Па зависи дали ќе го облакаш бебето плус со боди и шпикозни..ако му облечеш боди и шпикозни и вреќичка и ќебе, може многу да му биде. Мене совет од педијатар ми е даден, никако да не го прегревам бебето. Ќе плаче и ќе стане раздразливо.
Леле големиот вака правеше, хорор. И јас не можев да спијам, ставав слушалка на 1 уво демек да маскирам звук. Накај 4 месец прекина тоа. Второво бебе среќа не прави така.
Моето е 6+++, сеуште си испушта звуци кога спие, хрчи, преде како маче, некогаш како да потпевнува и така. Јас се навикнав веќе, сега ако е тивок веднаш се будам да проверам дека ми е чудно.
Исто и моето од 2 месеци почна со лигавње, на 2.5 месеци рачињата в уста. На моето вака му излегуваа како црвенило со топче насредина и му се губеа за брзо истиот ден. Јас заклучив дека му е контактен дерматит, најчесто маж ми со брадата ако го допре. Јас да прашам како го поминавте вториот скок? Моево не е нешто раздразливо, како да не е во скок... па не знам дали е точно ова спрема терминот на породување, некако повознемирен ми беше претходниот период.
Кај мене и двете им почнуваа од денот на раѓање не на термин. И колку што приметувам овие што се тренери за спиење цело време ги пишуваат скоковите во развој според месеците на бебе.
I jas da se nadovrzam, ne mi idese spored termin ama spored toa koga e roden - tocno spored denov imase prv skok (valjda e toa skokot ). Cel den razdrazliv, cica mnogu cesto, place saka vo race, i vo race na grada da zaspie, a ic ne bese vakov pa zatoa si rekov evee toa e toa. Zasega dobar e, se iznaspa. Nokje samo grcevive ne macat standard, nekoi denovi ic, nekoi mnogu. Ama toa druga maka e.
Мене ми препорача матичната таква перница ама не ја купив туку во креветчето под душекот кај главата ставив мало здиплено кебенце и таман и е подкренат душекот 45 степени колку што треба. Преку ден за дремките спие во дневна на перница обична за спиење (голема за возрасни) и потпрена уз потпирач на крај на гарнитурата и така исто и доаѓа повисоко под главата
Ко моево да го опиша со однесувањето ама и по раѓање не е во скок. на моево ќе да му е јарецот во него
Ве молам дали некоја мајка има слично искуство со вакво црвенило на глава? Бебе е месец дена. Дали е нормално ова црвенило? Од скоро и се појави. Иначе ја бањам со биодерма маслена купка.
И двете деца ми имаат вака ќе се повлече со тек на време. Кај големиот еве го 3 години па помалце се познава сега. А кај малава ќе видиме на 2 места има на темето и кај што завршува косичката одпозади.
Ženski dali moevo ima refkuks se prasuvam. Obilno do sega max 5-6 pati mi ima povrateno (za 1 mesec), blucka nekogas, go drzam ispraven posle podoj 15-30 mins-koga kako, no go slusam nekogas vo spienje kako da vrakja malce pa da si go golta. I plus vozduh se nagoltuva, pa nekogas ika, a cesto posle toa bas mi povratil, iako pominale cas do dva posle podoj. Na pedijatar tek petok sum. Ne deka e alarmantno, znam deka mnogu deca imaat i obicno samo se regulira, no stresno mi e sto nokje vo spienje obicno ova se desava. Pa i na grb lezi, neso ne saka na strana so glavata, strogo na tilot lezi .
Во понеделник сме ние на педијатар истово се случува со моето ќе прашам па ќе ти пренесам иако не мора да значи дека ќе излезе рефлукс и кај вас (се надевам не е ни кај нас). Мада по симптоми што пишува на интернет баш сите ги има моево....
Јас имам од Емци Менци. Се лизгаше ко помал надоле нон стоп, сега на 4 ипол месеци подобро спие. Има во Локо Кроко како со гакички да не се лизга, видете ја таа