Имаше и мојата.Јас ја намачкав со џонсон уље ,ја чешлав со четка и измив.А можеш да фротирна крпа нежно да и го истриеш главчето.
Mamicki dali nekoja od vas piela amoksiklav vo tek na doenje? Pijam jas i plus probiotik i bebus temno zelenko mi kaka deneska, dali moze da mu e od toa? :/ vaka on nastinato ne mi izgleda, mu krcka meseto samo (valjda grcevi) ama kako i sekogas maski gi izdrzuva samo malku kje pokenka...
Jas pijam amoksiklav vo momentot, dobro se rasprasav pred da pocnam da gi pijam. Ne sakav da gi pijam, no morav. Mi stoea taka dve nedeli i na kraj pocnav da gi pijam. Moze da se upotrebuvaat i koga se doi prasav i doktor i aptekar. Ne mu e toa od amoksiklavot na bebusot tvoj. Kaj moevo bebe nema takvo nesto. D ti e malku nastinato ili da ne pies nesto preparat za zelezo?
Abe svasta pijam nemozam da se opraam piev sumamed pa mi iskoci bakterija vo urina Eserihija koli 1000000 vo ml mokraca i na dve dozi amoksiklav sum :/ Zelezoto uspeav da go kacam na 7, pijam Feroglobin + Vitamin C... Ama odamna go pijam ne veruvam od toa da mu e... Maz mi e bolen, ama ne go drzi vekje 3 dena bebus, moze da mi podnastinal :/ kje vidam utre kako kje bide kakata, sega nanka i si nanka do 6, 7 sabajle e zaboraiv i piev Sylimarin forte za jetra, ama sega gi pauziram, mn ke mi dojde eden kup apcinja...
Aj ke se sredite i ti i bebco so kakata. Blaze tebe tvojot spie heheee prasaj me mene???? Mojava ispod 01. 00 ne zaspiva i plus se budi kaj 4-5-6 casot zavisi koga saka taa. Mene mi se place za spienjeeee....
Bucevo moe od sam pocetok fati takov red, duri i se cudam spie od 10ipol 11 do 6, 7 sabajle i posle cel den si bara za cicanje na 2h... Pa i da e ubavo iznacican ne spie preku den, mnoguuuu malku jas ne se zalam si spieme site 3ca, jas bebus i tato... Site naspani ubavo ama sum primetila ako go izbanjam preku den, znae da mi stane nokjeska... A vaka vo 9ipol 10 go banjam, cica i zaspiva i nema gajle do sabajle
Исто и ние имавме таков ред фатено, се до пред два дена. После цицање наместо да заспие, како што бива, плаче рика, се трга, се врти... Сто пати сменив гради како пинг понг, џабе... На крај ја земав во раце и седејќи почнав да и раскажувам приказни... Пепелашка. Заспа во раце и се таман после. Денес беше Снежана на репертоар. Се надевам секое чудо за три дена, па уште Трнорушка да и ја раскажам и ќе се вратиме на стариот тек... Таа цица и ќе заспие, а јас сурфам раат. Мислам скок во развој... Заби... Стварно не знам...
I.moeto bebe ima.maka so noseti, navecer koga ke i dadam cuce stom go pluka znaci nemoze da dishi so noseto.Na pedijatar mi rekoa da stavam sinomarin i potoa so aspiratorce vadam mrsulcinja, pak ja osekam zatnata ama se nadevam ke pomine... Vo vrska so kakata da se pofalam se vratija zlatno zolta boja, sega toa e vo red. Vo vrska so spienjeto i taa zaspiva nakaj 10.00i do kaj 8.00sabajle pocna da mi spie so ednas ili dvapati budenje za jadenje,zavisi...a prwku den po sekoe jadenje ja faka dremka ama tesko zaspivame,kenka ,neznae da si zaspie sama,pa ke ja legnam, ke pustam fenot dabrci i gledam uspeshno e,zaspiva,ama ne e spanka preku den spie po nekolku pati po eden saat i toa celo vreme se shtreka na se sto.ke mrdne...
