Боди па шпикозна, или боди со пантолончиња и горе како блузичка на закопчување, тие како комплети што одат. Темп.дома ни е 22/23 степени.
Вака си седи преку ден и на спиење, со тоа што до кај рачињата ја покривам со јорганче(навечер за спиење), средна дебелина е, не е ниту дебело ни нешто тенко. Температурата и ноќе ни е таа, 22 мах 23.
Јас персм со мерикс сензитив и чико омркшивач, не ги делам.. еднаш облечени и на перење, некогаш на 40, некогаш на 60, на програм за памук или hygiene steam. Секогаш и ставам крпче или лигавче кога јаде зашто и капе и така ретко се прљаат алиштата Пелените ги користиме на дм и според мене се ок.
Перам се заедно од сите алишта на 60ст бели, на 40 шарени, прашак Ариел дека 2ро дете плус без никаков проблем на кожа досега пу пу, за разлика од првото кое беше со атопичен дерматит и егземи, со сензитивни прашаци за бебиња и тако даље иначе алишта во сушара од деца не ставам, се скусуваат. Бебе 5 и пол месеци јас досега скок не осетив, само регресија, 3,4 дена стануваше на 15 мин и само што ќе го легнев пак плачеше, среќа се среди пак спие со 2,3 пати цицање, од 22ч до 8, а последниве дена од 21ч до 7ч. Од денес во 5ти скок е па ќе видиме што ќе донеси, досега во скокови повеќе цица и повеќе спие, за разлика од првото дете се обратно пиштеше за се и неспиеше и не цицаше.. Единствена мака се непцата гризи се и кога ќе го здоболи плачи силно од болка, се додека нема глодалка во раце е помирен. Осанит му давам па малку се смирува. Веќе почна и оброк да има, почна по 100тина грама да јади уште 2 недели и 6 месеци летнаа
Овај алгоралот прво шишенце ни е нас ама рокот е до 03/2025 На него пишува да не се користи повеќе од 30 дена, нас докторката ни кажа да го користиме два месеци. Па си викам ќе намали до тогаш, ќе почниме и со цврста храна веќе. Инаку и ние се држиме исправени 30 мин обавезно после подој, ама некогаш знае да се засркни и да се закашла сепак. Кај мене и првото блуцкаше ама немаше никаков проблем.
10тина дена го користиме, за блуцкање си блуцка, во некои 24 часовен период скоро ич, во следните 24 часа пример ке има лигавчиња цела машина да испериш, ама битно не грчи во носот. Оти мене матичната ми рече можи рефлуксот да прај бронхоопструкции, другата докторка ми вика потврдено ви е дека е од рсв вирус не се плаши, не беше од рефлуксот.
Да се надоврзам со прашање за лежењето на бебињата. Пример во дневна кога ќе спијаат, на што спијат, дали и таму на рамно?
Поздрав, до кога бебињата се гласни кога спијат? Имаме месец дена, навечер малото многу испушта звуци и нема шанси да заспијам, само го гледам како е наместен... секое бебе е различно, но барем отприлика, кога поминува ова фаза? Тој си врзува по 3 саати, но јас нема шанси, цело време го слушам
Да, до 1 година треба да спијат на рамно, било каде дневна/спална/количка. Таков совет на ортопед добивме, освен секако немаат проблем со рефлукс.
Едно смешно прашање хаха. Се доиме и сеа дали ако јадам банана потешко ќе му е да се искака? Или не влијае на него на ист начин како кај нас
Zdravo od koga pocnavte so vkusovi kaj bebinjata sto se samo na adaptirano mleko. Nie za nekoj den polnime 3 meseci
За банана не знам, ама сок од сливи какви грчеви и направи... треба да пробаш, некои бебиња на се што јадеш ќе реагираат, некои ич. Јас јадев секаква храна без проблем, освен слививе и од портокали ми направи црвенило на газето. Друго од манџи, газирано, од ништо немаше реакција.
Кога почна да фаќа со рака за да ја држи. Инаку претходно и' давав да гризе и чешка непца, јас ја држев Софи.