Па и кај мене така почна пред бременоста, не читав букви од тв и пред 1 год бев прв пат на преглед. Не сум јас одамна со наочари, ама после породувањево нагло некако почна сè да ми е магливо. Дали откако ти се средија хормоните, ти се врати видот како претходно или се влоши? Јас утре дефинитивно ќе закажам за контрола
Zdravo, dali nekoj ima iskustvo so pokaceno pct kaj bebe. Denes pravevme krvna slika i samo pct e pokaceno
Devojki zemav babybjorn. Citam mnogu i spiele vo nea. Dali imam potreba i od gnezdo za dremki vo dneven prestoj?
Да ти кажам искрено бебо сеа направи 6 месеци ама мене оваа диоптрија не ми смета напротив добра ми е. Да ти кажам што констатирав синоќа самата носам наочари од средно, и секогаш кај истата докторка одев, сега последно бев во систина на преглед ми ширеа зеници, па здраво ли било окото околу саат ипол се задржав мм со бебо во кола ме чекаа. Разликата беше од -2.5 што носев сеа -3.5 и јас мислам дека не е возможно од бременоста толку да се зголеми туку од негрижата на мојата предходна докторка, зошо апаратот и беше и уште и е од дете кога сум била истиот, и беше еве ти стакла и наочари ова треба да носиш, јас од -0.75 стигнав до -2.5 со константно носење наочари, што значи едно - дека не сум носела правилен диоптер, барем би бил истиот или би се зголемил за 0.5 а не да стигнам до тука. Така да сега ке почекам барем 9 месеци бебе да направи и пак еден преглед ке направам да видам што сум како сум.
Jas imam gnezzno ama ic ne mi e upotrebeno denski ka spie, nekko mi e sube deka moze da se premetne od nego i stoe samo da a zanimava deka e sareno
За првото дете на гнездото душата му ја извадивме, а за второво купив пак и џабе, еднаш-двапати ако го искористив и ми остана ново.
Моето се изнаспа во гнездото, еве за недела ипол 5 месеци ќе правиме и уште го користиме. На почетокот повеќе спиеше во гнездото него релаксаторот.
Koga planirate da dupnuvate usinja? Drugo bebevo ne saka da se vrti 5 m + e, go stavam na zemja so ugracki mu pokazuvam kako ama sami se smee i na kaj ke natezni pelenata natamu pajga. Nekoja finta da go stimuliram da mi kazite? Glefav na youtube stimulacii so igracki go pravam istoto no nema nekoj efekt
Настинато ни е окцето постојано и солзи и малку и се собира како секрет, со што би можела да и го чистам или евентуално некои капки да и ставам.
Пробај да му покажеш ноџињата како да ги врти и со играчка пред него тропкај на таа страна за да следи и ќе се преврти. Остај го да вежба со рацете да се оттурне кога е на меше кога почнува да кенка. Зошто со секое кенкање знае дека ќе го земеш и немада се мачи си вика има кој да ме земе. Мојата е 3 месеци сама веќе се превртува за на стомак а од стомак на грб научи да си пружи раче и да се клацка малце за да се преврти на грб. Јас со физиолошки чистев или превриена вода и газа од надвор кон внатре и внатрешниот дел масирај го и ќе се среди. Ептен ако е зелено лепливо мрсулаво носи го на лекар може ќе ви дадат капки можеби е инфекција.
Не, нема зелено сега после спиење имаше како насобрано малку бел секрет. По колку пати во денот смеам да го чистам, знам физиолошкиот е безбеден ама да не претераме
Здраво девојки да Ве прашам, дали притоплувате АД? Се случува бебето да остави пола шише и да заспие па после не го сака ладно и морам да го истурам...