На која температура и со што ја перете облеката на бебињата? Јас перам на 60ка со фрош и какани и оние само што бљуцнала. Се мислам дали на 40ка да перам само тие помалку што и се извалкани а тие какани мочани на 60ка дајте совет вие како правите
Јас се перам на бејби програма на 60 степени со течен фрош. Ако има какани претходно ги заперувам со сапунче и директ во машина. И така полу празна ја пуштам,ако ги двојам така ќе треба со три боденца да врти
Исто, какани прво на рака со сапун и со малку течен сапун па после во машина аа не, не пуштам ни јас за 2 3 боденца ќе чекам да се присоберат ама ај ќе си останам на тоа како што си терав до сеа, попаметна одлука
И какани и бљуцнати, ставам омнио бјанко на извалканото и се пикам во машина со течен фрош на 60 степени.
Мајки, тие што пројдовте 4м регресија, на колку дневни дремки сте? бебе спие од 7-7 со цицање измеѓу, меѓутоа самостојно заспива и ноќите се супер. меѓутоа преку ден, последниот прозорец на будност одвај го преживуваме од толку викање и нервози. Накај 9-10,30 дтанува од прва дремка, 1-2 има втора дремка, после тоа и на глава ако сакаш стои, не соработува и не дремнува пример 5-6 или било колку време. Периодот од 5 до вечерна рутина е хаотичен, проследен со плачње, завивање и фрустрација како и неможност за заспивање. Ем мерам на саат, цел ден се ориентираме како и кога ќе дремне, сум пробала да поместам, ама јок. давајте совети и помагајте
Jas mojata ja budev preku den ako se uspiese povekje od 3 chasa. Navecer isto ako kenka ke ja zevem, nadoev i legnev pak vo krevetce. E navecer kako sovet na doktorka od gak ne ja presoblekuvav osven ako ne bese utopena ili ukakana za da ne mi se rasonuva i da spie. Uzivaj dodeka svrzuva spienje sega se molime za dremka od pola saat. Povekje se uspivame nego li sto spie...
Здраво мајки, што ви помогнало најмногу за грчеви? Попладне ја фаќаат и многу вришти иначе бебе е 1 месец
Ние користиме infacalm капки, nurse harveys, масажа на стапалца и термофорче топло на меше, од тие со цреши. Масажи многу не и помагаат иако ја масирам.
Не ти треба редовно, а особено Павловичева што има прилично лош состав: вазелин, течен парафин, талк итн. Ако се појави црвенило, пак со крем со цинк ќе си мачкаш и доволно е. Секако, твој избор си е, но сметам дека нема потреба да му се ставаат секакви кремови со лош состав.
Затоа прашав овде, бебе често е какано откако ќе го исчистам исушам дали да мачкам нешто редовно или само во случај на црвенило
Од прво капење. Со крпа или со тетра пелена ги бришам исто и зад уши оти таму треба да е суво да не се потпари.
Јас веќе пишав дека мачкам на секое менување. Без разлика дали е какано, кремата прави заштита помеѓу кожата и памперсот. И мочката знае да "пече"
Девојки здраво, треба да почнам со купување. Планирам да земам Фрош за перење, ама дали ги делите по бои? Или сѐ заедно? Сакам на 60 да пуштам. Логиката ми вели дека треба оделно, да не се направат лом белите. За пелени што ќе советувате? Дали некој ги пробал тие на ДМ за новороденче? Секоја сугестија е добредојдена