Ne znam od koga treba, ortopedot na prvata konttola me prasa dali sum pravela I mi rece da pravam I eve od togas mu pravam koga ne place, ne povrakja, ne e skoro jadeno....
Добро е што те прочитав, на мене ортопедот ми кажа само на пливит да давам, ни ми кажа дека може на рецепр ни ми кажа дека во фрижидер се чуваат, а исто да прашам дирекно две капки на лажичка и во уста или ги растварате во млекце
Кога почнаа со лиги вашите деца? Моето е 3 месеци и веќе лиги му течат, прави балончиња...лигарчиња не ми стигаат
Јас само дојдов да кажам дека има денови кога мислам ќе паднам од умор. Ни ден ни ноќ се знае. Да, ми кажувале ама до тој степен не можев да си претпоставам дека едно мало бебче ќе те донесе. И така, некаде да си кажам.
Само моето слабо спие преку ден и тоа 3 4 пати по 15-20мин више 2 недели А за навечер си нема гајле спие по 10-12 саати, се буди за јадење после одма заспива. Ама ме мачи за преку ден, инаку и играм, и ја читам приказните, и зборувам нели да ја заморувам. Ма јок. Инаку сме 15та нед.
Мојава со рачиња во уста и балончиња да прави почна уште на месец и нешто. Рачињава и се слатки мислам да може ќе си ги изеде нормално е тие месеци со лигите
И мојава после скокот тотално се промени. Преку ден дремките и се смешни, тоа не е спиење буквално дремење и што е нај трагично само во раце. Стави ја во креветче, мислиш трња има очи одма ќе отвори. И јас ја занимавам, играчки, шетаме по дома ама ова со спиењево не знам до кога вака ноќе нај веќе 4 часа сврзува останатото будна си е
Ooo za racinjata ne mi zbori pokraj site turbulencii preku den, grcevi povrakjanja,... nokje se budi I na raaat racete si gi jade so merak I ne pusta ni glas da ne ne razbudi da ja zamarame
Isto 14 dena e bebe i poslednive tri nokji nema spienje ako pospie 1h i toa e i samo vo race saka ako ne vristi
Пробувај 5 мин шетање па 8мин седи со него во раце па спушти го нежно во кревет со цело твое тело над него би требало така да е ок.
Мајки конечно го обеливме газето на бебе хахаха Е сега прашањето ми е редовно после какање дали да ставам павловичева или да ми предложите кремичка? Судокрем користев 4 денови за додека помина црвенилото
Pavloviceva originalata e mnogu ubava, mozes so nea za sekojdnevno upotreba. Od koj peleni vi se napravi osipot?
Мила не знам дали беше од пелените или од какање тој ден се успа повеќе не го забележавме дека се искакал и изгледа од тоа беше а тогаш користев бејбилав 2ка ги сменив со пјур зошто многу гадно мирисаат
Gi imas li probano baby love nature? Nas mnogu ni se pogodija, nema nikakov miris, malku se podebelki od premium ama epten prijatni. Jas za zal nemam dm vo gradot I mozam da gi koristam redovno.
Не сум...мм само овие ги нашол тогаш баш ќе ги пробаме при крај ми се пјур мада и од нив сум многу задоволна штета жито немам во близина па мора специјално да одиме до таму
Вака ми треба совет. Дали и на колку време да го будам беба преку ден? Преку ден може да отспие повеќе од 4саати ама патронажната ми рече да го будам за цицање мада кога го будам он спие и цица ќе се искака ќе го средам и пола и поише од времето спие навечер се буди кенка за цицање го средувам и си лежи си гледа и ќе си заспие. Не знам дали добро правам што му гледам на саат кога заспал и 3ч отпосле го будам да цица или да го оставам колку сака да спие? Навечер сакам да го научам да не се буди често за цицка . Беба е 11дена.
Рано е за така уште сега да се научи, ептен е мало, ако спие повеќе од 3 часа буди го за цицање. Како ке поминува времето нема толку да спие.