Ние лабаво тераме втор скок. И почна да става раце во уста. Ова темпирање скокови ми е многу 'луда' работа. Исто и со големиот,после втор скок почна раце во уста да става. Како темпирани се. Иначе мирна е ептен (фала богу). Грчеви и скокови до сега,тераме мирно. Да ми беше вакво првото,немаше да ми требаат толку години да се решам за второ.
Иста мака делиме. Кога ќе слушнам дека викаат некои првото мирно ама второво леле мајко, па искрено подобро второ леле мајко да биде си викаш доста се не раѓам повеќе, а ова прво и душа ќе ти извади па не ти текнува за второ
А всушност од каде знаеш дали е трет или четврт? Спрема датумот на раѓање за неколку дена е 4тиот, а спрема терминот е 3тиот.
Епаа според терминот на раѓање јас рачунам и со првото така беше и со второво така почнаа. Иначе баш пишував пред некое време дека сите што се тренери за спиење ги рачунаат регресиите и скоковите во месеците колку што е бебе не според терминот.
Мислев да не е според некои достигнувања, пример во тој скок учат тоа и тоа. Инаку ако е така и кај нас значи 4тиот скок дошол, значи ќе потрае
Јас се извинувам што вака ви улетав ама јас забележав дека кај нас скоковите почнуваат според датумот на раѓање и секако после секој скок се има ново достигнување. Четвртиот скок нас ни почна крајот на третиот месец.
Па според ова што го гледам, покрај вашите искуства и моето испаѓа така. Гледам 3 скок било smooth transitions. Спрема ова што го прочитав изгледа 3тиот скок поминал бидејќи се тоа што е опишано тој го прави. (Starts making lovely smooth sounds, becomes more active and moves more smoothly than before. He will blow his first spit bubbles and sight will improve) Се смеевме баш дека почна да ни пее, а прави и балончиња со устата, поактивно се движи и се познава дека гледа и на далеку.
Да така е, ако ги немаш скоковите дај ми датум на раѓање и датум на термин ке ти ги сликнам ќе си имаш поголема ориентација.
Само нека бидат мирни и нека потрае ова Ама кога ќе ми текне дека се жалев немам време со едно, сега ми иде да се преиспитам што сум правела со слободното време Ќе си ќутам Викав нема шанси второ,доста е не се издржува,иии прц... Да не ме видите во труднички пак,најпаметно да не коментирам
2 години направи, не дава... Почнав од 5-6 месеци да ставам такви ленти ама за слика стоеја само, после се корнеше од глава. И ден денес е таква а косетина толкава има
Same here А поубо Ќе беше помала разлика, бар 3 години не дека и вака нема предност, бар големов скоро се си прави сам, не зависи од мене. Освен за јадење што бара уште да го ранам јас
Мајки дали има шанси да ми повраќа бебево од капките Колиеф против грчеви што се, она си бљуцкаше чат пат ама од денес почнав со капкиве и не бљуцка него си повраќа сварено млекце веќе и тоа по неколку пати после јадење . Друго ништо немам сменето незнам .
Следи како ќе биде и утре другиден. Ми се случувало да блуцка толку ногу што си викав од што ќе живее денес ова бебе, ама за ден два се стабилизира и пак си тера нормално.
Da se nadovrzam , i mojov nekolku dena po red fino lepo povrakjase celi mlazovi i niz nos i niz usta, grevovi 4-5 dena i pomina. Drzi go ispraven 30 mins posle podoj. Zdrigni go ako moze, i gledaj da ne pregladne pa da se prejade. Ako cica dolgo, so pauzi i zdrigaj go izmegju. Kaj nas ova pomogna.
Нас ни помина 3 скок. Од вторникот имам ново бебе. Расположено, наспано, насмеано. Траеше точно 8 дена. Збесна. Плачки, кенкање, крстки дремки, неспиења, просто не знаеше што сака.