Мајки нормално е секое бебче старо месец дена да се лигави или зависи до бебчето. Првото дете нон стоп се лигавеше, а второво нема ни Л од лигавење...
Baš mislam ne treba da se ligavi tolku rano. Posle 2 meseca obicno kako sto znam...moevo e mesec i pol, ne se ligavi voopsto do sega.
Првото ич не се лигавеше. Ова сега од месец и пол лиги течат. А сега е 3 месеци и рацете ги џвака и се што стигне мислиш заби и никнуваат утоп се прави.
Моево од 1недела има многу плунка не му течат лиги ама балончиња си прави во уста и се закашлува од што му се слева во сон, педијатарот рече нормално е некои лачат повеќе
Ја одложив за секој случај. А дали општо го изолираш малото кога големото е настинато? Мислам, секако тие се заразни и пред прв симптом ама некако ептен ми е шубе вака. Кога не пуштија од болница со бебињата, големиот ми беше со темп. па матичен не советуваше да ги чуваме во посебна соба и ние да носиме маски возрасните...
Кога бебето имаше 2 месеци, поголемиот беше со вирус некој, ама во посебни соби ги одвоивме кога видовме симптоми и не ја префати. Јас носев маска кога одев во соба кај поголемото, мажот ми не носеше и спиеше со него, но со бебето бев само јас во соба. Оттогаш не се разболел, но не оди во градинка. Ако забележам некои симптоми, ќе ги одвојам.
Istoto mi se slusi i mene sabotata pravevme 40 od pon pocna da vriska piska nekontrolirano od 6 porucek do 3 sabajle izmegu so drrmki od 15 min a preku den nisto si bese mirna, probaj so mnogu masazi kako da vrte tocok masaza za gasovi so mleko okolu papce i jas i gi drzev nozete kako da sedi na sjolja i se zaedno i pomagase okolu gasovi plus sinoka ko pocna pak da vriste i dadov probiotik i se smirija grcevite fala bogu mirni beme vaa vecer. Nie od min cetvrtok pocnavme so kapki babitol colik tie i gi davav navecer nezz moze i od niv pocnaa poise grcevi. A za jadenje moze ednostavno ne e gladno kaj mene denski jade 90 nekogas i povekr navecer 50 60ml so sto stava na 2 saati nekogas na 1.5 nekogas na saat isto i mene prvo na pocetok se plasev ama ako e gladno samo stava ka jade poveke poveke spie ama ako ne e gladno ne forsiram
Kaj mene pocna mnogu rano ds se ligave moze nekade 4 nedeli ka bese sega 44 dena vajlda kaj site razlicno i raci picna da pika v usta toj period nekade
Здраво мајки, дали кај сирупот нурсе харвеј тоа што е во капачето прашокот се истура во сирупот? Сега приметив дека има во капачето прашок и имаше уште малку останато…и уште едно прашање..капкинили сируп за грчеви давате постојано или по потреба? Јас користам нурсе харвеј и диа стоп
Педијатар ми кажа пробиотик обавезно и и давав 2 месеци диа стоп, минатата недела земав Ваја и следниот ден имаше ко парченца некои во него и не и дадов тој ден ни следниот. Откако не и давам детево е ко друго, не знам дали е до пробиотикот. Спие убаво и има дремки доста, мирна е и коа не спие не плаче, си кенка понекогаш ама ништо страшно, си седи и сама во релаксатор а пред тоа значи само по раце и шетање и пак беше до плачки. Не знам дали е до пробиотикот исто престанавме пред една недела со Нирс Харвеј сирупот па и давам 40-50мл за 24часа чајче од ким и во него растворена пола мала лажичка бекутан чај и неколку дена по ред си кака секој ден, а последно време на ден ипол - два едвај какаше. Дали е некој период или и влијаеле промениве не знам