Да секое бебе има, мене ми кажа еден саат пред да се бања бебуш да му ставам уље (бекутан ) на чешлето (четка) и да го ичешлам и со време се чисти си паѓаат , јас така правев и бебуш нема веќе, а некој ништо не му прави од самото бањање си паѓа постепено ама подолго време
Здраво мамички, како сте? Значи во саботата решив да одам на свадба и прв пат да го оставам бебуш на чување. Катастрофа! Како прво не успеав да измолзам доволно млеко па купив и адаптирано од хип ако случајно моето не му е доволно. Го нацицав во 19:30 и отидовме. Во 21:30 се слушнав со мајка ми, не сакал да го пие моето млекце од шише, па му спремила од адаптираното, од тоа испил само 20мл и малку се смирил. Во 22:15 ми се јави да се враќаме дома бидејќи многу плачел и не сакал да јаде од шише. Толку траеше моето излегување и тоа цело време ко на игли да седев. Се покајав сто пати што го оставив. Ајде уште малце да порасне па после ќе може на раат да прошета мама.
bebus izgleda ostetil deka ne si doma pa viknal da place inaku ne e nekoj golem vremenski period za da preglladne do tolku za da ne se smiri ama toa,ko mojot sinojka,imame skoro 8 polni meseci i vo globala e mirno bebe/dete sto sedi so baba i dedo i sinojka vikam na mm aj ke izlezeme na kratko na sladoled.. bebeto spiese,abe 40 min izlegovme toj se razbudil i ne me nasol mene da go zemam i koga pocnal da placee sto da ti kazam,se vrakame nie i slusam kako place,go zemav vednas i odma se smiri.. a sme izleguvale koga bese pomal i sme sedele po 2-3 saati i sme nemale nikakov problem,ama toa e dodeka da porasnat taka ke e.
И ние имавме ваков период рикање пред спиење што да ти кажам,и јас и пејам приспивни песни и се смирува и брмчи и она нешто и се успиваше,абе многу менуваат секој ден се различни
Majki, imame 2 meseci i 22 dena. Deneska nejke da cica kako porano po 20min na dva saati. Izmegu 2 podoi imame 4 saati razmak. Vesel e, si igra, guga, se smee, spie, se normalno, ama ne cica kako vcera i prethodno. Eve go si nana sega, jas noke ne go budam sam si stanuva za cicanje pa ke vidime nokva kako ke bide Imate li nekoj sovet
i jas prv pat koga go ostaviv od sto bev nervozna nemav mleko i edvaj malku izmolziv... Ama go ispil toa i si zaspal pa vo 12h koga se vrativ on si nankase, ama zatoa mi stana vo 3h nokjta, pa vo 5h... A obicno spie cela nokj do sabajle a pred da odam sto placenje udri mislis razbira deka odam nekade...
Следи си го детето, само ти кажува кога и колку си сака. Штом немате никакви проблеми нема за што да се грижиш. Бебето расте и има повеќе сила за влечење. Значи може да исцица повеќе количински за пократок период и да го држи повеќе.
Помош моето бебе има 4+10 и сеуште се буди навечер за млеко а сигурна сум дека не е гладен бидејки напредува и повеке од што треба? Како да го одвикнам од велерно млеко? Пробувам и со чај и нишкање ама ништо сака млеко
Зошто да го одвикнеш? Цица или АД? Деца до две години стануваат за млеко, па каква ти е среќата таква И син ми е 4 месеца, не ми паѓа на памет да го форсирам да не станува за млекце
Моето е 13 месеци и уште се буди. Не мислам да му го скратам оти си е жеден и му сака душата. Штом си сака млеко не му го скратувај.
Мајки, незнам низ што поминуваме, скок во развој или... Овие две недели е премногу кенкава, постојано сака на цице, ќе се прецица па повраќа, а претходно никогаш не ми повраќала. Никако не сака да заспие на друг начин освен со цицање, ако цицала пред саат време сака пак зошто и се спие и така се во круг Цица кога сака и колку сака, обично е на саат ипол до два, никогаш не издржува три часа. Цуцлата скоро еден месец ми ја одбива, инаку така си заспиваше, сама со цуцето во креветче. Сега ништо не и е погодено... Заспива околу 22 часот и обавезно после половина час до еден час се буди со плачење и бара да ја понишкам во креветчето, па продолжува со спиење. Рацете од уста не ги вади, се лигави, река тече...Доста сум трпелива и гледам да и угодам, ама не бива.