Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.656
    Допаѓања:
    202.170
    Па и јас тоа велам, ќе си беше наведено во упатството. Додуша, овој период едно шишенце ми трае месец дена најмногу, па што ќе го фрлам. А син ми ги обожаваше ладните капки уште од мал, директно во уста му капнувам, и вкусот им го сака, иако горчат прилично.

2. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    ВАКА МАлиот не ми е добар неш со шлајмови денес ни земаа крв с е есупер срцето супер му работи но кога ке го соблечам да му сменам пелена ми помодрува во лицето дали ви се случило неш слично инаку во собата ми 23 -25 степени да му е ладно не верувам ама нз заш е така позз

3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.195
    Допаѓања:
    259.706
    Некоја идеја?
    Како помала пиеше по малку од чашка со клунче а сега не сака да го стави во уста клунчето. Смешни сме со лажичка пиеме... :devil:

4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    ^Купи и некоја интересна чашка, можеби ќе сака од таква да пие.
    Мојот пие од ваква нешто слично ама па нонстоп е со на брат ми децата и ги гледа они што прават и он сака ист како нив да биде :lol:
    Ако самата не сака почни ти да пиеш од таква чашка можеби ќе сака да те имитира, децата што гледат, тоа прават.

На Bozica1980 и Moira им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.656
    Допаѓања:
    202.170
    Не му е ладно. Да те прашам, му направиле ли целосен преглед на бебето? Имате ли некоја дијагноза на отпусната листа од болница?

6. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96

не нема ниш на отпусната листа ништо да има направено целосна анализа ко си дојдовме и тука му направивме и се е во ред ама нз што да кажам.

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.656
    Допаѓања:
    202.170
    Само ќе те посоветувам да го прегледаат убаво, особено срцето, дали има шумови и слично. Не сакам да те плашам, може да не е ништо, ама од детален преглед нема штета.

8. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    ok нема што да се плашам подобро да знам што е и како е отколку да нз ниш па да му ја мислам фала мн

9. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.901
    Допаѓања:
    40.753
    Божица и моево нејке од чашка со клунче , па и давам директно од чашка пластична , јас и ја држам чашката нормално и она си пие , а незнам дали да ја учам и од цевка ... :?:

10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.195
    Допаѓања:
    259.706
    Да да за ваква чашка зборувам и јас, и купив одамна и давав да си игра ама кога ќе и турам во неа за пиење имам впечаток дека не знае што треба да направи :geek: Јас се обидувам да и објаснам да шмукне ама не ни иде комуникацијата :tmi:

На DeMelo му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.685
    ^ Ќе утврди сама во еден момент, не бери гајле :lol:
    А од чаша и` даваш да пие? Знае?

12. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405
    Не знаев каде да споделам но еве нека биде тука.

Многу убава статиja за една посебна група здрави луге, пример колку подобро би функционирало ова општество доколку сите би живееле на таков начин.
    А и добар пример за вакцините, зошто таму не се jaвила некоja епидемиja, a баш напротив cе поjaвил аутизам каj единствените две вакцинирани дечина. :(

http://denesen.mk/web/2013/01/09/decata ... te-bolest/

На Moira и MacenceEna им се допаѓа ова.
  13. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    Мамицки како сте. Еве ме мене сега кај вас :D но имам прасање. Дали сте имале искуство со маски бебиња сто не им се спустиле тестисите. Мене така ми рекоа не му биле спустени јајцињата :sweat:

14. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405
    Без грижи многу малечки се рагаат така.
    Нас со малииот не испуштиja од болница со неспуштен десен тестис, докторката ми рече до годинка ако не се спушти ке мора со хируршки зафат на детска хирургиja, толку бев исплашена со солзи излегов од болница.
    По недела дена само се спушти.
    Така да уживаjте наjчесто сами се спуштаат, искористете ги наjслатките први денови гушкаjте се да е живо и здраво и само со позитивни мисли. ;)

На senjorita.lombardi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Сењорита добре ни дојде во темава :*
    И јас така знам дека до годинка се спуштаат, но и да не се спуштат и да треба хируршка интервенција ич да не се секираш, одма проаѓа. Ти кажувам зошто на братучед ми голем му правеа, се помина како што треба.

На senjorita.lombardi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    Вака мамички после 2 месеца ми текна на прашањево син ми се роди со мнооооогу коса ххх бидејки нз што носам еднаш девојче еднаш машко и ко почнаа да го вадат сите мислеа дека е девојче е вака за косичкава ми рекоа дека ке му падне и нова ке добие но нему не му падна а му расте во должина...па дали е тоа нормално има ли некој вака слична ситуација.позз

17. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    И ќерками се роди со многу коса,иако јас потајно тоа го сакав :lol: ,и секако дека е нормално не разбирам зошто се грижиш :?: таа си расте во должина и по некое влакно паѓа повремено но многу малце. Не сме ја шишале воопшто скоро до пола грб и е :emo:

18. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Сакав да ве прашам некој офталмолог кој прегледува бебиња да не знаете нас почна да ни солзи десното око и ставав тобрекс ама нешто не ни помогна а со левото ни помогна :(

19. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    ама јас не забележав дека му пага воопшто до сеа немам видено влакненце или па не сум замарила.а инаку и цревцата понекогаш му крчкаат дали е нормално само на мајчино млеко е?

20. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Денеска муцкава се буди на 4 часа д аручка а не на 3 а прееска извади столица
    жолто зелена како пире планирам да почнам д ајабудам д а јаде што мислите вие инаку почна д апие по 130 мл . Баш се зачудив