јас и менував дека секогаш беше какана, ако не е не менував што ретко се случуваше бидејќи во почетокот од аптамилот имаше многу пролив, звуците се од стомачето се разработуваат цревата па има маки
Јас ставав во 10 вечер па следно сабајле во 6 со тоа што на 3 саати јаде. Навечер не ни помислувам да ја кренам да ждригне ја оставам ептен. Ако кенка нешто па да и се смени иначе остави бебе да спие.
На првата контрола и моето не беше качило воопшто само 30 грама разлика од кога не испуштија, пиеше хип комбиотик, па педијатарот ни препорача аптамил прематуре, на наредната контрола веќе имаше 300 грама плус па продолживме со аптамил 1
Во болницата сестрите сите велеа остави ја да спие не ја расонувај, или ако има потреба да се смене памперс ако е какана да гледам да го сменам пред јадење, да јаде и да си продолже со спиење
Јас обавезно мењав еднаш бидејќи си пиеше млеко на 2 саати и му пропуштање пелената од што се преполнуваше. Сега не мењам навечер, 8 месеци сме.