Не така испадна, за првото не беше воведена роден е декември 2018та, ко ја воведија беше голем веќе 6, 7 месеци не памтам, а сега бебево прво се поболи на 50 дена па примаше антибиотик, одма по антибиотикот фати сипаници Варичела и така ја љуфна, ко му поминаа сипаниците веќе беа поминати неделите за рота, па така ниедена не прими на 2 месеци, точно на 2 месеци почна антибиотик да пие, дури на 3 и пол прими вакцина.
Само моево ли има премногу течна и честа столица? 6-7 обавезно дневно некогаш повеќе некогаш помалце е какано кога читав пишуваше дека е нормално да е потечна на мајчино млеко од ад ? Ај утре и тоа ќе прашам мада баш пред 10денови се искака кај педијатарот и рече дека е таква каква треба да биде Не сум за совет денес, само да ви пишам апдејт дека добро пројдовме на бањање може дека беше успан скроз ама битно не пушташе страшни звуци
Течна им е додека цицаат, златно жолта и течна. Мене ме зачуди 2 пати лом се направи до гуша што се вика. Инаку си има оформена кака одкако си јаде. Ке препишам на заби/вирус..
Jas sum porodena kraj na noemvri i bebo ja vadevme nadvor so poln eden mesec. Kolku sto mozevme tolku sedevme nadvor. Gledav da e soncevo i da e potoplo. Ne ja tuftam mnogu zosto od toplina znae da se isfrli po telo. Standard ko za doma, plus skafanderce i kapce. Vo korpata imam i plus kebence za sekoj slucaj ama i toa ne e predebelo. Ako na bebo mu e ubavo nadvor nema zosto da izleguvate po intervali.
Еднаш неделно беше стандард, максимум истера 12-13 дена без какање. Сок од сливи пиев, мене ме протера, а нејзе само грчеви и направи и баталив. Се изрегулира кога почнав со цврста храна. Нормално е со доење да не кака и со денови, ама ако нема мака. Ако се напнува, има грчеви, кркорат црева, подобро стимулација со чепче. Мојава мака немаше, еднаш неделно poopsplosion и после абер нема до следна недела.
Што се 6-7 моево до кај 3 месеци имаше по 10 денот такви, па намали на 6-7, до скоро 5 месеци, ко почнав до вкусови се намалија на 2 до 3 денот ама веќе оформена кака @Spidy ја чекаме со мажето
Не брзам јас мајка, дал Господ трпение, премн е мала, и на неа сè и е ново така да ќе чекам да си дојде сè во свое време. Жал ми е што се мачи со грчевиве ама знам, мора сама да ги надмине. @SaNjANN па тоа е тоа што го зборам, мали се многу, некогаш денот не им е, па скокови, па и они се некогаш нерасположени и покрај тоа што сè им е угодено ама ќе се научат и они полека кога е време за играње а кога за спиење. Мојава крофна се налути дека ја оговарам на фемина со вас тетките тука и спие од 2 саат па навака, се буди само за цицање бебињава се чудо, слатко чудо
Се смири малце. Сврза дури 4ипол саати спиење,се разбуди за цицање и пак кома. Се надевам ќе остане вака Таман да се порадувам, и ќе улета нареден скок
Мајки има ли некоја предлог за транспортно креветче со нормална цена? Сакам да земеме за по гости кога одиме или за на одмор Фала ви
И моето откако ја прими ротата не какаше 6 дена Морав седмиот ден со топломерче А ми рекоа ќе има почеста и потечна столица а баш обратно
Во енци менци имаше многу на акција пред некое време, ние зедовме од таму moni мислам беше, кратко време го имаме ама е супер, баш ни се наоѓа и за во дневна соба
Ме интересира мене, мојата е 12 недели и 3 дена, досега скок не сум сетила. Дали не покажува, не знам, нормално е?
Дали на креветчето имаш послано ќебе? Доколку немаш стави зошто кај тебе во раце и е топло и нормално е дека ќе се разбуди. При спуштање прво газето па главата. Одприлика 5 минути нишање дур да заспие после тоа седни без нишање и легни ја. Моето врзува од 22:00 до 07:00 или до 10:00 зависи. И преку ден 1 саат будна после тоа да спие колку спие после пак 1 саат будна па пак на спиење. Јас ја научив да легне и со цуцлата да пошмука и ја плука самата кога е заспиена, без нишање без ништо. Најважната работа е што преку ден не чекам точно 1 час да помине па да ја успијам туку на 50минути будност ја легнувам и да има време за тие 10 до 15 минути да заспие ако закаснам толку ќе пиштиме ќе кенкаме ќе се дереме мислиш грчеви има. Ова ми е памет од првото дека и 1 минута е многу битна кај денското спиење.
Помина. Си цица нормално. Тоа беше трет скок кај нас и таков скок како тој не сме имале и дај боже да не се повтори такво нешто. Тогаш готова бев да се откажам од доење, буквално беше мачење. Ама помина. Колку месеци имате ?