Според апликацијата, имаме уште осум дена од 4ти скок. Исто е и кај нас, почна некаде на средината. Навечер се буди на секои три саата, а преку ден одбива да цица. Почнав да му давам измолзено од шише, некогаш ќе испие 30,40. Ама некогаш знае и да го поврати. И јас се надевам дека ќе се вратиме во нормала, оти едвај функционирам преку ден
Прво женско не ставав, сега ќе имам машко и немам намера да ставам. Пелените се сосема доволни. Ти објасни зошто да ставаш, можеби има нешто заради кое конкретно на твоето бебе му треба. Ако е за секој случај, нема штета и слично, не се мачи ни себе ни бебето. Ако има нешто на преглед или ехо заради кое му треба широк повој, тогаш да ставаш.
Не сака никако. Ќе потегне еднаш, два пати и почнува да вришти. На почетокот, мислев дека сака да се одбие, ама па навечер кога е поспан продолжи да си цица најнормално. Ако случајно се разбуди, тогаш почнува да се опира како преку ден. Читав на некои страни, дека е период и може да трае до две, три недели. Spoiler И кај вас ли е исто ?
Да, така читав и јас ама кај нас е подолго. Некогаш успевам одма откако ќе стане од дремка, на темно и тивко, ама ретко.. Не е одбивање сигурно, мали се.
Хахаха татко ми е крив ме тераше да му ставам шал на уста ладен бил воздухот а бебе жива вода од топло хахах Киваше од сонце пусто дете не видело едвај чекам да шетаме педијатаров вика да сме причекале малце да се среди воздухов (слабо тоа во Скопје да дочекаме ама ок)
Ќе се товариме за викенд и ќе бегаме да бараме почист воздух. Мене единствено ради тоа не ми се шета низ маало,иначе викендов бевме надвор од Ск,се изнаужива на сонце и воздух. Тука мене ми е тешко кога дишам. Како поминавте на преглед?
Богами со душа чекам да отидеме некаде дај предлог јас пусти страв дека е мал и дека не смеам никаде да го носам. Супер е сè 1200гр за 1 месец и 5.5цм е пораснат. Тоа што си умислив дека е ларингомалација е уствари рефлуксот докторот ми рече да не гуглам многу инаку така за нив немало да има работа Прашање сега читам на извештајот Ми рекоа од денес да давам д3+омега и плус д3+к1 што ги прима секако Зошто дупла доза д3 не е ли многу? На нив пишува дека е содржана дневна доза за д3 да не нешто јас не сфатив?
Моето нејќеше да цица од 3 ипол месеци и цел 4ти месец. Значи месец ипол со маки. Прво маж ми ќе ја смиреше веќе пред заспивање да е и така ќе ми ја даде и ќе цица, инаку нејќеше ич. Значи само сонлива цицаше тој период. И после тоа првиот ден кога си фати одма кога ја ставив на града, не знаев како да реагирам од среќа
Да пробаш во темна просторија со бели звуци? Имаше и мојот таков период само не толку изразен и кратко траеше. Пуштав звуци на дожд и така теравме.
@Мариаа. @KuklickaSk ве читав поназад дека имале проблем со какање бебињава. Еве и моето 3ти ден нема какано. На доење сме. Јас па пијав јогурт баланс со овесни наутро а сега прочитав да се скратат млечни продукти внесување. Што јадите вие за да се среди мешето кај бебе? Има ли нешто ефект? Не внесувам мешунки, таква работа ради да нема грчеви, друго се што треба јадам. Јадев сега круши, попладне и суви сливи ќе вријам во вода. Знам дека не е многу три дена да не кака ама да не се створи поголем проблем да се реагира навреме. Бебето е 1 месец старо. Утре сме на педијатар, ќе прашам и таму.
Дури има сонце не ми се влегува дома мене ама јас сум во чиста природа в шума практично живејме градче со 2000 жители, цела зима чист воздух имаме, ни м од магла.
Ви љубоморам тебе и на бебушот. Денес јас ја извадив 2 часа, се уплашив да не е мала за толку надвор оти и ветер имаше 3 месеци е за 2 3 дена
Кисело млеко/јогурт, мелено ленено семе и круши. Кај мене секогаш ова палеше ако бебе не е какан. Пробајте, вкусно е за јадење а помага.
Majki kako sto ve citam so bebusite kako gi oblekuvate i kolku ste nadvor jas ne sum majka za primer . Celo vreme sme nadvor pri vaka soncevo duri i poladno vreme i prilicno moeto e oskudno obleceno. Neka se zivi i zdravi samo.