Majki itno sovet mi treba, posto izduvana majkava zaboravi da prasa. Na klinika bev na GAK na kontrola posto uste krvaram. Ne e kontrahirana matkata, me bocnaa Ergotyl. A od utre kapki od istite. Kolku casa da ne dojam posle ova? Obocno jas sum sugerirala po 2h da ne se doi posle odredena terapija. No ne znam dali da go izmolzam toa mleko da go frlam? Epten se iznervirav. Baska gladen drugarov eve caj mu dadov inace zajde od placenje gladen, muki.
Мислам дека можеш да доиш. Мене кога ме боцкаа во болница на града ми беше бебе од една страна бебе на града од др страна таа ме боцкаше, па и како што влечеше така контракциите поголеми беа.
Да точно е. Нас педијатарот кога ни се задави од повраќање баш ова не посоветѕва и вистина кога бљуцнува странично оди и ниеднаш се нема загрцнато, а додека го стававме странично дека родителите така не советуваа се давеше обавезно од повраќање па јас трауми и така
Ние го местиме со онакви како браници од страна за да го држат на страна легнат.. ах се изедов следнава дремка ќе го легнам на грб греотка
Тргај слободно тоа не му треба плус и треба да си спие рамно на грпче да не се криви. Моево знае да си се сврти сам на страна како полумесечинка ама после пак си се враќа и тегне на грб
Јас од прв ден ги ставав на грб така ми беше кажано. Навечер така и пие млеко не ни ждригнува ни ништо и нема мака. Кога пие млеко на повисоко мрда прета почнува да ика и се враќа млеко и затоа сега строго легната пие и така спие.
И мене никој не ми кажал дека не смеам со Ерготил. Цицаше додека примав на Гак. Поточно во обиди бевме со цицањето, ама никој не ми рече дека не смеам. Мислам дека си гуд ту гоу.
Искрено скоковите досега не ги сетивме толку, можеби еден ден ќе е така малку понервозно, но наредниот веќе е мирно. Еве и сега мислев е скок ама после таа вечер со кенкање, следните две ноќи си спие убаво. Па ќе видиме, по апликацијава скокот почнува за 2 дена. Мене малку ме плаши 4тиов скок дека долго трае, а како што имам читано мајки некои бебиња и одбивале да цицаат. Се надевам нема да е дотолку изразено. Инаку јас двете деца на грбче ги легнувам од самото раѓање. Со првото пред да се породам гледав разни видеа на youtube, секаде советуваа да лежи на грб. На меше ако го легните никако да не го оставате без надзор, да не дојде да се сврти со лицето надолу.
Majki dali moze da mi kaze nekoj od kolku meseci bebus moze da se stava na pernice da spie i isto na kolickata perniceto vo korpata dali moze da mu bide potkrenato 2.5 mes. Ima
До 1 година нема потреба од перница, освен ако нема рефлукс или некој друг проблем, совет од ортопед ми е ова
Да. Секогаш кога не можев веќе со грчеви и повраќање ќе ја легнам на грб, без перничка и ништо. Така ме советуваше една пријателка педијатар во пензија. Таа рече дека на грб е најсигурно. Макар што ако немаат проблем, после некое време спиење кога јадењето ќе им отиде во цревцата треба и да се вртат на страна, еднаш на едната потоа на другата заради главчето и очите
Kolku vi se stari bebinjata? I moeto samo grizi ligi na site strani letaat..moeto e 5m +. I doga sirokok povoj? A usi dupvenje koga?
јас до два месеци го легнував на страна со потпирање За дневни спиења го легнував на меше зошто имавме многу грчеви- совет од педијатар Сега сме 3 месеци, го местам на страна потпрен да спие и сам ми се превртува на меше веќе неколку недели
Dali ako ima bebeto crveno okce sinoka ednas i i zasolzi moze da znaci deka e razbolena, nezz so da i stavam i nezz dali e od setanjeto preku den toplo e ama sepak nezz
Се согласувам. Затоа и јас толку чекав хахаха. Или првото ќе виде бајче и ке се излажеш побрзо за второ, или ќе биде хорор па ќе требаат едно добро 4-5г да се решиш за второ. Ама шо викаш,, друго е да е второто немирно, ќе си речеш толку, нема уште едно
Потсетете ме малку, сум заборавила кога почнува грчеви? Бебе старо 6 дена, има жутица, нон стоп спие денски, си се буди само за цицање, пресоблакам, враќам на града и заспива. Денес е малку и нервозен денски, цела ноќ спиеше фино дури и сабајле до кај 10, ама еве од прееска кенка, кренат легнат, на града..секако, се скифли и прдна, ама буквално. Сега дури и се искака, не знам дали меше го мачеше ама мислам па за грчеви е рано.. кои се шансите да остане вака мирно и да спие ? Првото не спиеше ич и ако спиеше тоа беа 20 мин неколку пати на ден и исклучиво во раце, кога морав во тоалет да идам го оставав во транспортер да плаче, шо да правам, морам да одам у вц нели. Со една рака од фрижидер вадев храна и јадев во друга држев и нон стоп беше буден и нон стоп се движевме, ако застанев врескаше. Нема да можам психички да издржам ако е и ова вакво, кажувајте како да постапуваме. Заспива на града сега за сега и одма го ставам во гнездо преку ден, навечер во креветче. Знае да квичи навечер и да го легнам до мене дур заспие и одма да го префрлам, ај си викам сега е мало ама како за понатаму? Како да заспива сам лежејќи во креветче? Не можам да сум врзана цел ден на цицка и да се учи така да заспива во раце. И каде да го најдам тоа со скоковите во развој, да видам што како? Тенкс