Здраво мајки, ние сме скоро 6 месеци и пред месец дена почнавме со вкусови. Моментално пие сокче - морков, јаболка, круша меѓу оброци млеко (ад). И насабајле почнав пред некој ден кашичка - банана и јаболка затоа што сабајле почна да не сака млеко сака да си игра повеќе и се молиме. Не сакам да брзам со кашички и затоа одам полека. Не знам дали има врска јадењево или нешто друго е проблемот. Од мало бебе ова ни се нема десено. Денес од поручек нејќе млеко само чај. Кога му давам млеко плаче. А цел ден цивка, вика, се смее на глас и како грлото да го грепка. Да не е тоа не знам? Едвај заспавме од плачење, а со плачењето уште повеќе се надразнува. Вечериња спие и станува за јадење на 2,3 саати секогаш си пиел убаво. Сега станува на брзо и плаче, одбива млеко и само чајче малце, го кревам, го нишкам и така во круг. Досега не сум го кревала ноќе право продолжувал со спиење (зборам за после 2риот месец). Сте имале вакво искуство, да фати грло и да не јаде, дека моја претпоставка е тоа? Ме фаќа паника да не остане гладен да не го напнав со вкусови ама цел месец си е океј… или проблемот му е грлото… Ќе го носам секако утре на педијатар, така случајно некоја ако има да пише.
Јас колку што знам за утринските каши треба да бидат со житарка за да воведеш како оброк. Иначе со првото од 4месеци почнавме со вкусови и на 9 месеци скроз го откажа млекото и до ден денес не пие. Можеби е во скок штом плаче и одбива јадење неверувам да му е грлото па да не јаде, сепак консултирај се со педијатар.
Ни сок ни чај се дава дава на бебе, како да пие млеко ко се заситува до шеќерите од чајот и сокот. Вкусови се даваат со кашички не со сокови. Тргни скроз чај и сок, давај кашички со житарки, види во темата Воведување на цврста храна.
Јас искрено побрзав до 9 месеци да има 3 оброка ради градинката. Зошто они имаат доручек, ужинка, ручек до 12 часот и после во 14 часот ужинка повторно. Они немаат опција за млеко т.е. не даваат за да би можела некако да го одложиш тоа.
И јас ради таа причина ќе брзам , само дека прво ми е , па све ова ми е непознато како иде што иде како падната од Марс
Мајки веќе немам памет што да правам со некакање.. Скоро 2 месеци е бебе до скоро какаше нормално по 2,3 пати на ден. Цица и пие ад комбинирано. Почна да кака на неколку дена,се мачи. Највеќе тераше 7 дена без какање. Пред 4 дена последно се искака густа кака ,верувам тоа дека е од ад тоа. Меѓутоа кажете ми колку е нормално да не кака вака кога е на комбинирано?? Многу ми е жална за гледање. Јас пијам и компот од сливи,и пазам на исхрана, ја масирам..се што треба правам ама џабе...
Да пробаш со ИТ млеко за какање да видиш. Ако е само на ад би какала на 5 дена. Мојава е на специјално ад и кака на 3 дена и тоа не обилно кој знае колку,а има по 5 оброка по 170мл
Zeleni kakuski, ste imale? Ima od nedelata cat-pat, edna zelena stolica, posle normalna zolta vo tekot na denot. Preeska pak ubavo cicase i kakaze, apla zelena. Vaka dobar e osven sto povrati sinokja.
Јас правев ехо додека доев кај Маја Чапова во Систина. Баш намерно ми го закажа така ехото зошто имав дијагноза од претходно и сакаше да види дали ќе има промени по пораѓај.
Од кои ад има ИТ? Јас и давам Аптамил од него знам дека нема такво.. Ќе и го сменам да пробам да видам можеби и до аптамилот е..
Дали пиеш некои витамини за железото? Или некои други мултивитамини кои содржат железо? Може е резултат на тоа. Во мојот случај е така. Ама е скроз безбедно за бебе ако е од тоа. @mellow ние на доење бебе старо месец и пол исто ни се јави запек пред една недела Исто како тебе и јас јадев смокви, сливи, па на крај веќе 6ти ден кога дојде да не е какана ставив глицеринско чепче една третина па си се искака без проблем. Од тогаш сме немале мака а јас внимавам на исхрана повеќе. Млечни продукти не внесувај или намали ги минимално од тоа се стварало запек кај бебе. Треба и тоа да внесуваш за балансирана исхрана ама додека имате мака намали ги.
И ние бевме така, ни рекоа да почекаме да помини некој ден, па и направија преглед, па потоа ја вакцинираа. Зависи од ситуација, може и крвна слика да треба.
Читав дека во бременост и доење е нормално да се промени пигментацијата на брадавиците, не е нешто многу променето-минимално е, но сепак малку ми е страв. @atz1995 фала ти.
Ne pijam nisto. Multivitamini samo, tie istite vo bremenost sto gi zemav, ama tie veke vtor mesec gi teram, nemalo promena do sega. Se cuv i so pedijatarot, rece da sledime slednite stolici kako ke bidat, pa ke vidime. Fala.
Здраво ни падна папочето пред недела ипол ама се појавува како засушени трагички од крвца нормално е? Го чистам со хидроген Пишав и во нега ама тука е поактивна темата