Na moevo se vcrvi i kako isip imase minatava nedela na gazeto. So weleda mackav, se povlece do utredenta. Ne znam sto kremce stavas, neka ima cink vo nea vidi. Vaka od preporaki od drugarki i Sudokrem, Frezyderm zoltata so cink i Mast za potpareno zemav, ama ti vikam so Weledava se smiri utredenta vekje za cudo. I pocnav na sekoe preslekuvanje da ne mackam krem. Na nekolku pati. Da ne ja gušam kožata, teski kremi se ova. I koga se stava teeeenok sloj i ubavo razmackan. @Cherry blossom89 Bljucka, se prepukuva izgleda Sega stom ednas se trgne, ne go vrakjam veke na grada. @Kikiiiii111 Sega prv pat go zabelezuvas toa? Na pocetok site imaat strabizam, zatoa sto ne se seuste zategnati okolu očnite muskuli..do kaj 6 meseci se normalizira obično. Kaj nekoi i podocna.
Кога го видов дека почнува ставив мустела 123 го запре ширењето па сега само миење и пудра, подобро е ама не знам колку време му треба да се повлече скроз или подобро да го почнам судокремот. Е и јас така ќе правам од сега веќе со кремите...
Не знам каде да се обратам. Бебе 7 дена е. Ми се буди 2 дена ист пероод од прилика после 00ч и ќе го надојам ќе напуни памперс и плаче до 4ч го боли мешко ваљда како да му помогнам? Барабар со него плачам и јас од грев
Pravi mu masazi na stomaceto, I stavi mu toplo termoforce I taka da si spie mnogu ni pomogna nas. Ova e epten prakticno deka se lepi okolu stomace
Биогаја ви дадоа? На моето му помогна и доста држење топло он на мене а јас со раката на мешенце. Ни дадоа и еспумисан на педијатар тоа доста помагаше ама мора консултација. Плус и самата близина го смируваше. Добри се појасите со семки од цреша но Не знам дали е паднато папчето, ако не е тие не смее да се ставаат се додека не заздрави папочето целосно (да нема ни крварење веќе) Фала @Оли сега видов дека мустела 123 има цинк внатре ама јас по бабите прекинав да му мачкам а пудрава гледам не делува. Дали да мачкам на секое менување додека се повлече или? Така тенок слој зошто таа останува како бело одпосле
Ne mu e padnato uste ne ni dadoa nisto od bolnica diastop samo ni dadoa So toplo da no koga ke.probam da go vratam vo krevetce pak isto
Малецко е...малце ќе отрпнеш цела додека оддреме ама јас така си го држев по 1.5ч додека се наспие жал ми беше да го оставам ама ќе кажам дека немаше долго мака со грчеви моето, брзо се префрливме само на доење а јас многу пазам да не јадам нешто што може да направи грчеви. Барем за сега е добро.. Види знам @DaisyDream имаше мака ептен со грчевите може има некој трик совет да ти даде.
И јас од новороденче почнав со 123 но не ми се покажа добра бидејќи многу брзо упива. Потоа почнав со судокрем. Јас ставам буквално на секое менување. Бришам со памучни туфери и вода па ставам убав слој крема баш го правам бел да биде. До сега не сум имала проблем никаков.
Toa e majka Ke ne fakja psihata za se i sesto. Jas papoceto koga padna 4tiot den ispanicev, ne pa za povekje. Ke si bide super, veruvam nisto ne mu e
Мачкај додека не помине, тенок слој се става и се мачка да се впие и проѕирно да стане. Кога ќе помине, не мачкај, нема потреба да се става ако нема проблем. Ти ја препорачувам Веледа да си ја имаш, многу е добра, ќе ти се најде и понатаму, природна козметика е и трае долго тубата. Дали 2-3 пати имам ставено, само ако се зацрвени.
А и заборавив да напоменам го мијам на секое поголемо какање. Освен ако е ептен малце како прднато тогаш не го мијам инаку обавезно
Zdravo majki Moeto bebe e 2 meseci i 7 dena,od redovno kakanje sega preide na ne kakanje celi 6 dena..Dali i kaj vas e taka vo ovaj period..Postojano prdnuva ima gasovi neznam so sto da i pomognam...
И моето е 2 месеци, на адаптирано е. Какаше 1 неделно. Со вода и чајче оди преку еден ден. Педијатар ми рече дека е нормално до 5 6 дена да не оди. По 6 дена ако не се искака со топломерче и правев.
Вежби прави му, расовлечи го нозете нагоре, па како да вози точак, па со свиткани колена па исправени, да се размрда дебелито црево, чајче бекутан 10 - 15 мл, ако не пиело воопшто до сега, или ако одиш јади и компот од суви сливи