Единствено да направиш во две шишиња пример 90 со 60 ако пие 150. Па второто ако не го почне да го ставиш во фрижидер и да го згрееш за наредното јадење
Normalno li e nekogas da e tolku zaspana, jade normalno ko sekoj den ama mn mi e zaspana i plus i nokva ubavo spiese jadese samo i odma prezaspivase. Budna okolu 4 saati otpilika do sega nezn dali da ja budam mada probav ama ne mi uspeva odma pak prezaspiva samo se nadevm nokva ke mi spie pak
Јас носам наочари под наводници, ич не сум дисциплинирана со носење. Диоптерот ми нема мрднато 10 години само малку цилиндарот ми се има изместено. Инаку муабетот ми е колку е убаво наочари толку и не е. Со наочарите окото го правиме уште по мрзеливо. И со тоа доаѓа до зголемување на диоптерот. Пример и пријателка една и нејзиниот брат. И двајцата наочари. Таа нон стоп ги носи тој ич. Таа стигна до -3.5, а кај него не мрда. Така да вистина да се подзамисли човек дали е паметно кога станува збор за далеку да се носат нон стоп наочари. После бременост и јас се немам проверено, ама ке се проверам баш ме интересира. А наочарите ги немам ставено добри две години
И ние имаме секрет, нашот педијатар рече масажа кај солзниот канал, а ако има повеќе капки тобрекс 3х на ден
Може да ми кажеш од прилика на кое место да масирам? Јас и ставив и капки тобрекс ептен почна да и солзи и да се собира секрет се исплашив целосно да не се залепи.
Кај почетокот на окото од внатрешна страна, накај носот што е. Kако топченце едно што има на почетокот, тука да стиснеш и да масираш. Со поголемото со месеци се маткав со секрет, ама кога почнав на секое цицање да го масирам и малку посилно да стискам, едно чудо секрет излегуваше и веќе не му се појави. И по брисеви го носев и што се' не пробав. Од прилика тука каде што означив
Мајки на девојчиња, во гениталната регија помеѓу усните бебе имаше бел исцедок. Во болница ми рекоа да не чистам внатре, дека тоа е од моите хормони и со тек на време ќе се исчисти но бебе за една недела ќе прави 2 месеци а сеуште има малку. Сте чистеле ли вие во ваков случај и ако да, како? Фала однапред.
И кај мене имаше првите две три недели од кога се роди, не третирав никако после престана и пред некоја ден пак забележав малку а веке е 4+ месеци мислам дека е нормално со тек време целосно ке се повлече.
Nikako. Adaptirano se pravi svezo i vo rok od pola saat ako ne se ispie se frla. Ne se cuva vo frizider, ne se gree povtorno, ne mrzne ili slicno. Vo vakov slucaj kako na clenkata se pravi mala kolicina, ako toa ne e dovolno posle moze da donapravi uste, a da go cuva vo frizider pa da go gree ne. Toa samo moze so majcino molzeno mleko ama i za toa si ima preporaki kolku vreme se cuva, kako se gree i slicno.
И јас со првото го искористив гнездото до максимум, со второво само првите недели и толку. Овојпат според терминот на раѓање точно од ноќеска почна третиот скок. Не спиевме баш добро, кенкаше цела ноќ, а и денеска знаеше да се жали, баш ќе видам дали ќе трае 7 дена или не, како ќе се одвива.
Ние влеговме малце порано во 4ти скок и гратис на тоа заби растат. Не појаде по дома сите гризе ли гризе стиска мене ме боли па и лиги колку има страшно. Среќа спие и не е екстремно плачлива.
За запчиња кај нас мислам се уште нема знаци, знае рачето да си го лиже, грицка, но го имам приметено дека ако го лиже опуштено тогаш си игра си истражува, а ако почнува нервозно да гризе тогаш сака млеко. Инаку интересен ми е последниве денови кога цица знае да се тргне од града и ме гледа и кога ќе му зборнам ми се смее па продолжува да цица. Исто така се интересира доколку некој помине или зборува иако цица ги врти очињата, љубопитен е. Веќе станува интересен се повеќе се смее и гуга . А да не зборам кога ќе седниме ние да јадиме како шлапка со устето и мрда со рачиња, ноџиња, се лигуши . Се надевам ова ќе сака да јаде, бидејќи со првото се уште се раниме по 1 саат.
Со тетра мала, како марамче ми е. Ја бањам и кога и ја бришам косата тогаш и ушната школка и ја поминувам надворешно, и позади уши обавезно за да не биде влажно од водата да не развие некоја инфекција. На прст ставам значи тетра, и до каде што можам чистам внатре.
Здраво ме интересира за мислење. Имав и претходно пишано за ова. Бебе е 3+ месеци. Од самото раѓање има проблем со какање. Кака на 5-6 дена. но нема мака, да речам грчење, плачење стегање, нема. Пробавме со новалак ИТ, но воопшто не го јадеше, по 60 милилитри и тоа со сила, тогаш и какаше секој ден. Па и го вратив претходното млеко Аптамил, ама пак не кака. Педијатарот веќе ми вели да издржам до 4 месец, па да почнам со кашички од црна слива, некако не ме разбираат сериозно бидејќи малото нема мака. Ме интересира дали е според вас нормално константно од раѓање да не кака 5-6 дена? Се има случено и повеќе денови, тогаш со чепче веќе.
Zdravo, sto mu davate na 3 mesecni bebinja da pijat? Nas pedijatar ni rece samo babytol kapki d3 plus omega, bidejki e na adpatirano. Probiotikot ni rekoa da ne i go davam poveke.
Кај мене кака на 3 до 4 дена зависи кога како. Ако не пробај од тоа ИТ д аму даваш на 2ри или3ти ден може ќе ти се искакува. Евентуално да пробаш колку испие од ит испие другото со обично да ја дополниш дозата за пиење. Едит: мислам да не мешаш фирми од една давај се. Имаш на аптамил комфорт за колики и какање подобро мешај го така него ли аптамил со новалак.
Не мора да е мала. Можеш со обична тетра само да ја замоташ околу прст внатрешно,а надворешно ќе натапкаш убаво и ќе пребришеш.