Мајки ме гребе грлово што смеам ? Од оние пастилине за трудници или прополис после доење смеам за побрзо да ми пројде? И дали да носам маска по дома? Не сум излегла со бебе сме си домче но сум заспала вчера преморена по градник сум се препотила откриена и осетив ептен ладно ми дојде додека станавме пак со бебе веќе ме пресекло не сакам него да му наштетам....
Majka, probaj pravi si caj od bosilok i od kim.. mene toa mnogu mi pomogna.. Dobro e i za grlo, i za kaslica
Inaku i maska nosi si za sekoj slucaj.. Barem jas po dve sum nosela od pusti strav.. Moze ne ti e nisto ama sepak zastiti si go bebenceto
Мало е. Земи бебилов адаптирано. Сменето е времето, има нови сознанија и пракси и треба да се придржуваме до истите. Тоа што реагирав за чајот, не значи дека се согласувам што нашите родители ни давале портокали на 4м. И баба ти (или прабабати) се пораѓала во нива, па оди ти породи се да видиме што ќе се случи
Ај ѕирни на страната на зегин на акција сега имаат ставено пастили мислам дека тие смееш да ги шмукаш.
За грчеви јас и го давам по 20-30 мл, и за да да кака. Користам Новаалак формула и од неа има запек. Прашав и педијатар рече може, но не многу затоа што треба млеко да пие, да не се заситува од чајот бидејќи не е калоричен оброк
Jas mu davav da cica bidejki ne piev nikakvi lekarastva. Ednas se sluci da pijam ketonal, togas se izmolzev po malku od dvete i potoa mu dadov da cica. Takov sovet dobiv od pedijatarot
Земи си провен ургент Ц од оние што се за секојдневна поддрша на имунитет, многу брзо креваат, можеш мед, јас прскав и прополис без алкохол. Бебето можеш да си го доиш најнормално. Од аналгетици сум пиела ибупрофен, парацетамол и кетонал и сум доела без да измолзувам. Сите овие на e-lactancia се означени како very low risk.
За да кака ти е новалак ит затоа и има таква формула обично ги комбинираат новалак 1 со ИТ. Додека да почнете со вкусови после тоа се дава сливи за да се искака.
Kako vadite mrsolcinja od bebe malo? Veke 4 nedela ke terame prrd nekoj den ispadna od ednata strana od dr go kivna sega ima pak ama ne ispaga sto moze da zemam za da gi izvadam polesno imalo nekoj fizioloski rastvor okolu 100 den kako se koriste ke mi pomogne li?
Aqua Maris kapki mu stavam i posle so nosko vlecam poleka nezno, dobro nie sme 6 meseci vekje.. Bi trebalo so kapkive da g istera pri kivanje
Да знам ама така ќе треба три формули да му давам, бидејќи и рефлукс има, ќе треба и за повраќање и за грчеви и за рефлукс. Со нешто мора само да се избори, а најмногу го пие ова против грчеви
I uste ova pisuva deka kapkite moze da se iskoristat vo rok od 3 dena istoto vazi i sprejot li gledam i deka e pogolemo pakuvanje plus i nekkao poisplatlivo mi ide. Dr mi preporaca edno od 120ml sto moze mn vreme da se koristi na m bese isto ama jas si go zagubiv livceto ama i pokeveto ovie sto mi gi kaza i ti gi koristat i zadovolni se
Mene ovoj go najdov konecno mi go prepiraca dr ama nemam sretnato tuka nekoj da go koristel zatoa barav i dr mislenja
Овој спреј е изотоничен, а овој што ти го предложи @lackygirl е хипертоничен, јас го користам за големата од порано. А можи да се користи од 1 месец и се користи дури не истечи рокот. Инаку можиш и да си земиш монодози, има и од исомар и од синомарин.