Јас пред да се породам ги делев по боја, светло розеви , потемно розеви , бели .. Сега веќе е се у едно
Ne. Na dusek direkt. I jas so Frosh peram, mnogu ubavo mi mirisa. Isto i jas na pocetok delev,sega se vo edno so Colour catcher 2-3 maramici i sibaj Pelenite ubavi se. Mnogu gi koristele, sega se zalea smeneto bilo nesto so lasticite, i gelot protekuval. Mene mi e vtoro pakuvanje 2ka sto trosam i ok mi se. Mozes edno od 2-5 kg da zemes , sekako mali se pakovanjata pa ke gi probas taman. Da prašam majki sto susite vo sušari, mislite li deka gi smaluva? Ne sum sigurna dali se namaleni ili on e porasnat. So našive ališta sme nemale do sega problem od aspekt na smaluvanje. Mi vikaa stom stavaš vo susara, pomimuvaat visoka temperatura pri toj proces, i ne gi peglaj. Ama tutka se izgužvani, nema šansa da ne gi ispeglam. Gi pustam na 1200 vrtezi na centrifuga, i na program Mix gi sušam (Candy sushara).
Вие што имате поголеми деца а децата ви повраќале како мали, 3-4 месеци како го решивте проблемот, не помага ни АР формула ни исправена положба? Како урда повраќа, некогаш вода,некогаш ждригнува и само и истекува ..вели докторката рефлукс, више не знам. Ми даде сируп Алкарал, ама го нема
На ексклузивно доење беше скоро до 5 месеци, после 4 месеци почна поретко да повраќа, само од себе. Иначе после секој подој повраќаше.
Не знам дали е исто Новалак АР и Новалак Алернова АР во смисла на густина. И мојата повраќаше баш како што викаш ти и ова не оправи само кај нас се воспостави алергија на кравјо и на лактоза од кога почнавме да го користиме ова уште првото шише испи 170мл и не поврати ниеднаш додека со бејби лов 1ца вака правеше како твоето.
I jas imam Candy mi ima smaleno na bebo nekoe parce i gledam poosetlivi materijali da ne gi susam vo susara. Samo sto jas gi stavam na 400 vrtezi za centrifuga, se drugo mi gi vadi mnogu izgizvani.
Ona vekhe piese pola 120 I namali, Sega 60, 90, no toa ar crvenoto ne pomogna, plavoto ne sum go probabla,toa e za alirgija plus
Jas imam favorit od alista za 6-9 meseci, gi napravi za tri meseci I kako 5 generacii d gi nosele prethodno
Купи млеко без млечен протеин , види дали ќе престане. Моето е 4 ипол месеци повраќа како резултат на интолеранција на млечен протеин. Сега во зависност од мојата исхрана дека цицаз повраќа многу ретко. Инаку сам од себе до 1г се регулира рефлуксот, а повраќањето треба да исчезне (се намали) кога ќе почнете со цврста храна
Само од течниот Frosh ставаш, омекнувач нешто плус ставаш? Во сушара и мене ми ги смалува и ми ги гужва премногуу, почнав да не ги ставам во сушара
Јас на 60 перам какани и што бљуцнува, и бели некои светли алишта. А шпикозни, други алишта во боја на 40 степени, што ги носи еднаш двапати.
Бљуцкање, не повракање, значи мали количини после секое цицање додека не почнав со дохрана на 4мес. За кратко време се изрегулира. Мислам дека кај моево само беше прашање на незрел горен отвор на желудник (што е така кај сите бебиња). Кига сфатив дека ништо не прави разлика, преставам и да ја легнувам на повисоко, и да ја подждригнувам по цицање. Само од себе си пројде до 4ипол, макс 5от месец.
Јас користам Фрош само без омекнувач, на 40. Само тие дреч црвени што се алишта ги перам посебно, бидејќи еднаш ми обои бели бодиња. Памперс користиме од бејби лове од почеток и супер се.
Ако мислиш на алгорал инфант, го има онлајн тука- https://viafarm.mk/p/6284/algoral-infant-sirup-210ml Инаку моево си бљуцка, 4 мес има, бронхиолит напрај, матичната се сомневаше на рефлукс, ама потврдивме дека е рсв вирус, сепак ни го дадоја сирупот, оти ако ја спуштам побрзо од пола сат на грб за менување пелена пример одма и се враќа и почнува да грчи во носето. Се консултирав и со др докторка, додека напредува во килажа, весела е, добро спие, се смета за нормално до кај некои 6 месеци. Јас сакав да испитаме, ама и двете докторки ми го кажаа ова. Ми кажаа ако случајно се зголемува повраќањето ќе ни дадат нексиум т.е. омепразол, ама нивниот став е дека ќе намалва.
Да и мојата така вели издржи уште 3 месеци. Со пелената исто, стоечки ја менуваме или пред наредното јадење. Со носето исто грчи, ја "отрув" со аквамарис капки и веќе не и ги ставам. Нема ништо на плуќа и не сме правеле други испитувања, велат нема потреба. Овој сируп го најдов, но рокот му е до 2 месец до сега 2024 и не знам дали да го користам. За овој онлајн не знам до кога му е рокот, баш ќе ги прашам, па ако е добар ќе порачам.
Да му кажам добредојде на прв скок. Ете ја си дреме во креветче скоро 2 и нешто саати. Будна,спремна за шоу. Цицаше претходно уште некои 2 саати плус,и така.... Цица,па бљуцка,па пак бара да цица и си дреме будна скроз.
Јас па славам, мојава решила да поспие а јас од умор не можам да заспијам, наместо сеа да искористам прилика Браво штом си седи во креветче, мојава во скокот немаше шанси да остане сама и во креветче..мама па мама ама затоа спиење амин, исто ко твојава