Може може, кај нас си беше секој ден, по цел ден. Ако поспие преку ден, тишина дур спие, ама ако е буден, вриштење. После тоа почна само навечер да плаче. Се смируваше кога го држевме на меше, обесено ко мајмунче. Мада некогаш ни тоа не помагаше. Абе се е минливо. Ќе пројде ова, ќе дојдат забчиња, па скок во развој, па настинало... стално нешто има
Ne bese kakana 7-8 dena.i sinojka na cepkalka za uvo i zejtince malku provocirav, posto dete vise ne spiese asalno navacer dva tri dena od maka.iiii sabajle sto da vidam poln pampers kaki.edvaj ja izmiv.dusice i olesni
Eve i nie sme dva i pol meseci i ovie dve nedeli imame so kakanjeto problem. Minatata nedela preku eden den kakase a sega od petokot ne e kakana znaci 3 dena. sreka sto ve citam pa ne krevam panika ke pocekam i ja pa ke vidam sto ke pravam
Mamicki edno prasanje. Maloto od vcera ova vreme do sega pet pati kakase.Kakata e pretezno zolta. No i pri ispustanje gasovi na pampersot ima kako zolto zelenkasto leplivo. Dali e normalno?Sto moze da e? Imame dva meseci i deset dena i sme na aptamil od sam pocetok.Skoro mesec dena e na 4 lazicki so 120gr voda.Jadime na 3 saati eventualno navecer na cetiri do pet. Ova so kakata moze ne treba no me zagrizuva.
лелееее...се врати ? Баш ми е драго.. П.С. Извинете сите за диграсијава, ама баш пријатно се изненадив
Nie se doime.so maliot ama i kaj nas kakanjeto e zolto..i isto koga prde ispusta po nekoe zolto zeleno kako...ne se sekiraj normalno e toa,..bas.ubavo so se.guskas so bebusko..pozdravce i bez.sekirancija
Se vrativ vcera ama nikako da pisam od so nemozam da se stabiliziram. Mekuska ova so cestoto kakanje ne e problem taka? Sega ve podzacitav nanazad,poveketo mama macat so kakanjeto.
Ne se sekiraj.jas go prasav pedijatarot deka.i moeto mnogu cesto.kaka i on vika.ne e toa problem si se prazni bebeto,..poarno da si.kaka.otkolku da ne.kaka 1nedela.i da se zali.da go boli stomaceto,do 3meseca posle ke se stabilizira....moeto nekogas kaka i 5.6pati pa nekogas.i poveke..nekoj den pomalku..zavisi,,
Првите месеци син ми нон стоп какаше, кога и да ја отворам пелената беше искакан, таков е рефлексот кај малите бебиња. Некогаш се случуваше да цица и кака истовремено, а да не зборам како ме има искакано додека му менував пелена. И каката треба да е златно-жолта, така ми рече педијатарот, ако цица, спие и кака златно-жолто тогаш се е ок.
Дури и да е зеленкасто не значи дека е проблем, ако бебето нормално си напредува. Синко мој е четири и пол месеци, и сеуште си кака неколку пати на ден.
@galapce bebus moj e dva ipol meseci i skoro sekoja pelena mu e kakana, takov metabolizam imaat nekoi bebenca... Nekoi normalno kakaat, nekoi ete na nekolku dena, nekoi pa sekoja pelena ja kakaat spored mene nema vrska dali e na ad, majcino... Taka mu prerabotuva meseto i toa e toa mene i me cudi sinko moj kolku mnogu kaka, a epten napreduva... Ama pa i cica mnogu... 6360 bevme na 2 meseci i 4 dena
Mamicki nekoja sto znae da mi odgovori, me ibteresira dali moze stomaceto da se razboli, da ja boli od sedenje na promaja,vcera ja fati na terasa promaja, duvase vetre i sabajle vo 5.00ja rabudi bolka vo stomace, se stiakase, vitkase, iprtkase, se utepa od placenje.seprasuvam grcevi se ili od ladnovo sto ja fati nastinalo mesheto?
Еспана и моето е настинато.се грчи плаче ко да го боле стомачето..а уствари му е затнато носето.не може да цица и да дише..мака мачам..полно му е носето.со мрсолчиња... Доктор ни даде спреј изомар за развлажнување на носето... За мешето од ладно да настинало незнам..,можда онака си има.уште грчеви
nema vrska edno so drugo, grcevi se toa najverojatno, nastinato mese od promaja ima samo vo glavite na babite, izvinete ama se nerviram. 100 pati gi imam cueno ovie gluposti,ako ispoteno ne go presobleces u sekunda gotovo faka pnevmonija,ako duvne vezer nastinuva mese ili faka bronhit i sto uste ne.... Ama ako nekoja babetina so trista bolesti dojde na gosti ne izmie race i go zalapa bebeto od cista ljubov nikako ne moze da se razboli zasto neli pricina za site bolesti vo makedonijava e ladno ili promaja, nikako mikroorganizmi. Ne se sekiraj espana, ke pomine, znam deka e bolno da go gledas taka bebeto, ama ke pomine, veruvaj
Mamicki sto znaci da mu mirisa mnogu na bebco koga kje prdne? Prv pat vaka leleeee ama mirisanje sto da vi kazam, otrov... i kakata mu e vodesta nekako povekje...?
Znaes deka moze i. maleckava da e od.noseto,i taa ima.mrsulcinja,tesko disese,krci i go frla cuceto....ama od toa da se grci vo mesheto...
Ако мириса онака сулфуресто (леле изразов), можно е да е малку настинато. Ама штом си цица, не би требало да има проблеми. Кај синко кога мирисаше така, настинат беше, ама брзо му проаѓаше.
E moze da e nastinat... Nemozam da ja opisam mirizbata ama mnogu los miris, malku i kenkav e denes, a sinko moj e obicno mnogu miren...Ama kako loso zamirisa duri mu rekov auuuu sinko ti li ovaa rabota inaku eve slednava pelenka imase i zelenko malku i pak se utepa od pustanje gasovi a jas sum malku zatnata vo nos i imam cistit i baska i jas imam gasovi mnogu (sramota) (mislam e cistit, utre rezz od urinokultura ke zemam da ne e bakterija)...
Мила јас незнам од што е така ама морав да ти кажам дека со постов ме изнасмеа, ако е настинато ќе мине ,ништо страшно