Ти благодарам… еве не веќе 2 недели хорор Само се надевам дека после таа регресија ќе се врати се во нормала инаку ќе скрејнам кај и да е
Регресијата е после 4ти скок или заедно? Се надевам дека полошо од скоков нема да биде, и така се испореметив.
Од 13та до 15та недела тој период е регресијата ,а 4ти скок е после тоа. Најчесто околу 17ма недела се најлоши. Тогаш е громчето кај 4ти скок. Се' е споено уствари и е многу ужасен период. И скок и регресија.
Нормално е тоа реакција на организмот ќе спушти. Ако сируп не и делува тогаш чепчиња земи. Кај моето сируп парацетамол не помагаше, а чепчињата му спуштаа.
Не на доктор, нормална реакција е, цела ноќ си држеше, др ден ништо немаше, само успан поќе беше, нема потреба ни сируп ни ништо до 38ст. Јас општо и за др температура од болест да речам, до 38.5 не давам ништо.
Бевме на педијатар и др. рече дека имал скратен јазик сега за сега не е страшно може кога ќе почнел да збори да било проблем. Некој искуство?
Второво бебе сега е 4м (22 недели), не се осети регресијата, ни скокот нешто посебно. Само 3 ноќи полошо спиеше ноќе, дење се бори малку за дремки ама заспива. . Скокот денес официално завршен , си проплакуваше без причина и сакаше поише у раце, ама ништо споредливо со брат му. Има надеж и за вас за второто
Verojatno pojak pripoj ima resickata na jazikot (jazicen/lingvalen frenulum se vika). Stom nema problem da cica (kaj nekoi i toa pravi problem), ponataka ke go sledite, ako treba i logoped ke kaze dali smeta za odredeni glasovi. No ne e loso da se sredi, ke bide i poveke podvizen jazikot, ke si konsultirate i stomatolog za ova, tamu se pravi intervencijata. So laser i anestezija e bezbolna procedura. Poladna i potecna hrana toj period, ne krvari ako e laserski, sto e prednost da ne se vadi od pamet dete so krv. Nekoi roditeli resavaat dodeka se pomali toa da go napravat, nekoi podocna.
Браво за бебе Што убаво.. Баш ми даде надеж дека вториве ќе не 'поштедат' малце. Сега се радувам на овие моменти,грчевиве засега ги минуваме многу добро,се надевам и натака ќе биде вакво бебево. Со првото сериозен хорор преживеав...трауматски. Од грчеви,до регресија и скокови.
Награда ни се вториве. И мене 3г ми требаа да се решам за второ зошо, нека е жив и здрав, и ден денес ми е предизвик неговото воспитување. Плус и ти си сигурно посмирена, и тоа им влијае на вториве да се помирни
@Мариаа. Исто so far so good има неколку ноќи со плачење ама нема споредба со првото. Има и моево подврзано јазиче и тоа сама го видов, доктор ми потврди, сега е скоро 6 месеци и малку му има пуштено, со доење нема проблем и решивме да не му го сечиме сега, ако има проблем во изговор на букви тогаш
Па зависи и до детето. Моето имаше регресија на сон само што направи 4 месеци и од спиење по два часа денски, станаа 35-40 мин и се уште е така. Ама 4 ти скок не го осетивме. За мене се уште е најужасен 3 ти скок.
@Мариаа. @KuklickaSk @lackygirl ај ќе почекам да ве читнам во темата 6-12, да видам тогаш дали мед и млеко од уста ќе ви тече Ѕверчиња се маливе. До толку сум изморена што освен околу децата и домашни обврски за друго и не сум способна. Пред некој ден гледам клип смешка ,мајката со 3 деца околу неа,најмалото го храни,поголемото трча насекаде,најголемото истура боја на маса,а мажот си гледа тв. Зема жената телефонот вика "брза помош" ,доаѓаат ја земаат и чао чао. Ја покажуваат покрај базен со дечковци што ја ладат,масираат,послужуваат а мажот...главата не знаеше кај му е. Така да и јас се смеам со мм викам да си викнам и јас брза помош да си одморам малце
Седам и не можам да сватам како сум го префрлила бебо од креветче на спална. Од кога имаше температура многу лошо сшиеме, се исплашив кпга го видов до мене..
Познато. Еднаш и мене ми се случи тоа. Точно не се сеќавам кога го имам земено до мене да цица. Само се сецнав и гледам тој си спие а јас со цицката гола. Се во полусон имам направено.