Posle banjanje jas gi cistam so tetra. Isto I pozadi usite oti mojata fakja I tamu kako pot I belo. Isto I racete megju prstinata I nozete. Potoa dodeka si uziva I e mirna Demek zaspiva, usite - skolkata I gi pominuvam so stapce, za da se uci, da ne mi se buni za.cistenje ponatamy, ja ceskam povekekj otkolku sto cistam. vnatre ne, za da ne se povredi tupanceto,
Eve jas sum doktor i pak baram pomos i sovet tuka....I na tiktok Edno cudo videa se iznagledav so deca so silent reflux. @Brpbrp ke siznev na mnogu pati da ne bese ti tuka da mi pises da me smiris...i drugi clenki sekako, vi blagodaram beskrajno. Site znaeme deka e forum, i normalno ne letame vo Vardar ako nekoj pisal frlete se vo Vardar...samo razmenuvame mislenja. Ima i nekoi raboti koi gi razbira samo majka sto cuvala deca. Ne se karajte, tuka sme da se utesime i da si pomogneme. Vprocem, temata e soveti i iskustva na majki, toa i go dobivame
Овде можеше да побарате мислење или совет ,меѓутоа секогаш ама секогаш ке си го слушате прво и единствено докторот . Ве молам ,не земајте ништо на своја рака ,на форумов никој не може да каже за мое дете кое само јас и педијатарот го знаеме и следиме од почеток.
Не ти требаше ова сега да го кажеш. Имаш дозвола од доктор или така на своја рака си превзема да чистиш ? Ццц старшно ова денешниве мајки што се прават ненормални
3полни месеци нервоза,плач чешање на непце и многу апетит. Се поправи нагло ,давајтр решение п..с на Аптамил е
Не грижи се и јас едно време мислев ова ако јаде вака сега, како ќе јаде на 6мес. Тогаш накачи 1700г ако добро се сеќавам... Потоа во 4 мес имаше денови што пие малку, па пие многу. Во еден скок во друг.. не можеш да му мериш иако е на АД бебчето си знае колку му е доста .
Уште малку 3 месеци , каква цуцла за шише да земам 3+ или ? Сега си ја користиме уште таа 0+ или 1 + е мислам дека
Ако ги користиш шишињата на Авент, има цуцли посебно што се продаваат. Пред некој ден ги гледав во Еурофарм 2цуцли 3+ 482 денари. Имаше и 4+,6+.
Се немајки ова На куп Јас тука сум добила повеќе совети од било каде. И поддршка. Со две бремености,и бебиња ми помагале и сум помагала на форумов. @Brpbrp е срцка ,ја читам уште од пред неколку години со првото дете. Ширете позитива и помагајте колку можете
Не знаев каде да го поставам прашањево, па се надевам тука не пречи и ќе ми каже некој искуство. После природно породување, можно ли е видот уште повеќе да ми се замагли, да не гледам толку чисто? Немам голем диоптер, 0.75 сум ама некако без наочари не бива, матно ми е многу. И се случило на некоја мајка ова?
Јас со царски сум ама сепак ми се зголеми диоптерот, бев на преглед и констатацијата беше да зголемен е најветојатно хормоните влијаеле, добив нови стакла и после 6-9 месеци да се проверам пак бидејќи може да се врати назад диоптерот односно рекоа најверојатно кога ке се средат хормоните ке се среди и тоа. Приметив гледајќи тв, не ги читам малите ситни букви и тоа може 2-3недели му зборев на мм после пораѓај и ете што излезе
Мене ми се зголеми и тоа доста после првото прородно пораѓање. Ми се матеше вид првите месеци после породување и многу ме болеше глава. Кога отидов на преглед ми беше зголемен веќе диоптерот. Така ми остана од тогаш. Сега после царски проверив пак незначително малце има промени.