Исто и моево вака правеше ортопедот рече дека така прави затоа што има рефлукс , дека му засметува во стомачето па инстинктивно прави да си помогне , кога почна да не повраќа стварно прекина да се извиткува наназад, дали беше до тоа незнам ама ете.
Потврдувам за ова. И мојата исто кога и се враќаше млекото сама се истегнуваше на страна за да поврати.
Јас обавезно ја вадам на шетање кога е убаво и не е загадено. И облакам тренерки и плус скафандер имам како мече мекано и ја покривам со ќјебе и плус делот од количката го ставам да е затворена. Инаку ја шетам и по неколку саати и многу сака си спие.
Ova so izvrtuvanjeto glavce nanazad i kaj mojta go ima mene poise me plasi so nekolku pati mi se ima udreno vo mene kako da go sprecam a drzam za glavce ama pr za da ja svrtam i togas ke zapreta
Син ми има 9ипол месеци и уште има 3 дремки. Не се кратки, таман си се. Обично две се по 40мин и една од 1 ипол саат или две од саат и една од 40мин. Пробано е да ги скратам, не функционира. Јас си го гледам детето, а тие генерални правила што ‘треба’ не функционираат кај сите во исто време. Децата не се машини.
Точно, но кога има револт кај детето не треба да тераме инат или пак да го оставиме самото да се снаоѓа па колку спие и како спие да е небитно.
Imam drugarka i bese alergicen maliot. Ama na cicanje bese. Uspesno go doese do godina i pol so Co-lactase. Od simptomi imase krv vo stolicata, toa im bese alarm i taka otkrija. I mojov retko zdriga, sekako probuvam, po videa gledam 500 tehniki na zdriganje, dzabe. Znae da blucne i da povrati nokje vo spienje pa malce me panici, a ne place i ne se budi koga ke povrati. Go drzam 15tina minuti krenat posle cicanje. Dali podolgo da go drzam ispraven? I uste dve prasanja: -Nokti koga secevte prv pat? 26 dena denes, dali da kratam poso mi e grev so rakavici postojano, a ogromni mu se, se grebe mnogu. - Tie sto koristite sisenca, kako gi sterilizirate? Jas gi vrijam ama celi se beli od bigor. Raceve lom beli mi se koga ke gi fatam, ne sakam bigor da pie detevo baska grdo izgledaat beli nikakvi kako nemieni. Dali da kupam vakvo nesto? Ne mi se kupuva sterilizator klasicen, posto retko davam od šiše.
На повисоко нека спие може нема да бљуцка. Јас ги вријам во тенџере. И не ги вриј со вода од чешма и да купиш стерилизатор џабе ако му ставаш вода од чешма дури и ќе му скратиш век. Земи купечка вода и со таа ќе вриеш. За ноктите јас со електрична турпија и ги средувам од раѓање.
Fala ti mnogu na brz odgovor. Uste ova, za sirupov Nurse Harveys dali go cuvas vo frizider? Taka pisuvase, posle otvaranje da se cuva vo frizider. A 5ml ladni da gi pie mi e malce sube, friziderov naš mnogu ladi. Dozerkata ja zeznav, zemav da ja vrijam Sega so obicen spric ke probam da dadam
Апсолутно не може да е небитно како спие. Затоа јас викам дека треба да се следи детето, не само тие пишани генерални правила. Ете моето по книга треба да има 2 дремки, ама не е спремен. Пробано е на секаков начин и за него моментално повеќе функционира да има три. Не можам со глава во ѕид да одам за да се вклопам во стандарди. Стварно сами си кажуваат. Транзицијата од 4 на 3 дремки си ја направи сам и исто ќе биде оставен и сега сам да покаже кога ќе има потреба да скратиме дремка.
Да го чував во фрижидер и така и го давав ладен. Ако е ептен ладен поднамали го малце или остај малце да стопли во шприцот изваден.
Нокти одма сечев со ножички, нараквици не, јас сум против, ниту еднаш не му ставив, ако се греби одма му зараснува, само со млекце го мачкам и следен ден ништо нема. Бебко почна наназад да се движи, се влечи како полжавче, па во круг се изврти, скроз ме изненади вчера оти на под не го ставам (ради големопт батко, не пази кај оди), само на кревет лежеше на меше, немав претстава дека така можел се радувам дека ќе лази и газето го крева нагоре мн ми е интересен, прво вакво искуство. Едит, заборавив да се пожалам дека 100 пати станува ноќе, само цицка да сети заспива, неколку ноќи е вака и ми текна дека е ради учењето на нови вештини, погоре напишаното плус нервози со непцата мајка учена без сон
На 5-6 саати менам ноќно време. Ако се буди почесто не менам, но ако веќе изминале 5 6 саати и се разбуди менувам пелена обавезно.
Vo red Fala ti za odgovorot. Jas ja ostaviv poluotvorena ama mnogu veter. Mene ne mi se zatvora dotolku, pa se vrativme. Obravcinjata I noseto I bea ladni