Dr ne ja faka zasega, ke se obidam denes. Davam ad oti nekogas ke cica ama gledam ostanva gladen kenkav place pa po potreba ad davam. Inace pampers baby care koristam ama linijata e zolta sekogas. Ili pa menuvam cesto na 2 3 sati?
Јас претежно менувам после какање или ако му пропушта или ѕиркам линијата. Некогаш и повеќе од 3ч е со памперсот ако не се искака ама се познава станува голем памперсот напред како надуван Мојот првите 2недели како цица така полни пелена некогаш и на сред доење знаеше да ја наполни
Па не е често многу треба да е во длабок сон за да не мочка кака после ручкање и моево како на Кики мочкаше какаше дури и на града гледај дали е надувана напред треба да мочка. Моево штом соблечев пелена и да не мочкал од воздух ладничко шприцаше на сите страни
Фала ти Испив само еден налгесин поради неиздржлива болка и не ја доев цела вечер. Веќе не ги пијам нив. Аспирин и серапептазе може без проблем. Дури и морам да ги пијам. Со бебе 2 месеци и голем од 5 год. Весело е. Само нека поминува..
Ne e loso I vitamin d I kalcium da si pies, cisto da ti zazdravi pobrzo. Moze ti falele ovie vitamini pa zatoa I si skrsila nova. Vo sekoj slucaj opusti se mislite znaat da otidat mnogu daleku. Nisto nema da mu bide na bebeto. Ne se nerviraj
Za kakanje mislam dobar e oti kaka ili na sred podoj ili odma posle, za prdenje pa da zboram rekord bese na bolnica hahahha. Ama pa za mocanje ne znaev mozi deka menuvam cesto i kakana i zato ne zaprimetiv, inace vcera go vidovme to mocanje sred menuvanje pampers
Devojki od Cair mi rekoa 1 pregled kaj pedijatar ponedelnik, se javuvam sistina da zakazam mi vika ako e novorodence kaj neonatolog treba. Taka li e? Ako da preporacajte mi nekoj?
Како прв пат мајка не ми се смејте ама бебуш 1месец се лигави си праи балончиња со лигите нели е рано? Исто и зошто кога цица над устата му иде млекото и некад како да го плука дур цица?
Не е рано, и моево бебе отприлика тогаш почна со лиги и ставање рачиња во уста. Кај мене мојава плука обично од силен млаз, кога ми се преполни градите, ко да се дави, скока, па морам да се одмолзам инаку нема шанси да цица а и читав на една апликација пишува може да плукаат/ одбиваат да цицаат бар на кратко, и ако ние како мајки нешто сме јаделе па чувствуваат промена во млекото по вкус.
И моето почна тој период да се лигави и да си ги става рачињата во уста а плукаат кога млекото им тече побрзо одошто можат да голтаат.
Cesto menuvas pelena deka e kakan zatoa, stom kaka sigurno I mocka. Probaj so silikonska bradavica za drugata, moze ne moze da ja fati, ili ako e propadnata vleci ja so spric. Pa doj. Sega ako ispustis celo vreme taka kje bide I na kraj kje bide ad. Dodeka mozes probaj so dvete gradi, da se vospostavi laktacija I dodeka e gladno. Ima sto dojat so edna grada, ama ponatamu ako nemas mleko toa nema da mu e dovolno
Мајки што доите, пиете ли некои витамини? Јас пиев провен тие за трудници и доилки сега се мислам какви да земам. крвна слика немам правено откако се породив..
Гинекологот при првиот преглед после породување ми рече да продолжам да ги пијам витамините што ги пиев во текот на бременоста. Јас пиев фемибион, ми рече да продолжам со нив, двојката конкретно поради омегата до крајот на периодот на доење.
Мајки неколку ноќи уназад бебе не спие мирно, цело време се тегне, крева нозе, ја става раката во уста…до скокот е или грчеви се? Цела сум во прашалници…почнав да ја ставам на гради и така се смирува и спие, а јас дежурам
Моето има три месеци. Од пред неколку вечери многу по немирно спие. Се буди на саат и пол до два за цицање. Не знам како се рачунаат тие скокови ама изгледа има нешто.
Бебињата си раснат, стануваат погладни, добиваат нови сетила, грчеви, збунети се и они. Јас не верувам во скокови не ги ни осетив само следам што му треба на бебето. Ако е гладно се буди за храна, некои денови спие цело време така и го хранам додека спие, некои денови не. Вежбаме на стомак какаме јадеме.. спиеме... и така веќе четири месеци.
Da ne znaete slucajno kolku e cenata na pregled kaj pedijatar Sistina? Me prefrlija preku tel ama nikoj ne se javi da prasam.