Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Кога не спие зашто не спие , кога спие зошто спие :rofl:
    Бебко 2 месеци денес цел ден спие станува само за јадење , деновиве по цели денови не спиеше затоа денес ме изненади ..

На lackygirl и bibi4e им се допаѓа ова.
  2. bibi4e

bibi4e Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2017
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    30
    Lele i jas sum ista,prvo dete mi e imame 9dena i mislam ke se mrdnam,go nosev na pedijatar vcera rece dobar e samo sto za zal nemase kaceno kilaza posle 8 dena ama rece ne e strasno na AD sme i da mu pojacam mesto 60 da mu pravam po 90 ml. Nekogas gi pie site nekogas po 70-75 pretezno e na tie 70-75 ml.ama denes ispi 70ml.i povrati mlaz bukvalno od pamet se izbadiv,dali e normalno toa seuste se tresam a mu davam na sekoi 3h.

На Maja1986. му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    966
    Normalno e i jas prvo bebe i pojma nemam so pravam 3 polni nedeli ama seto e normalno ima poveke ispieno otkolku so bilo gladno taka mi imase kazano pedijatarot nekolku pati mi ima taka napraveno pisle 14 dena treba da ja vrati rodilnata kg kaj mene na prviot pregled bese dopolnitelnk padnata a sega veke ja imase i nadminato

4. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.756
    Допаѓања:
    9.507
    Ехее добредојде во стресените. Мене 10ти ден бебе дома после царски само што дојдовме од педијатар вика млеко немаш уште многу давај плус дохрана 60до90мл. Јас будала при млеко правење 60мл во 12ноќта дадов бебе лакомо го голтна за 3секунди млазови повраќање давење 4пати дневна лом јас го вртам наглавечки да се врати детево...престана омлитаве скроз итно на доктор немав душа во мене. Сите тоа го прават, само скроз дигнато, прекинувај му шишенце на 15 20мл и нека ждригнува (ова е совет од педијатарот)
    Малецко е уште мислам за 90мл секаде пишува дека желудничето му собира од 45до60мл а не знаат тие да запрат ќе испијат се ќе се наголтаат воздух па повраќаат. И после шише малце настрана нека полежи ти пригледај го

На Hopeeee, Kikikikiri0405 и bibi4e им се допаѓа ова.
  5. bibi4e

bibi4e Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2017
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    30
    Ne da go gledam postojano stanuvam i go gledam dali dobro dise,dali spie kako se pomestil maz mi vika ti ke poludis vaka ako prodolzis da pagas vo nesvest za normalni raboti

На misli_si, Kikikikiri0405 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  6. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.756
    Допаѓања:
    9.507
    Ќе отрпнеме нормално е ново е, како ќе ојачуваат и ние ќе се опуштаме јас на пола кревет спијам со нозе надвор кога го вртам подоле во креветче за да сум близу до него да го слушам :D а разликата е 10цм погоре

7. Ouranio.toxo

Ouranio.toxo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    657
    ние сме 23 дена, јас и ги истурпирав малку затоа што се гребеше, а ракавиците ги вадеше.
    За шишињата и мене ми се прават бели и ги бришев со салфетка, а сега и ретко ги вријам ради бигорот, евентуално ќе ги попарам со врела вода.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.756
    Допаѓања:
    9.507
    Каде да најдам бебешки сјај на фрош никаде го нема или кој друг да го земам
    @Brpbrp знам ти го збореше од каде го земаш? Дм, зегин, маркетиве не најдов...

9. Easter

Easter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2023
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    2.001
    Јас од еурофарм го имам земено .

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    401
    Vnimavajte I na shishinjata I cuclite, ne treba brza cucla. Kupete so baven protok ima 0 brojka tomi tipi, Philips.. I antikolik se, isto I sishinjats. Jas ne znaev obicno shise kupuv I se zafrknav epten

11. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.756
    Допаѓања:
    9.507
    Ако ми веруваш на антиколик филипс ни се случи ова со спор проток. Едноставно бебе и на града се закашлува зошто влече како да седело гладно 1недела а не 1.5ч :D

На DaisyDream, Kikikikiri0405 и misli_si им се допаѓа ова.
  12. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    401
    Ne dava cuclata tolku brzo, da ne e 1 ili 2, vidi, moeto so 0 Tommy tipy piese pola saat. Ja imav Philips 1, ne mozev da najdam 0. I povekje pijat I povekje se zasituvaat, samo racete posle mnogu bolat :D I grbot

13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Во дм го има. :)

14. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.756
    Допаѓања:
    9.507
    Ништо ќе чекам нова роба кога ќе им стигне, го немаат моментално во маалскиов

@misli_si 0 е :)

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Филипс само натурал респонс цуцлата 0+ што е воопшто не тече дури и кога е ептен топло млекото внатре не ни капе едвај да ја згмечиш некако па капка да капне.

16. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    966
    Edno cudno prasanje, nekako gradite gi osekam pocrvsti od prethodno nekako kako prvite denovi so gi osekav ka si dojdiv doma od bolnica, pred nekoi veceri vadev po 100 120 mleko so pumpai sega tolku vadam ama sega na 3 chasa maks 4 zavisi kamo stava malata a pred nekolku dena na 2 chasa mi stavase i vadev mleko na 2chasa po 60ml nekade maks do 90 moze li da ima plus nadojdeno, sinoka posle 4 chasa majcata i krevetot mi bea lom od mleko sabajle od dvete izvadiv nesto nad 150ml. A nokta okoli 90 vadam kolku sto mi pie beba inaku polni 3 nedeli

17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Нормално дека ти има надојдено повеќе почесто си се измолзувала.

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    И моето на првата контрола немаше ни грам напреднато па зголемивме мл , сега некад бара 120 мл некад 90 мч и знае да бљуцне особено преку ден .

19. Dimssi

Dimssi Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2024
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    27
    Јас сум нова на форумов а и мајка со прво бебе и имам многу нејасни работи се надевам ќе ми помогнете со вашите искуства
    Имам милион прашања ама сега најбитно што не ми е јасно
    -Бебе има 2++, на доктор ни кажаа да земеме играчки кои ќе ги фаќа, но бебето се уште со рачињата не посега по играчки предмети само ги следи со очињата, дали е тоа проблем? Кои играчки ги користите и се практични за бебиња над 2 месеци па скоро и за од 3 месеци и кои активности ги правите со бебињата на оваа возраст?
    - Дали треба цело време кога се будни да се прави нешто активност со бебето?
    - И како воспоставувате рутина за спиење преку ден?
    Доколку има некоја книга што би ми помогнала за вакви работи исто може да ми препорачате
    Ви благодарам премногу

20. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.920
    Допаѓања:
    4.961
    Jas od Žito go zemav.