Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.295
    Допаѓања:
    19.454

Ау колку се исплашив, седев добри 40мин. и гледав за да сватам како.. ама со умор се нема работа

На Ouravanture, lackygirl и Ceneva им се допаѓа ова.
  2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.984
    Допаѓања:
    8.460
    Баш така. Умор е страшна работа. Добро е што јас не се вртам во сон. И одма рипнав и го вратив во креветче.
    А во последно време доста сум уморна, почна почесто да ми станува ноќе и тоа ме исцрпува. И затоа гледам да прилегнам денски ако се осекам дибидус уморна, дур спие тој , дали било пола саат тоа неважно. Дур да се оправиме со тоа станувањето ноќе мора така.

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bebe2023

bebe2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2023
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    397
    Majki 14 nedela sme I sme horor film so placenje...noke znae i da pospie ama denski mnogu place ,se izmacivme...

4. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.767
    Допаѓања:
    9.544
    Во темата скок во развој како да читав дека почнува 4ти скок тогаш? Најверојатно е тоа

5. bebe2023

bebe2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2023
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    397
    Bas sega ke ja otvoram I ke procitam....Ti blagodaram draga.Vie kako ste I kolku meseci ste?

6. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.767
    Допаѓања:
    9.544
    Мали сме ние уште во вторник 40 денови моментално грчеви и прв скок не дрма, плачеше 3ч сега е зарипнат од тоа :x:drunk: конечно заспа 30мин не се осмелувам да го спуштам од 3 не е здраво спиен само по 10мин
    Кај вас лесно да проаѓа скокот:l:

7. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.281
    Допаѓања:
    28.012
    Држи го во раце да спие мајка. До 8 недели е новороденче, не ствараш лоши навики, му покажуваш дека е безбеден. Уживај колку можеш во моментот.
    Мојот е 22 недели, првата дремка од 2 саата на мене ја спие, и јас со него. Знам колку брзо ми порасна големиот, не ми се пушта ова бебе од раце.

На kozuf, H.VAGA, Fenix05 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    655
    Исто исто,како јас да се читам.До вц не можам да отидам од што плаче,нон стоп да е во раце а некогаш ни тоа не помага.

На bebe2023 и annamommy98 им се допаѓа ова.
  9. bebe2023

bebe2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2023
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    397
    Znaes do koga trae skokov ili regresija neznam sto tocno e ?

10. Easter

Easter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2023
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    2.003
    4ти скок само што почна... Што е ова вриштење пред заспивање навечер, па и будење на секој саат , претање и развртување по кревет...;(
    Кажете дека ќе помине, право зомби сум:|

На annamommy98 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. annamommy98

annamommy98 Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2023
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    38
    Ние сме веќе при крај со 4ти скок ама уште не држи јако… борба за спиење и дење и ноќе мислам дека веќе ќе скрејнам, јас ја заспивам она си гука па потоа ќе почне да се тегле па ајде со плачки тука дури ја снемува од плачење |( и се спие едвај си држи очи ама не бре какво спиење и од кога ќе заспие 40 мин. и потоа пак исто (facepalm)

На Easter и Fenix05 им се допаѓа ова.
  12. Malo mace

Malo mace Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2021
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    28
    Мамички ај вака кој е имал слична ситуаација,бебе ми е веќе 3 месеца ама јас имам проблем со ставање во макси кози и возење во кола ,не сака воопшто врипти плаче не можеме ниладе да одиме до болница кога одиме на 10 мин е од нас че ја ставам и морам да ја извадам у кола зошто се залисува и така ја држам во раце додека да стигнеме што да правам .Некој совет ‍♀️

13. Zulejha993*

Zulejha993* Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    11
    Здраво мајки, кој е имал вакво слично искуство, бебе 6м многу тешко заспива а му се спие а се мачи, денски има многу кратки дремки навечер дури кај 23 часот ми заспива и станува само за млеко 2/3 пати и вришти во сонот, само на АД сме и овошни каши, АД давам на 2 часа 120мл дали ми е гладно или нешто др е ?

14. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    883
    Не е високо, слободно одете

На Buck0 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.408
    Допаѓања:
    77.708
    Пробај да земеш тропалки, некои мечиња или пак да го заспиеш пред да го ставиш. Безведноста пред се…

На Malo mace му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Zulejha993*

Zulejha993* Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    11
    Мајки, бебе уште 5 дена имаме до 6ти месец , тие што сте на АД , по колку мл давате? Јас сум 120мл се мислам да не е гладно?

17. SiMpAtIcNaTa

SiMpAtIcNaTa Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    1.741
    Ние имаме уште неколку дена од 4ти. На почетокот навечер, научена дека бебе заспива кога ќе го легнам, имаше повеќе вриштење. Сега кога ќе покаже знаци за спиење, го легнувам, си заигрува со прсти некои 10-15 мин и заспива.
    За дневните дремки, е малку потешко. Веќе спремен, легнат и кога ќе почне да му се приспива почнува да пишти. Ни сака гушкање ни па во раце.
    Капак на се имаме проблем со јадењето.
    И така почнав веќе да се навикнувам на неспиење :?::^)

На Easter му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Малце е тоа 120мл пијат на 2 месеци...

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Да не те плашам но тоа трае цел месец е сега треба психички да си спремна само. Ќе помине но гледај да не е ао успивање цело време нишајќи, со цуцла, со храна зошто како што ќе заврши скокот перманентно го памтат успивањето т.е. навиките. Да овој месец е мачен зошто имаат и регресија во спиењето но сега ти е клучно да го научиш на се за понатака да ти е полесно. :)

На DaisyDream и Easter им се допаѓа ова.
  20. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.767
    Допаѓања:
    9.544
    Кажи трик со време да се спремам психички до тогаш да не потклекнам за на раце за успивање како успеа да ја заспиваш во креветче? Јас моментално многу му се плашам на губење/кашлање од плачење снемува воздух и од страв го кревам давам се што и да помогне само да не се дави може ќе бидам поцврста психички кога ќе биде малце поголем сега апла му се плашам на реакциите. Вчера буквално остана без глас засипна цел од плачење иако го држев на мене со саати и не се смируваше никако а тек е прв скок:worried: