Прво ти е затоа се тресеш на второто му викаш ајде ништо не ти е. Првото од новпрпденче знаеше да записка во сон таман стануваш тој ќе продолжеше,сега ова ќе се закашла ќе голта само око отварам не срипувам. Првото живо нередие беше јас не знам како сум жива сеуште од неспиење. Моја грешка бешњ од почетокот едно две во раце нишкање пустење праење и од умор заспиваше не гледав на знаци за спиење тутурутка бев. Сега со второво еве не помина 3ти скок денес последен ден ништо како да не се случи али од старт заспивање строго легната на кревет и за 1 минута заспиваше ставав цуцла шмука неколку пати ја плука и толку спие. Сега и фатив ред веќе 1 саат будна па 1 саат спие и сменив распоред наместо во 22 да заспие во 20 и 30 до 21 заспива и последно јадење до сабајле до 5. Врзува 12-13 саати и првата дремка и трае 45мин. Има 5 дремки во текот на денот. Ќе видиме да дојде 4ти скок како ќе почнеме
Аххх рај секоја чест за заспивањето. Моево е некако тешко на заспивање само го легнувам, не звуци бели жолти розеви, дождови шшкање си гледа во една точка во креветчето и не заспива никако почнува да ржи и ги отвара очите насилно ја цуца цуцлата и си ммка автоматски се расонува и така буден седи со саати па после е страшно за заспивање следниот пат Ама дефинитивно морам да се поставам јас поавторитетно дека нема опција и да не му се плашам толку. Само еднаш ми се случи да се изнервирам тој ммка јас станав си чистев кујна се враќам спие. Ај ќе пробам од понеделник, утре мм е дома тој ми прави уште повеќе паника
Офф така сама да заспие мн тешкоо, еднаш преку ден заспа со цуцла сум се изненадила дури И тоа од тогаш не се повтори секако Ако не се кружи околу трпезарија ништо од спиењето
Среќа дневнава ми е долга па убав круг правиме а кога плаче со тресење фаќаме и накај спална Стварно се надевам ќе пројдат овие денови и ќе соберам храброст да го оставам така да си заспива сам ама моево ја плука цуцлата на 5секунди и јас иди дојди стави ја правам
Ако го правиш зависно од тебе за заспивање ќе треба секогаш да си тука и да не дишеш додека спие. Се заебав и јас така со првото треси му се за се и ова второво на почеток со плачки беше и реков плачи до сабајле зошто 3 недели поминаа тогаш од раѓање и си реков нема да се замарам и уствари така бебе се смири. И мене ми дојде преку глава и сама си го направи редот за спиење ако фати да рика да плаче за спиење касно е веќе. Тебе ако не ти спие ако се загледува затемни просторија кога треба да спие.
Јас мака мачам со денски дремки, навечер заспива сам ама денски е ужас може да лежи со саати без да заспие и јас ради тоа го кревам за да не надмине многу време буден и да дојде до неконтролирано плачење...
Ova moevo pa spie koga ke mu tekne, niti mu meram kolku e buden ni kolku spie Kenka ako neso saka, ako e nacican i preslecen ke go gushnam ili prosetam niz dnevna ke zaspie...a i cicajki zaspiva nekad. Sam isto nekogas, ako lezi vo krevetce so vrteleskata ja gleda i se uspiva. Ama pocesto kaj mene vo race @Brpbrp kakva magija pravis da zaspie za 1 minuta vo krevetce samo bebe Cucla fakja ama ne ja saka sekogas, nekogas ja pluka. Kolku vreme na stomace treba da pomine vkupno vo denot, polni 6 nedeli e, od utre 7ma, dali znae nekoj? Na internet razlicni podatoci najdov. Poveketo se za 20-30min vo denot, podeleno verojatno na nekolku pati.
Моево исто преку ден кога му се спие два пати го занишкувам и заспива кратки дремки има некад знае да сврзе подолго . А навечер обавезно заспива во 9 до кај 3 па пак заспива до кај 7 . Ама пак морам да го занишкам во раце за да заспие иначе така да го ставам нема шанси хахахаах. Него некое чаре како да го оставам во креветче ? Преку ден кога е расположен си лежи си ја гледа вртелешката ама кога е заспан целото се тресе се плаши , сум пробала и за раче да го држам нејќе .. А за на стомак педијатарот ми кажа 2-3 пати колку може толку без форсирање 1 минута една , 5 минути 5 колку сака
Па 6 до 7 шишиња додека заспие до 23часот, плус и ноќе се буди до сабајле уште 2 пие, мош затоа и се буди гладно е со 120мл.
Драги, кажете предлози за играчка над креветче или прежектор, со што би заспивало бебе во креветче. Пишете и предлог за играчка за на земја подлога со тие одозгора. Фала ви. Инаку бебе е скоро три месеци. И не заспива само или во количка или во раце или на гради.
Jas na Chicco imam vrteleska, ama ne zaspiva so nea, tuku naprotiv, ja gleda i fasciniran e od nea Proektor imam zvezdeno nebo demek, ne go recka 2%. Poklon mi bese toj. Mozebi bese mnogu mal, treba pak da go probam. Mojov e mesec i pol. Za podlogite nemam zemeno, neka ti pisat drugite.
Мајки немам млеко на 5 дена новороденче колку мл ад му давате, мене ми рекоа 30 мл нс 3 саати сма се тресе за јадење... ќе не изеде сите дома
Jas posto molzev na pocetokot, isto mi kazaa 30ml vo bolnica, ama gladen vristese. I posle edna akuserka od Gak, mi kaza deka moze od 30-60 ml. I zgolemiv. Baska golemo bebe bese moevo. Mislam za 5 dena malce e 30ml. Ama eve @Brpbrp slusaj ja, so majcino i formula izgleda ne e isto.
Формулата е потешка за варење сепак е кравјо додека мајчиното е голем процент вода па затоа може и почесто да се дава. Мојата главата тапан им ја направи во систина додека не ги добиеше 50мл она не сопираше ни цуцла ни ништо не спасуваше. Иако беше малечка 3200 родена ама како бикче беше .
Девојки бебе форсира лева страна, десна не сака ни да помисли. Се што гледаше од лево на десно преместив и пак на лево. Како го научивте вашето да ја форсира и другата страна. Педијатарот рече да го форсираме на десно и глевчето повеќе и било сплескано од лево. Јас не можам да забележам, 3 месеци сме и 1 недела. Гледав подеднакво да ја држам со двете раце, и на двете страни да спие, но еве... пак
Земи играчки и листови со црно бело и стави и ги на другата страна. Јас мојата ја ставам на кревет на подлога со пијано што е и упален е телевизорот па дека и шара и се загледува 5-10 минути после досаден и е си игра со играчките.
Ние обратно, се на десно бевме.. Купивме перница триаголник за да спие повеќе на обратната страна. Тоа редовно месец дена го практикувавме и преку ден го ставав повеќе на лево. Исто и за на меше ни рекоа да го тегне вратот повеќе на страната кај што е сплескано, значи кај вас да гледа на десно. За 2-3 недели ќе видиш сама ќе почне на двете страни да си се врти и во спиење и преку ден. Не се секирај за главчето ќе се изедначи.